Kapalı biriyim, saçımı açmak istiyorum. Ne yapmalı?

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yeniyim sayfada.
Ben şu an 25 yaşındayım ve 13 yaşımda kuzenimin bir şal alıp bana ' ben kapandım hadi sen de kapan ' demesiyle kapandım. Yaşadığım ortam, ailem ve okulum beni bu duruma zorlamış gibi hissediyorum bu aralar. Aslında ailem bana hiç kapan falan demedi kendim kapandım diye düşünüyordum ama şunu da biliyordum belki o zaman değil ama illa bir yaşa geldiğimde kapan diyeceklerdi.. Yani kendini topluma kabul ettirme çabasıydı sanırım o yaşlarda. Son 1 yıldır 'ben bu değil miyim' 'gerçekten zorla mı kapandım ' gibi sorular oluştu kafamda. Ben hep uysal biriydim, aile sözü dinleyen, kendini ifade etmekten korkan, onlar ne derse onun benim için iyi olacağını düşünen falan. Bu soru kafamı kurcalıyor. Saçımı açtığım zaman nasıl olur, etraf ne der diyorum, sonra eğer saçımı açarsam kısa erkek model kestireceğim, iş hayatımı etkiler mi gibi bir sürü soru var kafamda. Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Sizce ne yapmalı, rahat ettiğim şekilde açılmalı mı yoksa toplum ve etrafımdakiler ne der deyip, içimi mi öldürmeli?
Kapalı biriyim, saçımı açmak istiyorum. Ne yapmalı?