Bir araştırmaya göre; hayal gücü geniş ve açık fikirli kişilerin rüyalarını hatırlama oranı, diğer insanlara göre daha yüksek. Sizce rüyalar ve kişilik arasında böyle bir bağlantı olabilir mi? Rüyalarınızı hatırlamakta ne kadar iyisiniz?
Rüyaların çoğunu hatırlamak "açık fikirlilik ve yüksek hayal gücü" belirtisi! Rüyalarınızı hatırlamakta ne kadar iyisiniz?
Rüyalarımı bazılarını iyi hatırlıyorum tabii unutmamak için sabah ilk uyandığımda hareketsiz olarak rüyada yaşadığım olayı düşünmeye çalışırım böylelikle hafızada kalabiliyor. Bunların uyarı mahiyetide var o ayrı bir nokta. Bilinç altında günlük yaşanılan olaylara bağlantılı olanları pek hatırlamam
Rüyalarımın çoğunu hatırlarım bir kaç sene önce gördüğüm ve aklımda kalan rüyaları dahi detaylı bir şekilde hatırlıyorum oda baya etkilendiğim içindi. Başkalarında oluyor mu bilmiyorum fakat bazı rüyalarım çıkıyor bu yüzden bazen korktuğum oluyor 😅
ben en az bir rüyamı tüm detayıyla hatırlarım hatta bir zamanlar günlük gibi yazıyordum rüyalarımı sonra üzerinde düşünüyordum analiz etmeye çalışıyordum... ama ben rüyaların kişilik üzerinde pek bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum daha çok günlük olaylar ve etkilendiğimiz bir olay veyahut durum karşında gördüğümüz film şeritleri, zihnimiz sürekli işlev göstermesi gerektiği için birşeyler kullanaması gerek bu da gözün gördüğü görselleri referans alması sonucu elde edilir kendimden bu bu payı çıkardım
Ne yazık ki bir çok rüyamı hatırlıyorum. Bu yüzden uykumu alamadığım çok olmuştur. Bir de ne hikmetse tüm rüyalarım bilim kurgu mübarek. Kitap yazıcam boşa gitmesin uykusuz gecelerim.
Her gece değişik değişik rüyalar görüyorum ve hepsini oturup yazasım var; o derece ayrıntılı hatırlıyorum. Ve evet oldukça açık fikirli, yüksek hayal gücüne sahibim.. 😀
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Rüyaların çoğunu hatırlamak "açık fikirlilik ve yüksek hayal gücü" belirtisi! Rüyalarınızı hatırlamakta ne kadar iyisiniz?
En İyi Cevaplar