arkadaşlar kuran incil tevrat kutsal kitapları okuyanlar var mı aranızda düşünceleriniz nelerdir eleştirel baktığınız taraflar oldu mu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılokumadım ama isterim hepsini okumayı ( inançlı bir müslümanım ). billimsel yönleri ve bozulmamış ayetler hakkında araştırmalar yapmak isterdim. bu arada aşağıda bir soru sormuşssun. inanan herkes cennetemi gitcek diye.
o olay şöyle: şimdi sen bir musevisin ve çokta inançlı birisin. yani zekat veriyorsun karın doyuruyorsun ve hiç karşılıkta beklemiyorsun. sonra açık ve net bir şekilde ve güzel bir anlatım ile islama davet ediliyorsun. ama kusursuz bir anlatım ve istek ile. eğer sen bunu kabul etmezsen cehenneme gidiyorsun. ama şöyle bir ayrıcalığın oluyor. yanmıyorsun. allah seni diğer zalimlerden ayırıyor ve azabın daha az olduğu bir yere veyahut hiç olmadığı bir yere koyuyor.
kaynak: ahmet mahmut ünlü ( cübbeli ahmet hoca ) şöyle birşey var yaşantısı düzgün olmayabilir ama türkiyede anlatımı sahih ve doğru olan ender hocalardandır. tanıdık olarak zaten bir onu birde nihat hatipoğlunu dinlemeni tavsiye ederim.03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl4 kutsal kitabı okumak isterseniz
arama motorundan arattırın program şeklinde okuyabilirsiniz 4 ünü birden.
incil okumak isteyenler kutsalkitap.org dan incil ücretsiz sipariş verebilirsiniz.
ben kuran ve incili okudum.
içinde kurallar olan tek kitap kuran sanırım. incil hikaye anlatıyor saçma geldi bana.00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılben bir Kuran'ı baştan sona okudum. kütüphaneden tevrat'ın ayrıntılı kalın bir kitabını almıştım ama orda Hz Musa'ya kadar geldim sonra geri verdim. ama internetten tevrat ve de incil'i okuyacağım. tahrif olsalar da bütün müslümanların okuması gereken kitaplar bunlar. çünkü kuran kendini tevrat'ın tasdikleyicisi görüyor.
00 Yorumla
+1 yılOkudum hepsini.
Merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin. Ayetler, emirler, işlenen konular vs819 Yorumla- +1 yıl
yasaklar hakkında mesela her dinde zina ve içki haram değil mi kitapta öyle yazıyor mu birde kul hakkı hepsinde büyük günah mı ve cehanneme gitmek hakkındaki yazılar mesela kuranda sadece müslümanlar cennete girecek diye bir ayet var mı diğer kitaplarda da sadece kendine ait din topluluğunun cennete gideceği yazılıyo mu ?
- +1 yıl
İçki yahudilikte ve islam'da büyük haram.
Zina her üçünde de haram. Ama hristiyanlıkta kurallar içerisinde katoliklik ve protestanlık içinde ayrışılan noktalar var zina konusunda.
Kuran'da şöyle bir ayet var:
Bakara Suresi 62:
Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve s�bi�lerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp s�lih amel işleyenler için Rableri katında mük�fatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. - +1 yıl
Ayeti yeniden yolluyorum karakter bozukluğu oldu:
Bakara 62: Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir. - +1 yıl
Eski Ahit'te yok. Eski Ahit yani Tevrat yahudileri kapsayan bir kitap.
Yeni Antlaşma İncil'de ise İsa Mesih'e iman eden herkese cennet müjdelenir. - +1 yıl
Rica ederim ne demek. bir en iyi cevabı çok görmeyin :)
- +1 yıl
Ayet kaynağını da vereyim.
kuranikerim.com/mdiyanet/bakara.htm
62. ayete bakabilirsin.
Kaynağı belirtmemin sebebi genelde bu ayet inkar ediliyor. Müslüman olmayan herkes cehennemde yanacak diyorlar. - +1 yıl
Valla ben ayete ve hadislere göre konuşurum. İnsanlar sağdan soldan duyduklarıyla konuşuyor.
Sen direkt onlara Bakara suresinin 62. ayetini göster :) - +1 yıl
Ayeti kafana göre yorumlama. Sana 'YAHUDİ VE HRİSTİYANLARIN ALLAH'A İNANANLARI CENNETE GİRECEK DİYEN CENNETE GİREMEZ' kitabını öneririm.
- +1 yıl
Ben ayet hakkında tek bir yorumda bile bulunmadım. Ayetin hükmü açık. Burada yorum yok.
Hocaların yazdığı kitaplar, bir müslüman için Kuran'dan daha doğru olacak diye bir şeyde yok. - +1 yıl
- +1 yıl
Elinizin altındaa google hepiniz alim hepiniz bilgin yürüyün be . Ne bir bilginiz nede en ufak bir fikriniz yok ! Müslüman olmayan herkes cehennemde yanacak diyenler inkar edenlerse rica ediyorum sen okuma ! Yada okuyup algıladığın bölgeni değiştir orası uygun değil.
Kopyala , yapıştır sonra yalaklan bide en iyi cevap seçin diye bak bakayım cevapları 3 cümleden fazla cümle kurabilmişsin. - +1 yıl
Tam siz hariç herkes cehenneme gidecek tamam. Asadassda
Ben ayet veriyorum, adam bana Cübbeli'nin videosunu yolluyor. Peygamber sanki adam.
Ayeti tekrar veriyorum. Görmeyenler için:
Bakara Suresi, Ayet 62
Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp salih amel işleyenler için Rableri katında mükafatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
29Cevap
Kuran ve Incili okudum evet. Terati sadece parca parca, pek haberim yok ondan.
Hepsi insan eseri, her noktasinda belli oluyor.
Bu kitaplarin bazi yerleri cocuklar icin heycanli olabilir , örnek olarak konusan karincalar, Nuh Peaygamberin dünyadan bütün hayvanlardan ikiser toplayim gemisine koymasi, ejderahlar falan.
Üzücü olan bu masallara yetiskin insanlar hala inanmasi ve bu masallar icin baska birilerini öldürmeleri24 Yorumla- +1 yıl
masu(n)m insanların öldürülmesini ``emir ediyor`` emrediyor. bu iddianı kanıtlaman gerekir.tabi bunu kanıtını kur�an�dan çıkarmalısın.
Okuma alışkanlığına sahip,araştıran,tarafsız, bilgiye dayalı eleştiren bilimsel düşünen biri olmadığın çok açık.Bu sonuca nereden vardım dersen birincisi ortaya bir iddia atmışsın ama ortada kanıtı yok ikincisi yazdığın yazı anlatım bozukluğu ve yazım yanlışlarıyla dolu. - +1 yıl
Ben Türk degilim ;)
Dinden cikanlari öldürün diyor.
nisa 89. ayeti:
"Arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız.Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.Eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün.Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."
Bu Kurandan bir ayet , bunu kanitliyan hadislerde var ve buna benzer bircok ayet var.
Celiski icindesin. Kurana bilimsel bakarak ona inanilmaz.
Genel olarak hepsi hakkında bilgim var... Şayet hiç birine sıcak bakmıyorum, bakmadım, bakmayacağım...
Savaşların yegane sebebidir dinler arası çatışma...
Vicdanı olan insan en büyük ibadeti yapıyor zaten bu dünyada... Kimseyi incitmeden kırmadan kimsenin hakkını yemeden...
Kitapların hepsinin ortak noktasıda budur zaten... Ama bakınca kim bunlara uyuyyor... Hiç kimse...
O zaman din insanın vicdanındadır.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepsini okudum ve dogru bulmadıgım bır cok seyle karsılastım hem muslumanlıkta hem hırıstıyanlıkta saçma fıkırlere rasladım dını bılıorm dıen cogu kısılere bu soruları sordugumda dın oyle emredıor tartısmak olmaz cvbını aldım gercekten bır dine inanmak ısterdım ama 4-4 bir düsünce yapısına sahıp dın goremıorm suan
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. incili ve tevratı okudum kuranı 15 kere hatim ettim belkide 17 tam bilmiyorum yazdığım kağıdı kaybettim :) kurana en yakın olan tevrat okurken hissedebiliyosun zaten en saçma olan incil ben incilin bir türünü okudumda hangisiydi bilmiyorum :)
00 Yorumla
+1 yılkuranin bir kaç kismini okuyup objektif bir şekilde düşünmüştüm. kutsal kitaplarin hiç birini okumadim ama yakinlarda düşünüyodum zaten. aslinda en çok buda öğretilerini merak ediyorum..
00 Yorumla
+1 yılBabam okumuş ve hatırladıgım kadarıyla arkadaslarıyls falan sohbet ederken hepsının bırbırıne ne kadar benzedıgınden bahsedıyordu
00 YorumlaIncıl ve Tevratı okumak ıstıyorum
ama su an Kuran Tefsırını okuyorum.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla kardeş artık inanmamaya başladım okumakta istemem.Çevrede o kadar bitenden sonra .O kadar gariban var çevremde adamın çocuğu 2 yaşında sakat 5 yaşında şeker hastası oldu neler neler.Zenginlere bakıyorum allah hiç bir şekilde noksanlık vermiyor paraysa para.
14 Yorumla- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim;
Sakın ALLAH'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma.. Ancak onların azabını, korkudan gözlerinin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor... "İbrahim Suresi 42"
Bu arada bu dünya imtihan dünyasıdır,kimileri bu dünyada cefa,sıkıntı,keder çeker Rableri katında mükafata buluşur,Kimisi bu dünyada zevk-ü sefa çeker herşeyi vardır zenginlik verir,Allah'ı unutmuşsa Allah yolunda harcamamışsa Allah katında cezalandırılır bu zaten Kur'an'dada yazar tabi okumuşsan. - +1 yıl
Bu arada yazı yetmedi,sürekli insanlar kötülük yapmaya kalkıp Allah onları engelleseydi ne anlamı kalırdı imtihanın.Cennet boş değil cehennemde lüzumsuz değil.Allah diyor Biz isteseydik herkezi hidayete erdirirdik diye ama akıl denen şu nimet varken insanlara yardım edip,dua edip ahirete inanıp sonumuzu düşünüp bu dünyada eker ahirete ekersek karlı biz oluruz.Unutmayın,bu dünyada cefada sefada çeken var fakat ne yaptıysan biten ömrünün sonunda hesabı verilecek.
- +1 yıl
Firavun'un da bır elı yagda dıger elı baldaydı. Sonunu gorduk...
Peygamber efendımız de cok ezıyetler cektı, cocukları oldu, oz amcası ona dusman oldu, kucuk yasta annesını kaybettı, babasını hıc goremedı, kendı memleketınde tas atarken yalancılıkla suclarlarken, baska sehre hıcret edınce sevıncle torenle karsılandı... Ama gel gor kı, cennetın kapısında ısmı yazan da O'dur... Baktıgın bakıs acısı yanlıs arkadasım...
Cevap sahibi+1 yılTamamen aptalca.
+1 yılZebur dışında hepsini okudum, o yüzden dinsiz oldum :)
00 YorumlaOkumayı araştırmayı duyduğum şeylerin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum ama bir türlü yapamadım.
00 Yorumlaincil e biraz baktım. çok saçma geldi. Hz. isa nın domuz çobanı olduğu, Hz. Davut un sarhoşken kendi kızlarını becerdiği yazıyordu. çüş dedim bıraktım...
00 YorumlaKur-an, İncil (Türkiye'deki incilin içinde yeni ahit ve eski ahit var), Mormonların kitabı, Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı.
USC ninki dışında saçmalık.00 Yorumla
+1 yılTevratta ve incilde bazı bablar değişsede Allah ve isa a.s mın sözlerinin birçoğu aynen durmakta.bu yüzden Kur'anı kerimden sonra okuduğum,kitaplar arasında incil ve Tevrat'ta bulunmakta.
00 Yorumlaben incil ve tevrattan biraz baktım ve lut,nuh peygamber hakkında kendi kızlarını taciz eden,alkolik olarak peygamberleri gösterdiği için şok olmuştum.
02 Yorumla- +1 yıl
Orda kızların babalarını sarhoş etmesinden bahsediliyor. Neslin devamı için bir mecburiyet gibi anlatılmış. Tevratta şu soruya cevap bulamadım. Adem ve Havva'nın çocukları kimlerle evlenerek nesli devam ettirdi? Eğer Tevrat tahrif edildiyse peygamberler hakkındaki bu olumsuz ifadelerin çıkarılması gerekmez miydi?
+1 yılyıllardır öncesinde öyle bir hedef koymuştum kendime ama hayal oldu sanırım:D
00 YorumlaYapmayı planlıyorum güzel bir deneyim olacak da harcadığım zamana değer mi orasını bilemeyeceğim
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılKur'an'ı iyice okuyamamış bir milletiz. Bırak tevratı incili. Hem zaten zebur yok şu anda. Ve eleştirel bakılmaz kitaplara hikmetle bakılır.
10 Yorumla Hiç birini okumadım, sanırım okumam gibide duruyor.
Nutuk okudum o sayılır mı ?11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTelefonuma yanlışlıkla yuhanna indirdim bir okuyayım dedim, ben böyle içi saçmalıklarla dolu kitap görmedim adında sildim.
10 Yorumla
+1 yılHepsinden biraz okudum benim mantigima ters dustukleri yerde okumayi biraktim.
00 Yorumla
+1 yılkuranı kerimi birazcık okudum hafif bilgilerim var ama incili okumak isterim
00 Yorumlaİncili okudum ve gerçekten çok masalsı geldi yalan yok.
00 YorumlaEvet Kuran ı Kerimden sonra İncil ve Tevrat ı da inceledim...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhepsi hakkında biraz bilgim var az bir kısımlarını okudum hatta utanarak söylüyorum en az kur'an hakkında bilgim var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhepsini okudum.pek fazla fark yoktu aralarında bence :)
00 Yorumla
+1 yılokuyan olsa idi burada olmazdık
00 Yorumla
+1 yılincili okudum değiştirildiği çok belli
00 Yorumla
+1 yılmasal sevmiyorum ben.
32 Yorumla- +1 yıl
herhalde başka şeyleri seviyorsun sen
Hepsini okumadım fakat okuyacağım
00 Yorumlaincil ve tevrat okuda dinden çık
01 Yorumla
+1 yılKuranı okudum incili de biraz
00 Yorumlayok gerekte görmedim.
00 Yorumla
+1 yılafferin okuyan ve araştıran gençlik istiyoruz
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar vaktim yok ldlkf
00 Yorumla
+1 yılOkudum duymak yerine okumayı dene
12 Yorumla- +1 yıl
hahahahaha resme bak korku kapanı 5
Kişilik & Karakter konusunda 333 cevap paylaştı. Kuran'ı bile okumadık incil tevrat okusak :D
00 YorumlaHepsi koca bir sacmalik. Zaman kaybi okuma bence.
01 Yorumlatürkçe avesta bulan olursa bana göndersin <3
00 Yorumlaİncile bakmıştım.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 338 cevap paylaştı. hayir okumadim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. aklımda
00 YorumlaHepsini okudum.
10 Yorumla
+1 yılokumadım
00 Yorumla
+1 yılokuya yoktur bence
00 Yorumla
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında