annem sizofren anne olamadi bana hiçbir zaman dedemin yaninda doğdum büyüdüm annem babam evli oldukları halde 15 yil ayri yaşadılar annem çünkü ev kadini olamadi hastaydi bakamadi kendisine eve. babamin yaninda gittim yillar sonra. kactim daha doğrusu baba sevgisi görürüm diye çünkü Annem in yaninda akil hastaneleri annemin krizlerinden biktim orta okulda idim o zmanalar. babam bana hic ilgi göstermedi sarilamazdim sevmem ben böyle şeyleri derdi. Şu an tatile annemin yanina gittim bir arayip paran var mı demiyor parasi o kadar kiymetli ki. Babam in evinde kendimi üvey gibiyim babam beni okutmak ıstiyor ama test kitaplari almadan kazansin istiyor herşeyi. sonra da gitisn başımdan modunda babalik bu sanırım. ben onun yaninda rahat deilim Annem in yanina donucem sanırım kafayi oynatıcam bu hayatta. hic bişey iyi gitmiyor anne yok baba yok para yok dost yok herkes sizofren annesi var diye nasil bakıyor yolda gülüyor. kafami oynaticam bir yerden sansli olsaydim keşke. internette bakiyorum arkadaşlarıma herkes zengin olmuş ben düşkünüm kiyafet almaya zorlanıyorum allah heryerden vurmus ya
Cevabın nedir?
Bu imtihan falan değil hiç kimse hiç bir birey sünyaya gelirken bir başkasından farklı bir hayat yaşamayı hak etmez kötü bir hayat yaşamayı hak etmez çünkü bu hayatı sen seçmedin sana sormadılar dünyada yaşamak istiyomusun tamam sana inancını yitir demiyorum ama gözün kapalı bir şekilde allah neden böyle davranıyo deme çünkü hiç bir zaman dünyadaki hiç bir zor durumda olan insanın yanı da olmamıştır
Bu yorumdan sonra kendini bilmez gözü kapalı her şeye inanan dindarlar bir sürü şey söyliycek biliyorum ama bu yorumu atmak zorundayım hiç bir zaman umutlanma şükür etme ne yaparsan ne başarırsan hepsini kendin yapıcaksın kimseden yardım almadan bunun farkında ol12 Yorumla- Soran+1 yıl
belki de allah inancimiz yüksek diye bu çile. dinsizler hayatini yaşıyor. git gide allaha inancim zayifladi dua ediyor annem yillardir hani hic bişey olmadi düzelmedi hiçbirsey.
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
senin acımasızlık olarak gördüğünü allah imtihan olarak veriyor sense isyan edip söyleniyorsun tamam herkesin derdi kendine göre büyük.. biz insanlar sorunlarla dertlerle mücadele etmeyi bilmiyoruz çünkü öğrenmek kasvetli bir yol.. sen nasıl bir imtihanla karşı karşıya olduğunu fark edemiyorsun tabii yasadigin için anlaman zor oluyor sanırım. annen öyle olmak istememiştir böyle olsun da istemez, bari sen evlat olmayı bil
00 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Umarim bahtini guzel eyler dedenin yanindan niye kactin? Bizim dedemiz bizi kovuyor annemi eve almiyor onunda cok kiymetli bir evi var o yuzden babamla yasiyorum annemin maddi durumu olmadigi icin bu sebepten dolayi anmeme herkes orospuymus gibi davraniyor zor bir durum. anlıyorum seni benim annemde psikolojik hap kullandigi oldu yaşadıkları zor oldu haliyle yasam gecintisi falan babana gelicek olursak baban belki de bilmiyordur nasil kazanacağını ona bahset ya da akrabalarindan yakin oldugun varsa ona soyleyebilirsin babanla konussun cunku turk halki baskasindan duyunca yapar genelde ya da dedenden iste
09 Yorumla- Soran+1 yıl
babam memur akrabalarına dağıtıyor parasini amcamin 40 milyar banka parasını tek başına ödemiş adam...
- Cevap sahibi+1 yıl
Ayrıca arkadaslarin zengin falanda degildir sosyal medya da yilda bir kez gitmiştir o mekana bir suru cekilmistir bir seyler atmıştır cebinde 5tl olmadan neler neler yapiyorlar
- Cevap sahibi+1 yıl
Bu yasadiklarini erkek arkadasin olursa ona anlatma zayif noktalarini gormesin kimsesiz sanar seni sen her zaman kendini guclu goster ilerde ne demeknistedigimi anlayacaksin sen beni dinle
- Soran+1 yıl
anlatmam zaten biliyorum bir sevgilim oldu kullanmak istedi beni ayrildim
- Cevap sahibi+1 yıl
Aferin farkinda olman acik gozlu olman iyi
- Cevap sahibi+1 yıl
Amcana oduyorsa sana hayli hayli oder
- Soran+1 yıl
annemin yanina gidiyorum bir dert babamin yanina gidiyorum üvey evlat gibi kaybolsam ölüp kalsam hic bir ümidim hayalim yok ya
- Cevap sahibi+1 yıl
Benimde oyle hepsi baslarina buyruk ama hayattan cok çabuk vazgecme daha yasin kucuk onune neler cikicak bilemezsin okumayi asla birakma hayallerinden vazgecersen kendinden de vazgecersin yapma bunu kendine kimse senden daha degerli degil kendini dusun hep gerekirse zorla babani bagir cagir goturuceksin de
- Cevap sahibi+1 yıl
Is isten gecerse keske kavga etseydim. babamla dersin
- +1 yıl
Sağlığın yerinde mi herhangi bir engelin var mı yoksa aslında şanslısın. Her zaman hayatta bizden daha iyi durumda olanlar vardır ama kötü durumda olanlarda vardır. Allah'tan sığınıp karnını doyurabileceğin bir evin var. Yetimhanede büyüyen çocuklarla hiç karşılaşmadığın için bilemiyorsundur o zorlukları... Daha fazlasını istemek tabi ki insan doğasıdır. Senin yaşamında zor ama dediğim gibi çok daha kötüleri var. Tanıdığım bir kızın babası yoktu anneside şizofrendi gece yarısı evden kovardı... Yetimhanede büyüdü o kız. Sen derslerine sıkı çalış ilgini sadece derslerine ver.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
11Cevap
- +1 yıl
Bence Allahın suçu, ben şahsen sınanmak istemiyorum bu kimsenin haddine değil. Bizler oyuncak değiliz insanız hissedebiliyoruz. Tanrı belki hissetmiyordur veya da insanları terk etmiştir bilemeyiz. Ama senin gibi bir hayatım oldugunu kabul edersek Tanrı bizden özür dilemeli.
22 Yorumla- +1 yıl
Birincisi Tanrı değil Allah Adam gibi yaz ikincisi bence senin dünyaya gelişin tamamen hata seni bu dünyaya getiren de seni bu dünyadan alacak olanda o Allah her zaman var o herşeyi görür duyar ve hep en iyisini bilir ona layık olarak yaşaa ve haddini bilerek konuş !!!
- +1 yıl
Yorum yapmayım dedim dayanamadım. İnancın olmaya bilir saygı duyarım. Ama benim inandığım değerlere laf söyleyemezsin. Sen kimsin de Allah C. c senden özür dileyecek. Ayrıca rabbimizin senin kulluğunada ihtiyacı yok. Herşey kendin için. Senin hayatın senin tercihlerin yaşamaya bak. Başkalarının inandıklarına yorum yapmadan tabi..
- +1 yıl
bu soruyu bile paylaşmanda vardır bir hayır.. evet çok büyük bir eksiklik yaşıyor olabilirsin.. inan olsun daha neler var hayatta.. sen hiç bir zaman kaybetme umutlarını. belki bir gün o kadar güzel olur ki her şey senin için kendin bile inanamadim su hayatta neyin ne zaman geleceği belli olmaz.. belki bir gün birimiz ölür ansızın kimse anlamaz neyin ne olduğunu hiç sıkma güzel canini
00 Yorumla Boyle demen dogru degil. Senin de sinavin boyleymis. İsyan etmeden bu zorluklarin ustesinden gelmelisin. Herkes birçok zorluk atlatiyordur hayatinda. Onemli olan bu zorluklarin ustesinden gelmek icin ne kadar caba sarfettigimizdir. Elbetteki yuzun gulecek. Sadece sabret
00 Yorumla- +1 yıl
Merak etme buda gecer annene uzuldum hasta olmak istemezdi oda emin ol. Anneni biraz anlamaya calis sev , dedigin gibi hasta o yuzden kimse ona birsey diyemez.
Babana gelince malesef oyle babalar var tek yanliz degilsin. Sosyal medyada mutluluk tablolarina kanma. Allahdan Saglik basini sokacak bir ev ve karnini doyurcak yemekden baska ne istiye biliris. Ne insanlar var savasdan gelen karni ac yatcak yeri yok üsuyor hasta aci cekiyor vb. Bunlari kafana takma.00 Yorumla - +1 yıl
Yani zorda olsa yapacak bir sey yok... ne yapip edip universiteyi kazanip bir is sahibi olman gerek.. yahut direk iae girip aciktan bitirmen gerek.. paranı kazandığında ise kendi ewini tutup kendi hayatini kurabilirsin.. sonrada herşeyi geride birakirsin.. miss olir hersey..
00 Yorumla - +1 yıl
Evet, olabiliyor öyle...
Çoğunun hayatı iyi değil.
Ama okuyup kendini kurtarmak senin elinde.
İleriyi düşün, aileyi bırak sen, önemsiz.
Kendini düşün sadece, başarmalısın bunca şeye rağmen.00 Yorumla keske sende bombalar altinda kalsaydinda bu yazdigina utansaydin
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Keske ya.
- +1 yıl
Rabbim her kula taşıyamayacağı yükü yüklemez şüphesiz her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır sen sabret ve bol bol dua et Allah ım bir kapı açacaktır
12 Yorumla- +1 yıl
@Genshi her şeyin bir zamanı var sen merak etme imtihan bunların hepsi mutlaka en hayırlısını Allah bilir ve ondan başkası da yardım edemez çare olamaz
- +1 yıl
kendi düşen ağlamaz
burda allahın sucu olan birşey göremiyorum ben
gökten para yağmıyor sonuçta08 Yorumla- Soran+1 yıl
kendim düşmedim allah vermiş aileyi ben napiyim
- +1 yıl
aileyi allah verdide bu sizin sorununuz ailenizin sorunu
karekterini insan kendisi belirler allah değil - Soran+1 yıl
karakterimlr yaşadığım hayati nasil bagdastirdin simdi anlamadim sen hak ediyorsun bu hayatı kendi dusen ağlamaz mi diyorsun yani
- +1 yıl
sen bu hayatı hak ediyorsun demedim
ailenin hatası var sizinde hatanız var yasın kaç 23 25 hayata küsülmez herşey olacağına varır
burası sınav dünyası
kendi hayatını çalısıp kazanamazmısın bu kadar aciz misin - Soran+1 yıl
okulu birakicam babamin yanindan ayrılıcam zaten annemin yanina gidicem dedim ya soruda
- +1 yıl
tamam ayrılıcaksın peki neden ve nasıl zengin olmayı planlıyorsun :D
para yok diyorsun gökten mi yağmasını bekliyorsun - Soran+1 yıl
zengin oluyim demedim o bir örnek ti. hayat karsilastrimasi bir nevi çalışicam diyorum ya öyle babanin allah belasini versin babaliykrn kimsessiz hisssiettirdi
- +1 yıl
tamam boşver aileni o zaman git kendi hayatını kur
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
İmtihanlar dünyasında yaşıyoruz. Sen Allaha duanı tevekkülünü eksik etme kardeşim, doğru yolu o sana gösterecektir. Yaşadıkların gerçekten çok zor dualarım seninle...
00 Yorumla Alemleri onun yüzü suyu hürmetine yarattım dediği peygamber efendimizin hayatına bak Allah sevdiği kuluna sıkıntı verir yalnız benden istesin yalnız bana kulluk etsin diye
00 Yorumla- +1 yıl
Üzülme be kardeşim öyle de düşünme şirk koşmuş olursun her şeyde bir hayır vardır sen bırak arkadşlarını çagımızın hastalıgı olmuş zenginlik
00 Yorumla Allah yardımcın olsun kardeş şu dünyada garibanlik kadar zor bir şey yok
00 Yorumla- +1 yıl
öyle söyleme acımasızlık değil seni imtihan ediyor ayrıca etrafındaki insanlara aldırma
00 Yorumla - +1 yıl
Herkesin derdi kendine büyükkkkkk.
00 Yorumla - +1 yıl
Ondan dolayı tanrı yok zaten.
00 Yorumla imtihan
00 YorumlaŞirk koşma
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi