bızımkısı hz ishak ya da yakup olması lazım yoksa yanlışmıyım ama oyleyse ısraılogulları ıle amca cocukları oluyoruz ıyıce kafa karıstı ıyı bılen bırısı anlatırsa sevınırım buda hz ademden berı tum gelen ınsanların peygamberleın soy agacı bır rıvayete gore hz muhammed ısraılogulları degıl hasımogulları soyundanmış
HZ ibrahimden sonra dınler soylar ve ırklar kaça ayrıldı bılen varmı?
Şimdi İbrahim'in iki tane çocuğu vardı. Bunlardan birinin adı İsmail birinin adı İshak. Allah bu İbrahim e diyor ki ''İbrahim, senin soyun gökteki yıldızlar kadar çok olucak. Senin soyundan krallıklar oluşacak''gibi bir şeyler diyor. Bu vahiy geldiğinde İbrahim 70 80 yaşında ve karısıda o yaşlarda yani karısının çocuğu olamaz. Daha sonra karısının bir tane cariyesi var. Karısı (bu arada karısının adı Sara) benim cariyeyi al ondan çocuk yap benim çocuğum olmaz diyor. Daha sonra bu çocuk oluyor ismi İsmail oluyor. Daha sonra Allah yine İbrahim'e vahiy gönderiyor bu sefer diyor ki ''Karın Sara'dan bir çocuğun olacak isminide İshak koyacaksın'' diyor. Tabii İbrahim şaşıyor diyor benim bu karıdan nasıl çocuğum olsun ben 100 yaşındayım karı 90 yaşında. Daha sonra gerçekten çocuk oluyor ismi İshak oluyor. Allah o vaat edilen soyu İshak üzerinden devam ettirmek istiyor diyor Tevrat ve İncil. Amaa Müslümanlar bunu yedirmez ve hayır İsmail den devam ettirir der. Neyse daha sonra Sara'nın çocuğu oldu, artık İsmail'e ihtiyaç yok. İbrahim'e onu sepetlemesini ister ve İbrahim de onu sepetler. Daha sonra İsmail ve anası Mısır'a gider. İsmail daha sonra Arabistan'a gider ve Kureyş Kabilesi'nin ilk üyesidir ve Muhammed onun soyundan gelir. İshak'In ise büyüdüğünde 2 oğlu olur. Ama İshak daha sonra kör olduğu için yanlışıkla oğlu Yakup'u kutsar. Daha sonra Allah ona İsrail der. Ve kendisi bugünkü İsrailoğulları'nın atasıdır ve vaad edilen soyun devamıdır. Sonuç olarak Müslümanlar da Museviler de aynı soydan gelirler. Dipnot geçeyim Meryem'in bir kocası vardı ve adı Yusuf idi. Bu Yusuf Musa'nın soyundan gelir. Ama İsa onun soyundan gelmez kendisi tamamen bir mucizedir ayrıca bir Yahudidir. Yani 3 kutsal dinde İbrahim den gelir. Aslında hepsi aynı şeyleri anlatır hepsi birleşip Allah'ın veya Tanrı'nın veya Yehova'nın (isim fark etmez) dini oluşmalı. Müslüman, Yahudi, Hristiyan kardeş olmalı. Malesef başa geçirdiğimiz imamlar, hahamlar, papalar bizi birbirimize düşürüyor.
Bu bos islere kirdiginiz yordugunuz olmayan beyninizi ilime fenne vereydiniz Turkiye de hizla yerini almakta oldugu Ortadogu sumuklu bocekler Devletleri ya da Muz cumhuriyetleri birlesmis milletlerinde yerini almaktan uzak olurdu.
Haaa yani yurt disin da hemi de zengin degilsen o ulke insanlarinin tiksinerek ve sumuklu bocege baktiklari gibi baktigi 3 . sinif bir olusumsun demek ki.
En İyi Cevaplar