İnsan arkasından konuşsun, çekiştirsin, kıskansın, iftira atsın ama üç-beş kuruşun hesabını yapmasın. Sanırım bu hayatta en iğrendiğim insanlardan bir tanesi de bunlar. Kalabalık bir ortamda aldığı para üstü 50 kuruş üzerinden 10 kuruşun hesabını sorabilen insan müsveddeleri. Bu tip insanlarlar pikniğe, sinemaya, kafeye gidilmez. Kısacası bu tip insanlarla arkadaş olunmaz. Paranın kölesi olmaya meyilli insan müsveddeleri.
Üç kuruşun hesabını yapan insanları sever misiniz?
Ya bizim bir market var burda, geçen gittim sigara ve kardeşime kahve alıcam. Neyse, marketin kapısında 2 tane suriyeli çocuk vardı, market sahibine "50 kurusum kaldi, kapida 2 cocuk var. Birine ben cips alip digeride senden olsun (2 cips 1 tl ) " dedim. Bana ne dedi biliyon mu? "Diger 50 kurusuda senin hesabia yazarim, al hadi" olm insan bu kadar mı ac gozlu olur m'k
Sonra eve gittim, ibnelik degil mi borcumu odemek icin geri dondum sonra "al 1 tl, geriye kalan 50 kurus sadakam olsun size, ihtiyaciniz vardir" dedim.
Ben nefret ederim 3 kuruşun hesabını yapanlardan bide beleşe geçinenlerden benimde böyle arkadaşlarım vardın şimdi yoklar asla görüşmüyorum eskiden zaten neden onlarla zaman harcamışımki birisi hiç hesap ödemezdin biride sadece kendi içtiği çayın ya da kahvenin parasını öderdi o da ayda yılda bir onun da ha bire lafını ederdin çok pahalı diye ne salakmışım ben gerçi halen salağım ya
magazalarda ve taksicilerde 3 kurusun hesabini yapan bir insanim sadece, evet. haksiz kazanc neden saglasinlar benim sayemde? herkesin durumu belli kimse kolayca kazanmiyor.
En İyi Cevaplar