İnsanlar neden kendilerini olduğu gibi değilde farklı biri gibi göstermeye çalışırlar? Bizler için güvensizliğe sebep olan bu durum onlar için nasıl bir tehlike arz ediyor? #BirTutamAşkk #Farklıbirkişiliğebürünmek
İnsanlar neden kendi benliğinden çok uzak/farklı bir kişiliğe bürünme ihtiyacı hissederler?
Çünkü insanlarda tek örnek olma sevdası var herkes beni konuşsun benden bahsetsin yanii kısacası benlik... kalıplaşma sevdası ve kendi kişiliğinden uzaklaşıp hayalettiği kişiliklerde kendini bulmaya çalışması :)
Oysa ki olduğundan farklı görünmeye çalışan insanların büyük bir kısmı hayal ettikleri kişiliklere bir adım daha yaklaştıklarını düşünürlerken, aksine bir adım geriliyor hep 😊
Bazı insanlar hayatlarını başkalarının üzerinden devam etttiriyor hatta noktaları virgülleri bile başkaları koyuyor onlar sadece nefes alıp veriyor nasıl hereket edeceklerine başkaları karar veriyor robotlaşmış bir nesil yetişiyor ne yazıkki :)
O insanların durumu çok daha farklı aslında... Başkaları tarafından şekillendirilen, yönetilen hayat bu insanların hayatı olmasına rağmen onlara kendi hayatlarına yönelik fikirleri dahi sorulmuyor bile. Ancak buna rağmen o başkaları tarafından şekillendirilen hayatı yaşama mecburiyetinde bırakılan insanlar yine bu insanlar oluyor ne yazık ki 😊
Elbette bazıları mecbur kaldığı için şekillenir bazıları kendi isteği ile... mesela sevdiği bir filmdeki karakterin şekline giren bir çok insan var duruşuyla oturuşuyla konuşmasıyla aynen bunun gibi çocuklarda izledikleri filmlerdeki karakterlerin birebir kopyası haline dönüşüyor bir çok kez ve böylece kendi kişiliğinden uzaklaşıyor uzaklaşmasada o kişiliği gördüğü zaman kendisini yetersiz sanıyor :)
Evet, dediğin mantıklı tabi. Başkalarının hayatlarını, karakterlerini özenti haline getiren insanlar kendi benliğinden git gide uzaklaşır. Bu da onu olduğundan farklı biri yapar 😊
kendi hayatindan memnun olmayan ya da kendisi. olursa birilieri onu sevmeyecek kucuk gorecek gulecek vs vs dusuncesine sahip zavalli insan yapisi bu hayatini cevresine endeksli yasayan
Olduğu kişiden memnun olmadığı için. Mutsuzluğunu kişiliğine bağlar, yalnızlığını kişiliğine bağlar, aldatılmasını kişiliğine bağlar ve sahte bir kişilik oluşturarak daha mutlu olacağına inanır. Sahte kişilik oluşumu bizden çok onlara zarar verir
Çünkü kolay geliyor. Doğrusu olmak istedikleri gibi birisi olmaya çalışmaktır. Fakat insanlar genellikle görünmekle kalıyor ve bu onları çok yüzlülüğe itiyor.
dogası geregi bulundugu şartları begenmezler ve zorlarına gider sahte bir kimlikleegolarını tatmin ettiklerini sanırlar aslında ne kadar küçüldüklerini göremezler
Ben yapmıyorum öyle birşey ama arkadaş dediğim insanlık dışı yaratıkların 180° değiştiğini hayretle izledim öyle davranınca çok mutlu olduklarını zannediyorlar.
Kişi kendi kendisine bile tahammül edemediği için beğenilmeme korkusu ile yapar bunu. En büyük tehlike ise güveni boşa çıkartması ve insanın zamanını çalması.
En İyi Cevaplar