Bu tezi ilk lise yıllarımda öğrendim , hocamın bana nereli olduğumu sorması üzerine konu açıldı kimse inanmadı Kürt olduğuma , hocam ise Kürtler aslında sarışın ve mavi gözlüdür diye savundu. Sonra araştırdım öğrendiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Kürtler "İRANİAN NORDOİD" venine mensuptur , bu gen ise çıkış noktası kuzey Avrupadır yani sarışın geninin çıktığı bölge bu yüzden sarışınlık geni Kürtler'de vardır.
Google'a İRANİAN NORDOİD yazıp araştırırsanız daha detaylı öğrenebilirsiniz. Kars'ın ilk Rus valisi Tümgeneral Viktor Antonoviç Frankini'nin Rus çarı 2. Aleksandr'a sunduğu 1879 yılına ilişkin yıllık raporundan Karslı Kürtler hakkındaki görüşlerini hiçbir yorum katmadan aynen çeviriyorum: Kars vilayetinde yaşayan Kürtler bizim Güney Kafkasyalı Kürtlerle aynı niteliklere sahipler. Sarışın , beyaz tenli mavi gözlüler , bir kısmı ermeni ve diğer ırkların baskın gene sahip olmasından dolayı esmer.
zazalar sarışın mavi gözlüydü. ikinci resimdeki kız gibi kardeşi nenesi dedesi sarı mavi gözlüydü bingöllü arkadaş zaza o da öyleydi Ama kürt tanıdıklar öyle değildi
4
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim çevremdeki akraba veya komşular hep sarışın filandı esmer tanıdığım 1 veya 2 kişi
Bunu Zaza´lar diye daraltmek veya genellemek gereksiz. K¨rtler de bin yillardir Anadolu ve Mezopotamya cografyasinda yasayan bir halk. Tabiki bu cografya da cesitli diger irklar, halklar ile baglari olmustur ve dogal olarak mutasyonlari olacaktir.
Trakya türkleri veya Balkan Turklerinde görüldügü gibi hem esmer hem de sarisin ve renkli gözlü olanlari vardir, ancak kürtler asil renkli gözlü ve sarisindir gibi bir genelleme yapmak dogru olmaz.
Evet köken olarak kürtler açık tenli ve renkli gözlü olurlar. Orta doğuda şu an kürt olarak bilinen topluluk, pers ve ermeni asıllıdır. İkisi aynı topluluk değildir.
iyi okumadın galiba , senin türk soyun karışmış olabilir. Adamın kürt olup olmadığı belli değil , kürt olsa bile bana bunun gibi 100 tane daha resim bul.
Antropolojik olarak söyledikleriniz safsatadan ibaret. Kürtlerin kökeni yamnaya kültürüne dayanıyor fakat genomlarında sadece %10-20 arası yamnaya var. Geri kalanı zagroslu çiftçiler ve levantlı çiftçilerin oluşturduğunu biliyoruz. Kürtlerin fenotip özelllikleri armenoid ve iranid. Bu da koyu renk özelliklere sahip olmaları demek. "Orjinal kürt" diye bir şey yok. Günümüz kürtlerinin için çok az da olsa sarışın ve mavi gözlülerin olmasının sebebi Türkmenler ve kafkaslılarla karışmalarıdır. Sarışın bir kürtseniz bunu genetik testi yaptırarak anlayabilirsiniz.
Bunu Zaza´lar diye daraltmek veya genellemek gereksiz. Kürtler de bin yillardir Anadolu ve Mezopotamya cografyasinda yasayan bir halk. Tabiki bu cografya da cesitli diger irklar, halklar ile baglari olmustur ve dogal olarak mutasyonlari olacaktir.
Trakya türkleri veya Balkan Turklerinde görüldügü gibi hem esmer hem de sarisin ve renkli gözlü olanlari vardir, ancak kürtler asil renkli gözlü ve sarisindir gibi bir genelleme yapmak dogru olmaz.
Benim ailemde de cok sarisin ver renkli gözlü vardir. Eve kiz arkadasimizi getiremezdik; Babam sarisin ve mavi gözlü ve James Dean gibi bir adamdi. Dibi düsüyordu kizlarin, sonra annem ile papaz oluyorduk. :))))
Zaten esmer, kıllı , tek kaş olup kendini Kürt sananlar Kürt değil Ermeni Süryani Arap falan kırması bu sarışınlar da zaten %100 Kürt değil Kürtlerin med imp. Zamanı Vikingler gelmiş ama kral cyrus onları kuzey Kafkasyaya falan kovalamıştır bu sarışın Kürtler İskandinav ve Kürt karışımıdır ve en saf Kürtlerdir
Pardon? Bazı köylerde sarışınlar okadar çokki hiç esmer bulamassın esmer olsalarda kalem kaşları ve çok güzel suratları var sizin gibi kapkara veya küçücük gözleri yok
Sarışın ve mavi gözlü bir Kürt gördüm ama 160 cm 60-65 kilo eeeeeee max 17 ve 20 kg fazlası var ben anlarım cetveli yapıştır gör 20 -25 kilo fazlası var 14 anasını sfsddfsfsfs ne kadar Kürt orası tartışılır git atla camdan
Benim çevremdeki tanıdığın kürtler hepsi sarışın ama. İzmir'deki türkler sarışın oda rumlular. Sizin sadece küçücük gözleriniz ve simsiyah bir suratınız var
Olabilir. Bizim burda sapsarı Kürtler var. Tabi ben sarı saçlı değilim ama Kürdüm. Ailemde sarışınlar da var. Anne tarafı sarı saçlı mavi gözlü baba tarafı sarı saçlı yeşil gözlü. Herkesi Kürtleri sadece esmer sanıyor😂