Konumuz olgunluk Olgun olduğunuzu düşünüyor musunuz? Sizce olgunluk nedir ve nasıl oluşur? Olgun olmak için neye gerek var? İyi dinleyin ozaman!
Olgun olmak için sağlam bir hayat tecrübesi gerektirir...
Olgun olmak için çok iyi bir şekilde dost kazığına maruz kalmayı gerektirir.
Olgun olmak için hayattan yüzünüze okkalı bir tokat yemeniz gerektirir. "Ayılmak için"
Olgun olmak için Annenin ve babanın bugün var yarın yok olduğunu bilincin de olmayı gerektirir.
Olgun olmak için zor günün de öz kardeşinin bile yardımına koşmayacağını bilincin de olmayı gerektirir.
Olgun olmak için bu hayatta sana senden başka kimsenin faydası ve yardımı olmayacağının bilincin de olmayı gerektirir.
Velhasıl Haddini bilmek! İşte olgunluk budur!
Karakterleri sıralamaya gerek bile duymuyorum. Zira olgunluğun getirisi minnet duyulan karakterleri kendiliğinden oluşturur. Sizin olgunluk Anlayışınız ne? Gözlemleriniz , bilginiz, fikriniz ne yöndedir?
Başta ki uyarıyı çok üstüme alındım ya :D Detayı okuduktan sonra yorum yapıyorum. Olgun olduğumu düşünüyorum ama bazen bilerek çocuklaştığımda oluyor. Olgunluğun bana göre ne olduğunu açıklamaya gelirsekte bence olgunluk hayatı iyisiyle kötüsüyle kabullenmek, kendimizden başka hiç bir şey üzerinde etkimiz olmadığını anlamaktır. Her şey bizim içindir gerçeğine ulaşmaktır. Ve ayrıca da olgunluk kendini kabul ederken, başkalarınında var olduğunu unutmamaktır.
Ahaha üstüne alınma ya bir çok kişi detayı okumadan yorum yapıyor😀 o yüzden bir uyarı koyayım dedim sonra yorumlar soruyla alakasız saçma sapan oluyor😀
O kadar çok şey varki diyecek bu konuda ama kusaca şunu söyleyeyim. Gözyaşların dışına değil içine akıyorsa yüzün gülüp kalbin acıyorsa, üzüntüden ölecek gibi hissetmene rağmen herkese çok iyiyim diyorsan. En önemlisi sorunlarla yaşamayı , başarabiliyorsan , hayat sana çok büyük tecrübe vermiş olgunlaşmışsındır.
Etrafında olan her şeyi gereği gibi değerlendiren, Küçüklerini seven, büyüklerine saygıda kusur etmeyen olaylar karşısında metanetini ve efendiliğini koruyan ve yardıma muhtaç kimsye yardım eden dostluğundan keyif alınan insan olgun insandır.
Tüm detayı okudum ve hepsini birebir yaşadım, ekleyecek tek söz yok bunun üzerine , harika anlatmışsınız. bu maddelere göre olgunum çünkü hepsini yaşadım
Yok abla, detayı okumadan yorum yapanlar var Saçma sapan konuyla alakasız o yüzden uyarı niteliğinde hatırlatma yapıstırdım. Sizin için geçerli değil uyarı daha çok gerzekler için😀
Boş sorulara yöneliyorlar boş soruları tercih ediyorlar genelde saçma sapan sorular da daha verimliler. Gözlemlerim Hayatın gereçeklerinden mi kaçıyorlar ben de anlamış değilim.😀
Sözün geli bana öyle geldi doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni hiç keder elem etme boş yere matem etme düşmanlarını tanı uzak dur sitem etme gerisini hatırlamıyorum😅
Olgunluk ne yapacagini nerde nasil davranacagini bilmek ne kendini ne karsindakini maskaraya cevirmemektir. herseyin ortasini bulmak asiriya kacmamaktir da. beseri beser olarak kabul edip kimseye tepeden bakmamaktir. cahille cahil olmamaktir. gerektiginde susarak da birseyler anlatabilmektir.
Ben olgunluğun bizim içimizde olan bir ağaç olduğunu düşünüyorum. Başımıza gelecek şeyleri de bir deniz olarak hayal edersek, başımıza bir şey gelen zaman deniz ağaçın üzerinden geçer, onu sular ve ağaç büyür. Ağaç meyve veren zaman bu bizim olgunluğumuzun bize hediyesi olur. Bu hediyeleri de doğru düşünülerek verilen kararlar, nerede nasıl davranacağını bilmek ve b. gibi düşüne biliriz. Ben ağaçımın hala tam büyümediğini düşünüyorum.
Olgunluk bütün zorluklara göğüs gerip , hiç yılmadan çalışıp, yapamazsın diyenlere kulak asmayıp , yolundan dönmeden bildiğin doğrular ile hareket edip, ve sonunda başarıya ulaştığında sana büyüksün dediklerinde sadece gülümsemektir...
Aslında yazmadıklarım da var. Onuda insanlar düşünmesini istedim😊 Çoğu insan kendinin olgun olduğunu kanaat getirir. ama her sevgilisinden boynuz yiyen sevgilisinden feci şekilde ayrılan terk edilen olgun olamaz. Olgunluk çok farklı bir özeliktir 😊
Aslında eklemek istediğim bir şey var. Bu olgunluk denilen kavram birazda insanın kişiliğinde olan bir şey. Benim bir ablam var öz değil ama hem anne hem abla yerine koyduğum bir kadın. Yukarıdaki saydıklarının hepsini belkide daha fazlasını yaşamış biri ve ona rağmen hala ayakta kalabilen, hayata karşı duruşunu bozmayan hiçbir zaman kahkası eksik olmayan bir kadın. Hatta öyle ki ben ondan daha olgun bir kişiliğim diyebilirim. Bu yüzden eğer bir insanın içindeki çocuk yaşlanmadıysa yaşadığı tecrübeler onu bilge bir kişilik yapar, olgun bir kişilik değil.
Buna diye bilecek bir söz bulamıyorum😊 Kendimi de sözlerinde gördüm. Şairin de dediği gibi; Şiir şairin karakterini yansıtır. Sen de bunu çok iyi yansıntın. 😊
Bence Olgunluk: Ciddi konularda mantıklı cevablar vermektir. Tecrübeli olmak, yani çok şey yaşamış bir insan olmak ve ona göre davranmak ve öğrenmiş olmak. Ve herkesi kendi haline birakmak olgunluktur.
bence bır şeye pat dıye atlamadan düşünüp karar vermektır bazen kanı kaynayan gençler gıbı dırek dalalım sorun çozulsun değil çozume gıtmektır bazen bılgıdır bazen empatıdır bazen alçak gonulluluktur vs vs
Olgun olduğumu düşünüyorum öncelikle ama sürekli olgun olgun hareketler yapmam genelde umursamaz takmaz birazda çocuk gibi davranırım sanki hiç derdi yokmuş sıkıntı problem yaşamamış şımarık büyümüş gibi yaparım yeri geldiğinde olgunluğumu gösteririm bu şekilde de insanları şaşırtmış oluyorum Bunu şey gibi özetleyebiliriz; Her iyinin içinde kötülük, Her kötünün içinde de iyilik yatar ile
Kendimi olgun hissederim, çevremde ki insanlarda bunu söyler ama yeterince olgun olduğumu sanmıyorum. Hayatı daha çok yaşamak ve tecrübe edinmek gerek.
En İyi Cevaplar