ben 2 yıllık evliyim.yatılı olarak kayınbabamlara gittiğimiz zaman gusul abdesti sorunu yaıyorum özellikle ramazan ayında.ramazan ayında cinsel ilişki sonrası hemen gusul abdesti alamadığım zamanlarım oldu.sahur sonrası yani sabah ezanından sonra gusulabdestimi alabilirmiyim alabilirsem nezamana kadar alabilirim? ramazanda ilişkiye girdikten sonra ne zaman abdest alınır? sahurdan sonra gusul alınır mı? çok teşekürler. gusül sahurdan ne kadar sonra alınabilir?
Alabilirsin ama sabah namazını kaçırmayacak kadar en fazla geç kalabilirsin. Bir vakit namazı gusülsüz geçirene yer gök lanet eder. Mühim olan namazları kılmak.
O zaman zaten günah içindesin. Sen yine de cünup gezme. Takvimde yazar : güneşin doğuş saati diye. O saate kadar almaya çalış. Zaten alsan da namaz kılmadığın için günahkarsın.
Yanlis yonlendirmek istemm emin degil ama niyeti ogle ezanina kadar edebiliyoruz mantiken sahurdan sonra hic bisi yemezsen ogle ezanina kadar abdest alip tutabilirsin orucunu bence
Gusülsüzken sahurunu ye ama niyetlenme çünkü gusülün yok sabah ezanından sonra bişi yeme içme öğle ezanına kadar yıkan ve niyetlen benim bildiğim kadarı ile böyle :)
arkadaşım gusul yıkanmak demektir. bizim bildiğimiz yıkanma gusuldür. bu sadece namaz için şarttır. abdest ve yıkanmak namaz için ön hazırlktır. namaz kılmıyorsan istediğin zaman yıkanabilirsin.
Gusul abdestini gün icinde aksam ezanindan once alman lazim ancak her kaçırdığın namaz vakti için gusul abdestini erken almak lazim guslun orucu bozmayla alakasi yok gusul gerektirecek ısi yapmadigin surece