Halk arasındaki yaygın bir inanış kadınların bekarken daha başarılı, erkeklerin de evli olduklarında daha iyi durumda oldukları şeklinde. Yapılan araştırmalara göre: -Boşanan ve yeniden evlenenler daha kısa yaşıyor -Genelde kadınlar boşanma davası açıyor -Eşlerinin ölümüne kadınlar daha kolay uyum sağlıyor -Boşanan kadınlar, erkeklere nazaran evlenmeyi daha az düşünüyor -Kadınlar, bekar ve yalnız yaşamda daha iyi -Bekar kadınların daha geniş sosyal ağları var -Kadınlar tek başına yaşarken erkeklerden daha iyi durumda
Yalnız yaşayan kadınlar daha mı mutlu?
Yalnız yaşayan kadınlar, tek başına yaşayan erkeklerden daha mı mutlu sizce?
Bosanan kadinlarin genellikle cocuklari yaninda yasiyor ve bu yüzden tekrar wvlenmeyi düsünmüyorlar. Erkekler bu konuda daha rahat oluyorlar. Bence sosyal yasamdaki kadina ve erkege verilen rol kadinlarin yalniz mutlu olmalarini sagliyor.
Yalnızlık huzur verir, sağanak sağanak hisseder insan umudu, coşkuyu, mutluluğu.. Bu bağlamda bana göre yalnız yaşayan kadınlar huzura dayamışlardır sırtını.. Ben de istiyorum dua et :D
Erkek kadına muhtaçtır çoğu konuda. Kadın da erkeğe muhtaçtır ama yalnız yaşama bence de kadın daha iyi uyum sağlar. Çünkü bir kadın yalnız yaşasa bile eğer çirkin değilse mutlaka etrafında insanlar olur. Erkek için aynısını söyleyemeyiz.
Evli ikende daha başarılı hanımlar var yalnız yaşarkende erkekler başarılı iyi oluyorlar bu istisnalar dışındaki olayı haklı bulan bir araştırma gibi genelde evli erkekler daha mutlu daha iyi oluyorlar çevremde gözetledigim bu
Araştırmalar göstermektedir ki yalnız yaşayan erkekler yalnız yaşayan kadınlardan çok daha mutlu. Yani yanlış.
Anlamadığım bir şey var: O da neden erkeklerin; sapık, pislik, pasaklı, düzensiz, seks manyağı, kadınlara düşkün alt varlıklar olarak tanımlanmaya çalışıldığı.
O olay tam tersi evlilik erkek için saçma ayrıca kadınlar kendini mutlu edemezler güldürmez güldürülür, aslında sevmez saygı duyar sevilir, yönetemez yönetilir (yönetimlerine giren erkekten ayrılırlar) bekar erkekler daha mutludur evlilik erkeği olumsuz etkiler genelde araştırmalar tam tersi yönde ayrıca kadınlar çok iyi rol yapar ve mutlu rolünüde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Boşanan kız arkadaşım halinden aşırı mutlu. Hatta bizede diyor evlenmeyin çok büyük hata diyor. Kendisi aşk evliliği yapmıştı. şu an çok mutlu özgür hissettiğini söylüyor. Ama boşanan erkek arkadaşım baya mutsuz yeni birini arıyor. Bunun sebebi kadınlar evlenince çok sorumluluğa giriyor sırf akşam yemeği yapmak için ortamdan erken ayrılanlar var. Erkek olunca daha rahat onlar için evlilik güzel
Aslında evlilik erkekler için esaret gibi görülüyor kaçtıkları birşey gibi ama bence öyle değil. Asıl kadınlar için daha zor ve korkulası birşey. Bekarım yalnız yaşıyorum kafam rahat mutluyum bencede bu tespite kesinlikle katılıyorum 👍🏼
'' o zaman yaşasın yalnızlık '' evlenmeye soğuk bakıyordum okuyunca tamamen kafamda bitirdim :) bilgilendirdiğin için teşekkürler :) 40 yaşımda evlenip ölmekten se 80 yaşımda tek başıma denize karşı güneşlenirken ölmeyi tercih ederim :)
Yalnızlık, her iki cinse de huzur getirmez. Çünkü insanın kodlama dili, tek başına yaşayabilecegi şekilde değil. Boşuna denmemis, YALNIZLIK ALLAH'A MAHSUS diye...
Kişiden kişiye değişir bu durum. Tamamen tercih ve beklenti ile ilgili. Şöyle ki yalnız yaşayan kişilerin kafası daha rahat oldugu icin kendilerine ait bir düzenleri mevcut.
kadınlar bekarken başarılı ama mutsuz , evliyken hem başarısız hem mutsuz (genelde ) ... erkekler bekarken başarısız ve mutsuz , evliyken başarılı ama mutsuz. Sonuç ; yapcak bir şey yok :))
Kim demiş yalnız kalmak iyidir diye. Allah insanı tek yaratsaydı bir eşe ihtiyaç duymazdı. Erkeğin kadına, kadınından erkeğe ihtiyacı var. Bunu inkar eden kendi aleyhine etmiştir.
En İyi Cevaplar