Çevreyi gözlemlediğimde en büyük problemlerinden birisi bence bu. Okumuş insanlar dediklerimiz, (tamam) kültürlüler ama bazılarında karakter desen hiç yok. Okumuş aptallar diyesim geliyor bazen.
entellektüelite baska bısey okumak ve karakter sahıbı olmak bambaska bısey. okuyarak karakter sahıbı olmazsın ki... sadece kendını gelıstırırsın. bakıs acın dusunce seklın konusma ve ıfade yontemın bunu butun anlamda soyluyorum ( unı okumak meslek sahıbı olmak ve/ya okuyan ınsan olmak ) la yaparsın ama karakterını aılen cevren yasadıkların belkı burcunun ozellıklerı (ben cok ınanırım) ogretmenlerın hatta hatta sevgılın katar. ama bahsettıgın anlamda okumak ve karakter baska bısey.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnsan karakterini çevresinden gördüklerini, yaşadıklarını ve işte her yeni öğrendiği şeyi sentezleyip akıl süzgecinden geçirmesiyle oluşturur. Kitap okumak burada büyük bir etken buna. Ben bunu kastediyorum.
kıtap okumak baska bısey... okumak sentezlemek kendıne gore yormak yordugu ya da aklıyla tartıstıgı noktada onu bastan arastırmak ve baska kıtaplar okumak, bıldıklerıyle guncellemek ya da karsılastırmak ve bunu baska ınsanlara kendı fı
**ınsanlara kendı fıkrınce anlatabılmek... bunu yapabılen ınsanlar zaten zekı ve/ya kulturlu olabılıyorlar kı bu kıtaba gonul vermıs ve aklı selim ınsanların cogunun harcı.
Sadece kitap okuyarak olmaz tabiki ama kitap okumanin da az biraz etkisi var bazilari yuzlerce okumasina ragmen pek karakterli degil ama ben onlarin birde okumamis halini gormek istiyorum acaba ne gibi farklar var
Dolayli yollardan etkiler. Cunku az cok konusurken kullandigi kelimeleri, uslubunu vs. de etkiler ve muhattap oldugu insanlardan kaynakli olarak cok az degisebilir.
En İyi Cevaplar