20 Nisan Koç burcu mu yoksa Boğa mı?

20 Nisan gününde doğmuş olanlar Koç burcudur.
21 Mart ile 19 Nisan tarihleri arasında doğmuş olan herkes Koç burcudur. Yani sorunun cevabı özetle şu: 20 nisan koç mu boğa mı; koç. 20 nisan hangi burçtur; koç.
Koç, Burçlar kuşağının ilk burcudur. Hareketli ve enerjik oluşları ile tanınırlar. Ben egoları çok fazla gelişmiştir. BEN, onların aynası olmuştur adeta. Bu burçta doğanlar çok pratiktirler. Olaylar karşısında coşkularını gizleyemezler. Yaşam yolunda canlılıklarını ve atılganlıklarını yitirmeden heyecanla ilerlerler. Merak ettikleri konularda olabildiğince yaratıcılardır. Amaçları doğrultusunda ilerlerken, kendilerini eylemleri ile kanıtlamak isterler. Eğer Koç'lar girişimde bulunacakları zaman izleyecekleri rotayı ayrıntıları ile planlarsa, enerjik yapılarının da yardımı ile daha da üretken olabilirler. Bencilliklerinden kaynaklanan sabırsızlıkları ve söz dinlemez yaratılışları yüzünden zaman zaman güç durumlara düştükleri de olur. Böyle anlarda başladıkları işlerini sonuçlandırmadan bırakırlar. Konuşmaları abartılıdır, bazen gerçekleri değiştirerek anlatırlar. Kavrama yetenekleri fazla olan Koç'lar yaşam sahnesinin başrolünde olmayı tercih ederler. Aşırı kıskanç ve bağımsızlıklarına düşkün olurlar.
Eğer baban alnı çok açık birazda olsa kilo sorunu olan bir insansa boğadır
20 Nisan hangi burç gerçekten kafa karıştırıcı bir soru. 20 Nisan gününde doğmuş olan kişiler Koç burcudur. 21 Mart ile 20 Nisan arasında doğanlar Koç burcudur. Boğa burcu 21 Nisan ile 21 Mayıs arasını kapsar.
Ben 20 Nisan doğumluyum valla ☺☺ kesinlikle koç. bende her siteye baktigimda farkli şeyler yaziyordu. En son Miranda Kerr ile ayni gün doğmuşum. Miranda ker burç yazdigimda koç cikti
Bilmem. Benimde koça tipa tip benziyor 😊 doğum saati ile de ilgili olabilir
Görüş
10Görüş
Koç ve boğa geçiş dönemi ancak koç burcusun ve boğa özellikleri de var.
20 Nisan gününde doğmuş olanlar Koç Burcudur.
20 Nisan doğumlu kişilerin burcu "Boğa burcu" dur. Boğa burcu toprak grubunda yer alan bir burçtur. Toprak grubuna bağlı diğer burçlar ise Başak ve Oğlak'tır. Boğa burcunun simgesi adından da anlaşılacağı üzere boğadır.
20 Nisan Yükseleni
Güneş burcunun hesaplanmasında ay burçlarındakinden farklı olarak doğum saati dikkate alınarak hesaplamalar yapılmaktadır. Astrolojiden kendi hayatlarına dair rehberlik sürecinde daha net ve geniş kapsamlı yanıtlar almak isteyenler yükselen burçlarını da öğrenerek yıldız haritalarının yorumlanmasını olanağını yakalamaktadır. Ayrıca kendi burçlarının yanı sıra yükselen burçlarının da yorumlarını dinleme fırsatına böylece sahip olabilirler. 20 Nisanda doğan kişiler, doğum saatlerini öğrenerek yükselen burç bilgilerine ulaşabilirler.
20 Nisanda Doğanların Özellikleri
Boğa burcu olan 20 Nisan doğumlu kişiler, boğa burcunun karakteristik özelliklerini aile ve sosyal yaşantılarına yansıtırlar. Akıllı ve planlı bir şekilde harekete etmeyi tercih ederler. Son derece ağır başlı olmaları ile birlikte esprili yanları vardır. İdealist olup bu ideallerin peşinde koşmaktan ve bu uğurda mücadele etmekten asla vazgeçmezler. İş yaşamında başarılı ve şanslı insanlardır. İkna etme kabiliyetleri yüksektir. Liderlik vasıflarına haiz 20 Nisan doğumlular aynı zamanda maddiyata düşkün ve inatçı kişiler olarak gösterilirler.
burçlarda cusp olayı var türkçeini bilmiyorum iki burcun özelliğini de taşımış oluyor bu ara tarihlerde doğanlar
Benim için sorun yok 29 nisan ... Tek derdin bu olsun ... :))
Aa bende 29 Nisan :))
benim doğum günüm de öyle birinin son günü birinin ilk günü... 21 Mayıs bazı hesaplamalarda Boğa; bazılarında İkizler olarak gösteriliyor hangisiyim ben bile bilmiyorum :)
almanca siteden baktim 21 Mart - 20 Nisan koc burcuymus :D yani sen koçsun
link bak burda yazıyoooo
herkes koç olabilir ama herkes boğa olamaz, boğa olmak sorumluluk ister, bizimle misin irlandalı?
20 Nisan koç burcudur. En sevmediğim burç.
Koçç bende 20 Nisan doğumluyum 🙋🏻♀️
Boğa 20 Nisan - 20 Mayıs
Boğa 21 nisandan itibaren diye biliyorum.
Koç bence
Koç kesinlikle 👍🏻
Boğa
Koç Burcu
Boğa özelliği gösterir olması lazım
Koç burcu
koç
Merhaba, ben Astrolog Yağmur.
Sorunuza vereceğim cevabın daha anlaşılır olması adına öncelikle burçların tarihlerinin neye göre belirlendiğini ve neden farklı sitelerde farklı yorumlar ile karşılaştığınızı açıklamak isterim.
Burçların zaman aralıkları aslında mevsimlerin başlangıç ve bitiş tarihleridir
Aşağıdaki görselde mevsimleri başlatan 4 burcun başlangıç tarihlerini göreceksiniz.
12 Burcun Başlangıç Günü ve Mevsimsel İsimleri
Koç (20-21 Mart ) İlkbaharın Öncüsü
Boğa (19-20 Nisan ) İlkbaharın Sabiti
İkizler (20-21 Haziran) İlkbaharın Değişkeni
Yengeç (20-21 Haziran) Yazın Öncüsü
Aslan (22-23 Temmuz) Yazın Sabiti
Başak (22-23 Ağustos) Yazın Değişkeni
Terazi (22-23 Eylül) Sonbaharın Öncüsü
Akrep (22-23 Ekim) Sonbaharın Sabiti
Yay (22-23 Kasım) Sonbaharın Değişkeni
Oğlak (21-22 Aralık) Kışın Öncüsü
Kova (19-20 Ocak) Kışın Sabiti
Balık (18-19 Şubat ) Kışın Değişkeni
Anlaşılacağı üzere öncü burçlar; mevsimleri başlatan burçlar, sabit burçlar; mevsimin sabit olduğu burçlar, değişken burçlar ise mevsimin değişmeye başladığı burçlardır.Şimdi gelelim bugün farklılığının sebebine.
Bunun sebebi Dünyamızın eksen eğikliğidir.
Eksen eğikliği Güneş ışınlarının Dünya'ya düşme zamanını etkiler. Bu tarihlerde gün ya da saat bazlı kaymalar olabilir. Örnek olarak 1970 yılında 20 Mart günü doğan birisi Koç burcu iken; 1992 yılında 20 Mart 'ta doğan bir kişi Boğa burcu olabilir.Eğer yorum olarak babanızın doğum yılını, saatini ve yerini yazarsanız burcunu tespit etme konusunda size yardımcı olabilirim.
Sevgiler..
20 Nisan 2006 hangi burc acaba