Evet katılırım. Fiziksel olarak da kadınların aylık olarak regl olmasıda bence acı kat sayısını yükseltiyor. Doğum falan da. Erkekler hormonlarıyla hareket ederken kadınlar duygusal hisleriyle düşünüyor. Bu yüzden de kadınlar hayalleri boşa çıkınca daha çok üzülüyorlar. (Kendi fikrim )
Kadınlar her seyi erkeklerden daha yoğun yasarlar bu yuzden detaycıdırlar mesela bir durumda erkekten daha fazla hissederler o anki duyguyu acıyı falan bu yüzden dayanma sinırları daha yüksektir
Mevlana : kadın nefisci dir erkek akıllıdır sonunu görebilme yeteneği vardır kadın hayvan tabiatlı dır kadına muhalefet etmeyen helak oldu Hz ademi Havva işve cilve ile yasak ağaçtan yedirdi Hz adem oğluna sen sen ol sakın kadın sözü dinleme bak ben dinledim başıma ne geldi dedi hadisler: kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap kadınların çoğu cehennemde çünkü altın gümüş onları oyalar kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün kadınların içinde iyi kadın yüz kara karga içinde bir alaca karga gibidir Râzî tefsiri: kadın yaratılışı gereği ahmaktır aldanması yanılması çoktur kadın acizdir çünkü dışarı çıkmaktan ortada görülmekten acizdir adının sanının anılmasından acizdir kadın erkeğin elindeki bir tutsak gibidir kadın çocuk akıllıdır bu yüzden dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye bir başka ehli sünnet âlimi: kadın kıt akıllı olduğu için İslam ona en uygun yeri ev seçmiştir imam Gazali aynen şöyle söyler :r
Erkegin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır-
peygamber derki kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır alimler kadının eğriliği derken aklen zayıf oluşu nankörlüğü hırslı kavgacı olması kast edilmiş der peygamber nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size TAHAMMÜLL edemez demiş
çok doğru kadın fiziksel olarak daha zayıf yaratılmıştır. bununla birlikte farklı düşünce şeklimiz ve inandığımız şey için olan direnme gücümüzle güçlüyüz. inandığımız kişinin boş çıkması bizi yıkar ama küllerinden doğucak gücümüzde. vardır
Katılmıyorum. Hayal ettiğimiz kişilerden ibaret değil hayatımız. Bu kişiler eş, sevgili, evlat olsun fark etmez. Birileri umduğumuz gibi çıkmadı diye direncimiz kırılmaz.
Doğru yaradılışımız öyle erkeğe göre daha zarif yaratılmışız ama duygusal yönde birçok erkeğin kaldıramıcağı manevi yükleri taşıyabilecek potansiyeldeyiz ☺️
Demişsin ki zayıf ama güçlü.. senin bu dediğin şey şişman ama zayıf demeye benzer. Bence hata burda. Zayıf diye nitelendirdiğin insan güçlüklere karşı dayanıklı ise güçlüdür.
seni ciklet gibi ağzımda cignerim kız soruyu mu anlamadın nerde takıldın güçlümusun bu hayatta hayır ama acıya hayatta olan her türlü üzüntüye dayanıklık var kadınlarda anlatabildim mi
En İyi Cevaplar