'Matmazel' olmak nedir? Nasıl olursan sana 'Matmazel gibisin' derler mesela? 😅 Matmazel ne demek ya herkes "memnun oldum matmazel" diyor. Matmazel nedir yardımmmm :)matmazel anlamı
Ailem Fransa'da yaşıyor evli ve ya bekar kızlara söylenen bir şey, bizde kadın kız ayrımı gibi bir şey birbirine karıştırırsan hakaret sayıp tersliyorlar. Hani nasıl Türkiye'de bekar bir kıza "kadın" dersen "sensin kadın, ben kızım" diye atarlanır, öyle düşün. :) Matmazel nedir diye çok soru görmüştüm özellikle Aşk-ı Memnu yayınlanırken, oradan da anlayabilirsin oradaki Matmazel hiç evlenmemiş biriydi. Evlenseydi Madam denirdi.
Aynı zamanda Türkçede evlenmemiş Hristiyan kızlar için bayan, hanım, hanımefendi sözcükleri yerine kullanılabiliyor. Mademoiselle diye yazılır Fransızcada. Matmazel ne demek açıklayabilmişimdir umarım. :)
Ben de ilk olarak bu kelimeyi Aşk-ı Memnu dizisinde duymuştum. Bildiğim kadarıyla kökü Fransızca'ya dayanıyor ve asıl adı "mademoiselle" diye geçiyor. Fransızcada henüz evlilik yapmamış kızlar için kullanılan bir sözcük olarak bir anlamı var.
Türkçedeki anlamı ise evlenmemiş ve Hristiyan dinine mensup kızlar için bayan, hanım veya hanımefendi sözcüklerinin yerine kullanılan bir şey :)
En İyi Cevaplar