Birisiyle beraberken bir başkası hatta başkalarıyla da beraber olmak artık bir "isime sahip" ... peki siz bu ilişki türüyle ilgili ne düşünüyorsunuz..?
kızlar ve erkeklerden cevap bekliyorum
kızlar ve erkeklerden cevap bekliyorum
Yahu benim anlayamadıgın diger insanlara gönlün kayabiliyorsa o insanla nası oluyor da "relationship" halinde olabiliyorsun ki. Bunun adı artık relationship değil kendi kendine kafasız sinek gibi bir o tarafa bir bu tarafa nereye gittiği belli olmayan ortaya karışık cins bir durum. Biraz ne istediğini bilmemek ile biraz maymun iştahlılığın karışımı gibime geliyor. İnsan bence "open relationship" içindeyse hiç ilişkim var demesin bari. Tuttuğunu götürsün arkadaş :) Tabii bu dediğim kadın için de geçerli erkek için de...
biraz "geniş" olmak gerek :)
Biraaazzz mıııı? Yanlış anlamayın hani hep Avrupalılar için "geniş" deriz yaa. 6 sene yaşadım onların arasında emin olun onlarda bile bu kadar genişlik yok. Bir de güzel ülkemde biz gençler bu "geniş" liği tartışıyoruz.
biraz kelimesinin iki tarafındaki tırnak işaretleri gözünüzden kaçtı sanırım... hoşuma giden bir durum değil zaten
seversin..sevdiğine de sadık kalırsın...sırf ahlak için değil..benim kalbim kaldırmaz ki
"benim kalbim kaldırmaz ki" demişsiniz ya. İşte benim yazımın ana fikri de buydu
aynen katılıyorum sadece insanların bu konuda fikrini öğrenmek istemiştim :)
eşeğin kulağına şu kaçırmadıktan sonra, yani abartmadıktan sonra sevdiğim kadının kendi içinden geçen şeyleri yaşamasında sıkıntı görmüyorum. Gayet doğal geliyor. en azından aldatmak vs gibi durumlar yaşanmıyor.Ayrıca iki insan birbiri üstüne otorite kurmamış oluyor ve gizli işler çevrilmiyor. Ben evlilik dahil bunun sürdürülebilir bir ilişki modeli olduğunu düşünüyorum
duygusallığı katmadan sürdürülebilecek bir ilişki sanırım :)
hayır tam tersi, çok sevdiğim için onun özgür olmasını desteklemek asıl büyüklük ve sevmek...klasik seven insan kıskanır şablonlarından daha ulvi bir yaklaşım benimkisi. herkes anlamak zorunda değil. ben onun her istediğinin yanında olabilecek kadar severim eğer ki sevgilim diyorsam bir insana..çünkü hepimiz insanız ve çatlakça ve çılgınca bile isteklerimiz olabilir. bunu anlamak asıl büyük sevgi ve duygu.
:) ben çok eski kafalıyım o zaman
eskisi yenisi yok, zamanla oluşan bir yaklaşım. ben de dünyanın en kıskanç erkeğiydim bir zamanalr ve bu tür şeyler kirlilik gibi gelirdi, ama şimdi öyle düşünmüyorum
Açık ilişki erkeklerin "daha fazla kadınla nasıl daha kolay beraber olurum" sorusunun ya da sorununun diyelim, modernize edilmiş yöntemlerle çözülmüş halidir. Durum "Biz birbirimizi rahatça aldatıyoruz" diye izah edilebilse de, aslında genelde ilişkide açık olan kadındır, ilişki kısmını yaşayan da erkek.
Erkek ne kadar modern olduğunu iddia ederse etsin kadın başkasıyla olunca bunu kafaya takar ve o ilişki sekteye uğrar.
Ben böyle düşünüyorum.
komedi ya böyle şey olur mu...oldu sevgilim 3 5 kadınla olsun ben de ohhh trennn
tren :P
Cevap
7Cevap
İlişki içindeki insanların kendilerini ilgilendirir. Çevremde açık ilişki yaşadığını bildiğim birileri olsa, eleştirmem bile, haddim değil çünkü, herkesin özel hayatı. İlişki tıkandığında gizli saklı kaçamaklar yapılması bence daha yaralayıcı, yapan kişi partnerini aptal yerine koymuş oluyor. Yalan söylemeyi gerektiriyor. Açık ilişkide ise birbirini özgür bırakmak, hesap sormamak var. Kimsenin partnerine yalan söylemesine gerek yok. Karşılıklı rıza var ise, denenebilir.
birlikteliğin sadece partnerlik kapsamındaysa sıcak bakılabilir.
çünkü sahiplenilmek kıskanılmayı kıskanılmak boğulmayı peşinden sürükler..
bu tarz ilişkiler iki tarafın birbirinden zevk aldıgı surece devam etmelidir..
Diğer ilişkilerde çiftler zaman zaman birbirini rahat bırakmalı, özlemeli bence..
ama herseyin oldugu gibi bununda fazlası zararlı :))))
ciddi bi ilişki durumu yoksa en azından dürüstlük sağlıyor rahat oluyor kafa yormuyor ciddi bir şey yoksa ortada tercihimdir
bu başka bir durumun açıklaması..benim anlattığım durumda duygular da işin içinde fakat taraflar birbirini kıskanmıyor..
hani hem seviyorsun hem aldatıyorsun gibi :) a pardon "open relationship"
nasıl ya :P
iyi de benim dediğim türde evlilikler dahi mevcut..:)
onlar gayri ciddi mi :P
tamam :)
ciddi bir ilişkim olmasaydı sanırım open rellationshiplenirdim :D
ilişki ilişkidir açık kapalı yoktur seviyor sevmiyor papatya falımı bu ya :D
ikili ilişkilerde geri kafalıyımdır. seversem tam severim karşıdakindende aynısını isterim. bana ters böyle şeyler.
It's complicated bence.
evet :P
Bu olsa olsa ilişkinin b.ku çıkmış halidir ilişki değil bu bekarlık. zira ortada yalnızca iki kişiden oluşan bir ilişki yok
bana göre olamaz hem benimle hem başkasıyla hayır
hoş
serbest'im ben :)
herkes kabulümdür demek
En İyi Cevaplar