İnsan sevdiği zaman, en kral hatayıda yapsa affetmek bir şans daha vermek ister. Hatanın boyutuna göre değişse de, seven şans vermek, onu kaybetmemek ister.
Sevdiğiniz insan size çok büyük bir hata da yapsa, ona bir şans daha verir misiniz?
İnsanlar, yalnızca sevdiğine yüzlerce şans verir! Sizi üzüp hatalar da yapsa, sevdiğiniz insana şans verir misiniz?
Bir insanın, başka bir insana yüzlerce şans vermesini sevginin ardına saklamak yapılacak en büyük yanlışlardan biri olur. Kişi Okb gibi psikolojik rahatsızlıklardan birini yaşıyor olabilir. Çünkü mantıklı biri tekrarlanan hatanın artık bir yanlış olduğunu ve yanlışların ona zarar vereceği için hayatından çıkarması gerektiğini düşünür. Sevgi böyle bir şey olmamalı, saf kalmalı. Bu tarz şeyler sevginin güçlü olduğunu değil kirli olduğunu gösterir.
çok değer verdiğim bir erkek arkadaşım vardı. her hata yaptığında özür diledi tamam dedim bir daha yapmaz ama her affettiğimde başka hatalarla çıktı karşıma bir daha yapmaz diyorsun çünkü eskisi gibi olmanıza inanmak istiyorsun ve gururundan ödün vererek affediyorsun. en sonunda bana giderken dediği şey 'üzgünüm ama benim gtümü kaldırdın' dedi. o günden sonra zor affediyorum.
Hataya bağlı. Pembe olmadığı sürece yalan söylerse affedemem mesela. Kim olursa olsun, kendi içimde belirlediğim ilkelerin dışına çıkmayı uygun bulmuyorum. Herkes benden gidebilir neticede, kimsenin kalıcılığının garantisi yok ama zoraki de olsa ölene dek yalnızca ben kendimleyim.. Bu yüzden "büyük hata"(her ne kadar değişken olsa da) yaparsa, affedemem
Zaten sevmenin anlamıdır bu. Hataları bir defa affetmek bir erdemdir bu herhangi biri de olsa. Ancak bu sevdiğimiz biri olsa tabi ki iyice aşırılığa kaçmamak koşuluyla ve sevdiğimiz insan bu davranışımızı görerek kötüye kullanmadığı sürece hatalarını görmezden geliriz...
Bir çok kez şans verdiysem ve yine aynı şeylerli yaşattıysa bitmesi en hayırlısı öyle insanlar insanı yıpratmaktan başka bir şey yapmazlar en son ağlayacağıma en başta ağlarım ama benim için hayırlı olan budur.
Yaptığı hataya göre değişir. Yani affedilmeyecek hatalar vardır: aldatılmak gibi. Lakin ufak hatalar olursa her iki tarafın da birbirine tolerans göstermesi gerekir.
hatayı peygamberler bile yapıyor. hata eşittir insan demek. affetmek ise güzel bir davranıştır. tersi ise kibir ve kendini beğenmektir. bir de bu senin son şansın diyenler var. oysa ki son şansı olan hiç şanslı değildir.
Kac kere sans verdım kac kere Şu an sevgılımle daha bak bugun ayrıldık cok taze canım sızladı yemın ederım ya cok sans verdım ona ama bıkmıyorum affeder mıyım
sevdğine değilde alışkanlığına şans veriyor bence.. koparıp atmak zordur ya da yeniden başlamak zor gelir hiç tanımayacağı birisiyle.. vazgeçmek bazen zordur ihanet kalınçbına girmediyse kimse
Ben de eskiden hep çok akıllıydım ama sevdiklerime karşı kör olurdum gönül gözümle görürdüm. Ama artık tamamen mantık çerçevesinde hareket ettiğimden öyle bir dünya yok.
Valla ben sevgilimi çok kisitladım bunaldı bir ilişki istemiyorum dedi kız ara istedim o kafasını toplasin ben de kendimi duzelteyim diye kıza güvendiğim halde bunu yaptığım için bakalim bir şans daha verecek mı gorcez:(
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > İnsanlar, yalnızca sevdiğine yüzlerce şans verir! Sizi üzüp hatalar da yapsa, sevdiğiniz insana şans verir misiniz?
En İyi Cevaplar