Ben sonuna kadar katılıyorum. Anneme onun baskıları yüzünden yalan söylemek zorunda kaldığım zamanlar oluyor, ve yalandan nefret ederim ama onun davranışları beni buna zorluyor ve soğumaya başlıyorum.

Çok doğru bir tespit.
Bizler her zaman yalan söyleyeni suçlamayı seçeriz ama o kişiyi yalan söylemek zorunda bırakan kişiyi hiç hesaba katmayız.
Aslında cümleyi şöyle de okuyabilirsin: İnsanlar doğruyu söyleyemedikleri kişilerden önce soğur, sonra nefret etmeye başlar.
Bir çok çiftin başına gelenlerden biri de budur: Adam karısına doğruyu söyleyemez, tepkisinden çekinir ya da korkar. Kadın kocasına doğruyu söyleyemez. Ya içine atar. Saklar. Ya da yalana başvurur. Ama her defasında içinde damla damla kin biriktirir.
Zamanla bir de bakmışsın ki aynı çatı altında birbirinden hiç haz etmeyen 2 kişi.
Ben bu söze katılmıyorum 😄
Nefret ettiğim biri umurumda olmaz 😄 ona yalan söyleme gereği duymam 😄
İnsan sevdiği, değer verdiği birini üzmemek, onu kaybetmemek için yalan söylemek zorunda kalır gibime geliyor 😄
Ama yalan söylemek hiç doğru değil tabi 😐
yalan söylenilmesinden hiç hoşlanmam 😐 dürüst olunmalı herkese karşı 😐
Yalan söylemek zorunda kaldığın için nefret ediyorsun zaten nefret ettiğine tabiki hesap verme zorunluluğun yok. Ben de yalandan nefret ederim mesela ama anneme bazen söylemek zorunda kalıyorum..
Bir insana yalan söylemek zorunda kalıyorsam ondan değil kendimden nefret ederim 😨 kendime kızarım 😨 onun ne suçu var ki 😨
Sen de yalan söyleme annene 😨 aranızdaki ilişki ne bilemiyorum tabi ama yalan söyleme 😐 yani ne tür bir konuda anneye yalan söylemek zorunda kalabilirsin ki 😐
Neyse 😄 ailevi meselene girmeyeyim şimdi 😂
Merak etmiyor değilim ama girmeyeyim 😂
Fazla merak iyi değildir dimi 😐
😄😄
Fazla merak kediyi öldürür :)) ben zaten kendimden de nefret ediyorum. Ama beni bu duruma soktuğu için ona daha çok kızıyorum..
Hıııı 😄 ben kedi olmadığıma göre merak edebilirim öyleyse 😎
Kendinden nefret etme 😐 zamanında verdiğin hatalı kararlar olabilir tabi ama genceciksin daha 😄 kendini yaşlı hissediyor olabilirsin ama gençsin 😄 mutlu olmak için çabala filan 😄
Senden yaşlı biri olarak nasihat edeyim dedim 😂
Bedenim 21olablir ama ruhum 35 felan yani. Burada ben senden büyük sayılablirim :) hataların ardı arkası kesilmiyor kendimden de insanlardan da nefret ediyorum. Kimse sevmeyi bilmiyor.
Yapma be sinirli kız 😞 nefret etme kendinden ve insanlardan 😞
Hem merak etme 😐 benden cicilik bulaşır sana mutlaka 😐 birkaç hafta içinde sen de benim gibi cici biri olursun 😎
Cici olunca üzülüyorum olmıcam artık. Sevilmek istemiyorum. Sevenlerin hangisi sevgisinin arkasında duruyorki herkes bir gün gidiyor ve de bunu kendine alıştırdiktan sonra sevdirdikten sonra yapıyor.. Niye sevilmek istiyeyimki?
Yaaa 😞
Bak beni sev sen 😞 ben ciciyim 😞 beni seven birini üzmek istemem hiç 😞 üzülmemiş olursun 😞
Ben de yeni bir hayran edinmiş olurum 😎
Kimsenin sevgisine güvenemem artık.
Bu kadar kasvetli olma yaa 😨
Sen neler yaşadın da bu hale geldin kızım 😨 yapma böyle 😨
Böyle yapmazsam tekrar üzülücem bunu yapmak zorundayım artık..
E iyi o zaman 😄 ne diyeyim 😄 sen bilirsin 😄
Mecbur.. :)
Dogru ama yalana bakis acısı da onemli yalan söylemeyi kotu görmeyen insan yalan söylediği insandan nefret etmez.
Yazdiklarina harfiyyen katiliyorum...
Cevap
18Cevap
Hayatim boyunca hic yalan soylemek zorunda kalmadim. Hep kendime guvenli ve seffaf oldum. Belki eksik anlattim ama yalan soylemedim. Pempe yalanlar muaf. Ama empati yapinca , biri seni yalan soylemeye mecbur birakiyorsa ve bu seni zor duruma düşürüyorsa bu söz doğruluğunu kanitlar nitelikte. Allah yardimcin olsun
Benim durumum mecburiyetten söylemeye giriyor, keyiften değil.
Aynen öyle. Beni anlayabilen nadir insanlardan biri.. :)
ne kadar annene yalan söylemek zorunda kalsan da nefret edemezsin sadece anlık olur o nefret en azından bende böyle :)
Tam olarak nefret söz konusu değil ama bir soğuma var. Mesela annemmm diye boynuna atlayamam hic ya da ondan uzakta da yaşayabilirim..
Keşke bende uzaklaşabilsem..
Hiç sorma :))
Yalan söylemenin en pis yanı, gizlemek için devamlı yalan söylemen gerektiği. Direk doğruyu söyle uzamasın iş. Ne olabilir ki en fazla.
Keşke öyle yapabilseydim.
Annenden nefret mi ediyorsun.
Bence bu laf çok doğru değil 😊
Nefret etmiyorum ama sogudum.
Çok kolay dimi bu sanki bilmiyorsun :(
Bakalım ozaman ne zaman olacak..
Dua et bana ☺
Yalan soyledikleri insanlardanmi
Yoksa onun icin baskasina yalan soyledigin insandan mi
Yalan soylemek zorunda kaldığı insandan.
Kimin yaninsa rahatsan onun yanunda yalan soylrmezsin ve onu seversin
Ben rahat değilim sorun da bu zaten.
Insallah rahatlarsın çunkü bunu hak ediyorsun
Neyi hakettiğimi bilmiyorum 😐
Bekle bakalim bulursun
Birşey beklemicem artık. Çabalamayı bıraktım.
Bu zamana kadar üç kere yalan söyledim
Bak buda dört oldu
Bu iyiydi.. Yalan söylemedim diyen yalan söylemiş olur zaten. Kimse kusursuz değildir.
Kusursuz dünyanın
Kusurlu insanıyım
Kusura bakmayın
Çok doğru ya bir ark vardı surekli yalan söylemek zorunda kalıyordum işim var söyle böyle nefret etmek değilde hoşlanmıyordum cok kendisinden
Yarı doğru yarı yanlış sevende yalan söyler ama sonunda gerçek ortaya çıkar.
katılmıyorum.. insanlar kaybetmekten korktukları kimselere yalan söylerler..
yalan söylemek zorunda kaldıklarından nefret etmeleri.. bilmiyorum.
Bazen yalan konuşmak gerkir hoş olmasa da takılma hayatin kanunu bu allah afetsin
ama sen yalan söylediğin için değil baskıları yüzünden nefret ediyosun :/
Beyaz yalanların günahı olmaz derler
Yalanın rengi olmaz. Soyluyorsan arkasında duracaksın. Ben kabul ediyorum söyledigimi ama annem yüzünden buna mecbur kalıyorum maalesef. İsteyerek olan birşey degil.
... ya da çok severler.
Doğru bir söz
doğru bir söz
abim mesela
doğru bir söz..
:)) trejikomikfndkdk
Dogru
Evet doğru.
Doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar