Hayaller paylaşılınca, olumsuz yorum ve inancın kırılmasıyla hedeflerden vazgeçilebiliyor. Hayaller insana özgün olsada yorumlar da kişiden kişiye değişiyor. Hayallerinizi paylaşıyor musunuz veya yapılan yorumlar sizi etkiliyor mu?
Bunun adı bence öğrenilmis caresizlik. Fil deneyinde oldugu gibi. Zincirler çıkarıldıgı halde kacamamak. Bizlere standart bir yasam sunulmus ve bir türlü cıkamıyoruz. Mesela risk alamıyoruz. Diyelim ki is kuracagiz; ortaya para koyamıyoruz, batan kisilerin ornekleriyle dolu. Ya da sehir hayatından bıkıp köye yerlesecegiz, o kadar cok bagliliklarimiz var ki; internettelefon es dost aile, bunları birakamiyoruz. Yani mesele bizlere ogretilende.
Çünkü paylaştığımız müddet, etrafımızdakiler imkansız, olmaz, yapamaz, edemezsin, başaramazsın diyecek ve bizi hayallerimizden uzaklaştıracaklardır.
Benim 2 büyük hayalim var, bunları kimseyle paylaşmıyorum. Hatta bazen kendimden bile saklıyorum. Çoğu kişi için imkansız şeyler, ama ben başaracağıma inanıyorum.
Aslında ben hayal kuramyı 13 yaşımda bıraktım. Çünkü dünyadan çok nefret ediyordum. Ve şu lanet olası hayat elimdeki bütün herşeyi teker teker aldı. Hayal kuramayıda o zaman bıraktım. Sonuç olarak hayatın elimden almadığı bir şey kaldı oda ben yakında gereçekleşecek oda :D
Hayallerimi açıklamaya yetecek öz güvenim yok, kırılmalarından öylesine çok korkuyorum ki. İnsanlar hayalleirmi kırıyorlar. Her zaman! Bir de bana karamsarsın diyorlar.
En İyi Cevaplar