Türkiye de bu soruyu sormak çok tatlı bir umuda sahip olduğumun göstergesi.
Bilen okuyan tanık olan lütfen yeşillendirsin tesekkürler..
Bilen okuyan tanık olan lütfen yeşillendirsin tesekkürler..
Açıkçası merak ettiğim ama diğer herşeyde olduğı gibi ilgilenirsem fazla derinlerine gireceğim bir konu. O yüzden merakıma kasıtlı olarak ket vuruyorum.
Derine ineceğin konularda dengeyi sağlamak için kaçar mısınız hep böyle? Delilik. Ben yeni keşfetmeme rağmen okyanusun en dibine girmeye hatta tüm okyanusu içmeye heves ediyorum.
Ayrıca ne yazık ki çok da deneyimleme imkanımız yok sonucunu çıkardım okuduklarımdan.
(Ne kadar yazım yanlışı yapmışım :) ) Yo, yanlış anladın... Diğer "her şeyde olduğu gibi" bu konuyla da ilgilenirsem "derinlere" inerim. Yani genelde derinlere inerim fakat bu derinlere inmeyi henüz göze alamadığım konulardan. Cevabı bulmam gereken daha öncelikli sorular var. Ne yazık ki çok önyargı gördüm ben de...
Aslında ilk okuduğumda da anlamıştım fakat heyecanlıyım. Ve böyle sanal deneyimlerde aç gözlüyüm sıra ve denge talep etmediğiim için mantığıma değil yapıma ters geldi. Neleri çok merak ediyorsunuz?
Daha günlük hayata ait sosyal sorular. Psişik ya da metafiziksel şeyler değil. Mesela bireysel silahlanma gibi... Yakın zamanda bir cevap bulduğum sorulardan :)
Silah ve şiddete eğilim mi
İnsanlığın silahlara gerçekten ihtiyacı var mı? Herkes silah taşısaydı ne olurdu? Kimse silah taşımasa ne olurdu? Sadece bilinçli kişiler silah taşısa? Kendimizi korumak için silahlara ihtiyacımız var mı? gibi bir çok alt soruyu barındıran bir soru... Hepsinin cevabı ana sorunun cevabına ulaşmak için bir araç tabi ki. Kim bilir ana soru da belki başka büyük sorular için bir araçtır...
Anladim eğer bir toplumbilimci değilsen içinde büyüyen bir sosyoloji heveslisi var sanki. Aklıma jose saramagonun körlük romani geldi. Körlük metaforuyla otorite boslugunun insandaki ilkel dürtüleri ortaya çıkardığını işliyordu. İnsanlar körlesiyor ve kendilerini savunmasız buluyorlar. Fazla saptirdim ama çok bağlantisiz değil.
Eminin bağlantılı bir şeyden bahsediyorsun fakat kitabı okumadığım için kurmamı istediğin bağlantıları kuramadım. Sosyolog değilim ama bilgi açgözlüsü bir insanım... Ya da diğer insanlar fazla tok bilmiyorum. (Açgözlü olmam tabi ki en çok benim sahip olduğum anlamına gelmiyor :) )
Kurmamı istediğin bağlantıların tamamını* kuramadım.
Eskiden bende bilgiye fazlaca açtım sonra bir dönem bilgi kelimesi midemi bulandırdı bilmek sezgilerimi köreltiyor diye düşünmeye başlamıştım. Yine de kutsallıktır bilmek, öğrenmek. Deneyimlemek kadar olmasa da. Tüm bunların naçizane fikirlerim olduğunu belirtmeme gerek yoktur sanırım :) Kitap güzel. Okursan alt metni üzerine o zaman fikirlerimi paylaşabilirim.
Daha önce rastlamadığım bu son cümlelerin üzerine düşüneceğim. Yine de "şu anki dar bilgilerim 😋" sezgilere tamamen güvenemeyeceğimi söylüyor. (Cinsiyetle ne kadar alakası var tartışılır tabi ama) erkek halimle sezgilere ve deneyimlere dalmakta senin kadar cesur değilim :)
Evrene bütünsel yaklaşınca çok daha güzel. Bilgiyle, hisle, sezgiyle, deneyimle. Sadece biri her zaman eksik kalır. Ben bir ara bilgi isine fazla takmıstım. Bilmem hangi ülkenin hangi sıradan liselerini kağıda not alır bir insan mesela. Bilmeseydim çok mu değişik bir noktada olacaktım bugün diye söyleniyorum allahtan beynim bu ve buna benzer birçok birikimi sildi birtakım anılarımla beraber.
İzledim
Burada soracağına internetten makale araştırmanı tavsiye ederim
Elbette okudum belki deneyimleyen bir iki insan evladı bu siteden karşıma çıkar
Cevap
2Cevap
bu konu ne zaman soruldu bilmiyorum ama ben deneyimledim
Nasil kac defa
bir kaç kere oldu ama yurt dışında deneyimledim, farklı bir aleme gidiyorsun her şey çok renkliydi, zaman mekan yok, şimdiki her şey yalan gibi sonra birisi vardı bir sürü kolları vardı ama güzel yüzlü biri, bana bir çok şeyler söyledi konuştuk
Hangi ülkede denediniz ve dozu nasıl ayarladınız
ABD'de denedim arkadaş ayarladı dozajı ama birkaç mgrımdı onu hatırlıyorum, ben ondan nasıl yapılacağını da öğrendim. Sen merak mı ediyorsun bunu?
yani nasıl içileceğini öğrendim nasıl üretileceğini değil
Dehşet bir arzuyla merak ediyorum. Sezgi, rüya, halüsinasyon çizgilerim geniş olduğu için gerçekliğin zaten aşina olduğum ayrı bir yüzü var. Eminim dmt çok uçtadır
dmt'nin diğerlerinden farkı şu; deneyen herkes hemen hemen aynı şeyi deneyimliyorlar yani konuşup sohbet ettikleri bir varlık görüyorlar diğer şeylerde aynı, fakat diğer uyuşturucular kişinin psikolojisine göre şekilleniyor, yani dmt'ye bu yüzden gerçeği anlatan bir madde gözüyle bakıyorlar, ruh molekülü adıda burdan geliyor heralde, Hz. Mevlana bile bunu kullanmıştır, gerçeği görmek için, ney neyden yapılır bir düşün, bu madde normalde rüyamızda iken salgılanıyor ama birçok bitkilerde doğal olarak bulunuyor bazılarında çok daha fazla bulunuyor, yem kaynaşı gibi, ben de zaten senin gibi merak etmiştim, ondan sonra dünyaya farklı bir gözle bakmaya başladım, gerçekten şu anda gördüğümüz her şey yalan sadece ilüzyon, matrix'de bile bu konu işlenmiştir
Tam araştırdığım gibi. Deneyimlemek istiyorum fakat bu dmt ve beyinde salgılanıyor olması felsefi düzlemde çok güzel yerlere fırlattı beni bana yardımcı olmak ister misin iletişim halinde olalım
Tamam olalım, zaten benim amacımda felsefi olarak deneyimlemekdi bunu, çünkü bu dünyanın ardında başka bir gerçek olduğu bilimsel olarak da kanıtlanıyor, kuantum ve sicim teorisinde olduğu gibi, bana özelden yazabilirsin, açıyorum nickimi
nebuch izle (youtube da videolari var)
Ruh molekülü nedir yok öyle birşey
Pineal bezinden salgılanan dmt hormonunu araştırabilirsiniz
Ruh varlığı üzerine net cümleler kurmak için fazla gençsiniz. Bu tarz deneyimler yaşayabilmek için herhangi bir öğretiye bağlı olmak gerekmiyor ruhın varlığı üzerine sorgulama yolunda mükemmel kapıların böyle sanal hayaller de olabiliceğini düşünüyorum..
Peki bilseydiniz sadece inandığınız zaman görebileceğiniz alemler olduğunu, yine de görmediğime inanmam der miydiniz? Ayrıca realist insanlar bilimi kolay kolay gözardı etmezler dmt nin bir hormon olduğu verisi bile size ilgi çekici gelebilirdi
Bilim bir amaç değil amaçlara erişim sağlayacak araçlar sunabilir sadece. Dinim ve mutlak doğrularım yok ama mistik şeyler çok ilgimi çektiği için bilime yıllarca ilgi duyamadım psikoloji, toplumbilim vs dışında. Ama tüm bunlara rağmen tek pencere hiçbir zaman gerekli doğruları sunamaz
Bende seni iki kapılı pencerenle
Bilmiyorum maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar