Yapılan bir araştırmaya göre, profil sayfalarına çok sayıda "selfie" yükleyen erkek kullanıcıların, psikopat ve narsistik kişilik bozukluğuna sahip olma olasılığı çok yüksek..Selfie çekimleri son yılların modası... Çoğunlukla da bu çekimler, Facebook'a veya diğer sosyal platformlardan birinde yayınlanıyor.. Ve giderek çoğalıyorlar.. Ama burada sorun olan erkeklermiş.. Haberi duyunca şaşırdım ama nedense inanmakla inanmamak arasında kaldım :/ Sizce de öyle olabilir mi? Sıksık "selfie" çeker misiniz? #Meczup
Profil sayfalarına çok sayıda "selfie" yükleyen erkek kullanıcıları psikopatmış! Çok "selfie" çeker misiniz?
Selfie gerçekten ruh hastalığıdır popüler kültüre uymak ile alakası olduğunu düşünüyorum buda gayet doğal insanlar popüler olan şeyleri yapmayı sever ki bu ruh hastalığı olayını psikoloji üzerine kendini geliştirmiş kişilerin açıklamasıdır bu araştırmalar amerikada yapılmıştır bunların sebebi ise kişilerin ilgi çekmek, ilgi eksikliği ve bu kişilerde öz güven eksikliği görüldüğü gözleniyor.
@Kara_Şirine Bu söylediğim herkes için geçerli değildir tabikide ama şöyle düşünücek olursak çok fazla dikkat çekmek isteyen ve aradığı ilgiyi bulamayan kendine özgüveni olmayan insanların kendini internette selfielerle vitrin etmesi bana pek mantıklı gelmiyor.
Değişik bir açıdan bakmışsınız. Ben pek selfie yapmam bunun nedeninin de özgüven azlığı olarak nitelendiriyorum kendimce. Tabi telefon kameramin da çok etkisi var :) yani işin şakası sizde o şekilde düşününce bilemedim doğrusu
@Kara_Şirine yok ya herkes hakkında öyle düşünmüyorum bu selfie durumunu aşırı derecede abartıp sürekli olarak kötüye kullananlar için geçerli bir durum.
Narsist olabilirde psikopat olabileceklerini düşünmüyorum. Çok selfi çekermiyim hayır hatta hiç çekmem üç beş tane normal resmim var sa vardır yoksa oda yoktur
Selfie'yi geçtim, hayatımda zorunlulukları bir kenara bırakacak olursak düğün b. ok püsür gibi, sayılı fotoğrafım vardır. Oldum olası sevmediğim bir iştir fotoğrafımın çekilmesi.
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Profil sayfalarına çok sayıda "selfie" yükleyen erkek kullanıcıları psikopatmış! Çok "selfie" çeker misiniz?
En İyi Cevaplar