Kisiliginin gelismesini saglayabilirsek, bunu nasil yapabiliz? Bu gibi kisiler nasil kisilerdir? Kolay yalan söyleyen, vicdansiz tipler midir?
Cevabın nedir?
Bu iş karşılıklı olur. 'Alış-veriş 'şeklinde.
1. si senin yeterince düşüncelerini karşındakine verebiliyor olman.
2. si karşındakinin almaya açık olması gerekir..
Kapasitesi belli olan kesime bir şeyleri öğretemezsin. Cahille tartışılmaz diye bir söz vardır ki hakikaten doğudur. Kişiliğinin gelişmesini sağlamak için önce o insanın kapasitesini bilmemiz gerekiyor. Bunu anlamanın pek çok yöntemi var elbette. Onun bilinç altına tohum serpersin ik ihafta sonra kontorle gelir yeşermiş mi ? solmuş mu ? diye bakarsın. Kişiliği gelişmemiş kişileri genel olarak alamayız. Gelişmemesinin bile 'hangi yönde gelişmemek' olarak adlandırılabilecek dalları mevcuttur. Genellemek yanlış olur. Adamımız kim ?1145 Yorumla
Soran+1 yılAdamimiz erkek arkadasim... Erkek arkadasimi, onun arkadaslarina sordum, bana "kisiligi gelismemis, olgunlasmamis" dediler ve gercekten de öyle...
Soran+1 yılSu an 27 yasinda... Onu 24 yasindayken tanimistim... Anne babasi o cok kücükken ayrildilar ve o, cocuk esirgemede büyüdü ve 13-14 yaslarinda hristianligi secti, bir rahip büyütmüs onu ondan sonra ve rahiplik dersi almis o yaslarda... (Dedigine göre) Okudugu kitaplar da Hristianligin kitabi Kutsal Kitap ve normal kitaplar... Dostoyevski, Jack London, Stendhal vs vs vs..
Soran+1 yılHrisitian olmasi hic sorun degil zaten ben dogustan, kusaklar boyu hristianim...
Soran+1 yılTamam yazacagim... Biz bu sahisla internetten tanistik... Bir hristian sayfasindan beni bulmus ve arkadaslarimi ve beni eklemisti... Ben de ekledim onu, bana basta hristian oldugunu söyledi ama arkadasligimiz ilerledikten sonra müslüman olarak dogdugunu, sonradan hristian oldugunu anlatti... Ve arkadas oldugumuz zamanlarda, bana cins. likle ilgili seyler anlatti, kiz arkadaslarini vs vs... Anlattigi seylerde detay da verdi... Ama sonra bana asik oldugunu, benimle evlenmek istedigini söyledi...
Soran+1 yılBen de ona Hic cins.lik yasamamis birisiyle evlenmek istedigim söyledim... Bu durumda bana: "Bütün anlattiklarimin bir hikaye oldugunu bilmek ister miydin"? diye sorunca, Ben "Isterdim" dedim... Ve o da: "Bütün bu anlattiklarim hikayeydi, erkekler arasinda böyle seyler konusmazsan, sana escinsel derler ve bu hikayelerden bazilari da erkek arkadaslarimin anlattigi olaylar" dedi... Babamin isyerine gidip, babama benimle evlenmek istedigini söyledi... Babam kabul etmedi...
Soran+1 yılAyrildik ama o dayanamadi, bana geri dönmek istedi... Kabul ettim, eger normal yasantisi söyledigi gibiyse, onunla evlenmeyi düsünebilirdim... Ama pek öyle görünmüyor gibi... Ve baska bir sey de, ona mesela: "Tatilde misin, neredesin?" diye sordugumda cevap yok... birkac dakika sonra baska soru soruyorum onu denemek icin ve: "Telefonunu mu degistirdin?" diye sordugumda hemen saniyeler sonra cevap geliyor, ama diger sordugum soruyu sordugumda tekrar cevap yok ve tekrar soruyorum, bu defa:
Soran+1 yıl"Canim sıkkın sen de üzerime gelme" diyor... Mesela biz ayrilmistik bir ara, bana dedi ki: "Bir rahiple konustum, bana dedi ki sen beni sevmiyormussun" ve sonra da diyor ki: O rahip bana dedi ki: "Biz evlenmeliymisiz, cünkü seninle yapmamamiz gereken seyleri yaptik (öpüstük vs vs)" Ben de ona dedim ki: "Rahip tek tarafi dinleyerek karar vermez, bu nasil bir rahiptir, Tlf nosunu ve adresini ver, gidip konusayim onunla" cevap yok, onun yerine: "beni rahat birak" yaziyor, ariyor, kiziyor bana...
Soran+1 yılCok celiskili seyler yapiyor yani... ve rahibin tlf nosunu vs israrla istedigimde ve neden vermiyorsun? diye sordugumda, gelen cevap: "Sana güvenmiyorum" cok sacma bir cevap! Neyime güvenmiyorsun diye sordugumda cevap yok! Ve gece gece bana uzun uzun mesajlar yaziyor beni ne kadar sevdigiyle ilgili ve kendisin temiz tuttuguyla, cins.lik yasamadigiyla ilgili seyler... Ve arada bir de geceleri beni hic yapmadigim seylerle sucluyor: Ihanet ve cikarla sucladi beni... Halbuki cok komik seyler bunlar!
- +1 yıl
Şimdi sorunu anladığım kadarıyla kaba bir dille ifade edecek olursak 'seni salak yerine koyması. ' bu durumdan nefret ediyorsun. Kendini akıllı sanıyor ya da seni çok saf. Bu izlenimi ya sen onda bıraktın ya da onun kapasitesi belli. Karakterini geliştirmek farklı değiştirmek farklı şeylerdir. sen onu istediğin gibi bir adama çeviremezsin, bu karakterini geliştirmek değil de değiştirmek olur. Genelde çok fazla konuşmaz mısın ? Dominant bir yapıya mı sahipsin ?
Soran+1 yılCıkar meselesini söyleyeyim: Onun bankada birikmis parasi yok, ailesi yok vs vs vs! Yani ne cikari?! Cok komik bir suclama bu! Ve ihanet konusuna gelince de, Facebookta bile hicbir erkegin fotografina bile bakip begenmiyorum! O derece ihanet yok yani! O,"Sadece seni seviyorum" dedigi halde bircok kiza hatta tanimadigi kizlarin fotografina bile bakip begeniyor ve ona bunu söyledigimde,"Senin cok arkadasin var, benim sadece 26 arkadasim var, arkadas eklemeye calisiyorum diyor! Cok komik!
Soran+1 yılDominant degilimdir...
- +1 yıl
Hafif şizofreni diyelim. Gerçekten öyle. Ya da paronaya olarak adlandırabiliriz. Aşırı derecede seni kaybetme korkusu var. Daha doğrusu kaybetme korkusundan çok aldatılma korkusu. Sana güvenmiyor. Evet kesinlikle güvenmiyor. Sen de ona güvenmiyorsun. İlişkilerin zemininde güven vardır. Diğer bir değişle ilişkiler güven üzerine kuruludur. Siz temelden yemeye başlamışsınız. Temeliniz yok olursa ne olur biliyorsun değil mi ? onu değiştirmeye çalışmamalısın. Bu daha çok canını yakar.
Soran+1 yılYüzyüre görüsüsünce, ona paranoyak oldugunu söyledim... Durdu, dinledi beni... Telefonda söylesem cok kizar bana... Evet, beni kaybetmeyi asla istemiyor! Ve sanirim bu yüzden bana asla dogrulari söylemeyecek!... :( Ama onun bana güvenmemesi gereken hicbirsey yapmiyorum inanin! yani son derece güvenilir birisiyimdir!
- +1 yıl
Ya gerçekten aşırı zeki bir insan ya da paspalın teki. Bunu söylediğim için üzgünüm ama çok zekiyse 'salağa yatıyor' ya da bu onun doğal hali. Onunla zaten daha fazla uğraşamayacaksın. Bunu görebiliyorum. İlişkiniz can çekişiyor. Ayaktalığının sebebi sensin , erteleyişlerin , 'bunu da yutayım' ların. Yutmayacak olsan peşine düşecek . Ondan daha çok nefret edeceksin. Onu şuan seviyorsun. Ama sadece şuan. Ondan ayrıldığında nefret edeceksin. Çok çirkinleşecek.
- +1 yıl
Yüz yüze her birimiz birer meleğiz. İnan bana teke tekken kötü tek bir insan evladı bulamazsın. Onun travması sen değil de senden öncekiler olabilir mi ? daha önce aldatılmıştır, aşırı derecede empati kuruyordur, çok düşünüyordur ve bir sonuca varıyordur. Bu vardığı sonuç doğru değilse düşünce konusunda yeterince başarılı değildir . ama bilmen gerken asıl şey ; onu düşünmekten alıkoyamazsın. Yapısında bu var. Şimdiye kadarki ilişkilerini böyle sürdürmüş , değişmeye çabalamayacak.
Soran+1 yılBen salaga yatiyorum onun gercek yüzünü görmek icin... Zaten cok cirkinlesti! Yine ayriydik ve gecenlerde bana "Seni delicesine seviyorum :'(" yazdi... ben de ona: Ben de seni seviyorum" yazdim... Bu defa o bana: "Dünyanin en büyük yalancisi, sen sakin birsey söyleme" yazdi... Ve ben onun hakkindaki gercekleri ( tanimadigi kizlarin fotograflarini begenme, online people (caht sitesi) oyununu gizledigini söyledigimde) bir süre sonra beni yalancilikla, ihanetle vs vs sucluyor...
Soran+1 yılYani kendi sucunu örtmeye calisiyor, beni sucluyor ki ayni durumda olalim... Diye hissediyorum! :(
- +1 yıl
Dediğim gibi ya onu böyle kabullenmen ya da ondan kurtulman gerekiyor. Hastalıklı bir ruh hali. Bu adam emziği elinden alındığında ağlayarak geri almaya alışmış. Bundan sonra da hep kazanmak için ağlayacak. Koca bir bebekle karşı karşıyasın. Yalanı gereksinimden çok alışkanlık haline getirmiş bir insanla karşı karşıya. Yapacağın şey belli. Ya bebek büyütürsün, ya da bu ilişkiyi öldürürsün.
- +1 yıl
Sen akıllı bir kızsın . En acı olan da bildiğin halde susmak zorunda kalmak. Artık içinde tutamamanın tek nedeni içinde tuttuklarının taşmış olması. Bilerek susmak, erken yaşlanmaktır. Felakettir, sürekli düşünmektir, İnsanların gerçek yüzünü görüp susmaktır. Kolay değildir. Acıtır.
Soran+1 yılAyni seyleri düsünmüstüm! Ya bebek büyütecegim, ya da bu iliskiyi bitirecegim... Ama benim anlamadigim... Tamam, beni seviyor, neden gercekleri söylemiyor? Ben olsam kaybetmek pahasina da olsa bütün gercegi söylerim sevgilime... ki normalde de öyle yaptim! Inanin bana neredeyse üzüntüden kanser olacagim! Bazi belirtiler oldu bende bacagimdaki bir ben kendi kendine yara oluyor ve cok gec iyilesiyor ve simdi yine yara oldu ve 3 haftadir iyilesimedi... Doktor bana:
Soran+1 yıl"Eger ben degisirse, tehlikeli olur" dedi... Ve ben bunu erkek arkadasima söyledim: "Bana yalan söylüyorsun" diyor... Ve"Eger kansersen de evlenmezsin sen benimle" diyor... Dogru söylüyor, evlenmem... Hangi kiz güvenmekte zorlandigi birisiyle evlenir ki?
- +1 yıl
Kız olarak genellemek ne kadar doğru ki ? Hiç kimse güvenmediği birisiyle evlenmek istemez. "Yalan söylüyorsun ." mu diyor ? Bu kimin umurunda ? Canı cehenneme. Kendini daha fazla parçalamana değer mi çocuk ? Bir düşün ? Kimler için kalıba girdiğini, kimin yüzünden hayatına şekiller verdiğini bir düşün. Ne kadar değeceğini bir düşün. İleride pişman olmak istemiyorsan şimdi düşün. Tut kendini kolundan, çek kenara. " Ne yapıyorum ben ya ! Kimin için paralıyorum kendimi ?" de kendine. de çocuk!
Soran+1 yılCok haklisin! Peki bir erkek cevap vermek yerine: "Canim sikkin, sen de üzerime gelme" deyince bu ne demek oluyor? Yalan söylememek icin bir bahane diye düsünüyorum ben...
- +1 yıl
Seçenekleri değerlendirelim...
1-)Zor yerden sormuşsundur.
2-) işi vardır.
3-) "git başımdan" ın öteki adıdır.
4-) anlatmaya çalışmaktan bıkmıştır.
5 -) söyleyecek bir şeyi yoktur.
6-) Kalbini kırmak istemiyor, zaman kazanmaya çalışıyordur.
7-) fena halde köşeye kısılmıştır ve daha bir sürü sebebi olabilir.
Gördüğün gibi yalnız bir sebep dışında hepsi bahane için. Yani bahane diye düşünmen normal, yüksek ihtimal.
Soran+1 yılBana "Ne diyorsam ona inanacaksin!" diyor... Eger yaptiklariyla söyledikleri bir degilse, ben salak miyim ki ona inanayim?!
Soran+1 yılIlgilendiginiz icin cok tesekkür ederim!
- +1 yıl
Sen koyun değilsin. Elbette sorgulayacak , kendine mantıklı gelene inanacaksın. Ona bir sor bakalım o hristiyanlığa neden inanmış ? Hristiyanlık ona "bana inanacaksın" dese körkütük inanır mıymış ? inanmaz. Ama boşver sorma, eğer altta kalırsa sadece canını sıkar, parlar, oflar , puflar, suçlar...
Soran+1 yılBirsey daha sorabilir miyim? Mesela ben ona, onun bana cins.likle ilgili anlattigi olaylari hatirlattigimda, bir defasinda kizginliktan lap topunu kirmisti ve bir defasinda biraz daha konusursan, telefonumu parcalayacagim deyip acaip cok kizmisti! Bir soru soruldugunda, eger sorulan olay yapilmamissa, gülüp gecilmez mi? Yani dogru degilse... Ama söylenilen dogruysa, cok kizilir diye düsünüyorum... Benim sahsi düsüncem bu... Ama siz ne düsünüyorsunuz?
- +1 yıl
İnsanlar köşeye sıkıştıklarında kedi gibi tırmalar. Buradan alman gerekeni aldın sen. aldın aldın :) Sana aynı ithamda bulunsaydı vereceğin tepki ne olurdu bir düşün bakalım ? ona bir tokat atardın bir daha aramaz, sormazdın. Bunu gerçekten yapmadıysan eğer böyle olurdu. Ama bir erkek için bu daha farklı. Çok fazla sinirlenmemesi gerekiyor. Yarasına basıyorsun :)
Soran+1 yılVe söyle bir örnek vereyim... Bir bardak temiz suyu ne kadar karistirsan da bulanmaz, tertemiz kalir... Ama bir bardagin ici tortu doluysa, onu karistirdiginda bulanir, kirlenir... Iyi insan da bunu gibidir... Iyiyse, umrunda olmaz, gülüp gecer... Cünkü ona söylenen sey cok sacmadir... Ama bir haltlar karistirmis olan kisi, bulanir, sinirlenir, bagirir cagirir!... Ben böyle düsünüyorum...
Soran+1 yılBeni öyle birseyle sucladiginda ben tokat atmam, gülerdim... (: Sacma cok sacma birsey olunca gülmemi tutamiyorum... Pek sinirli bir insan olmadigimdan ve sense of humour sahibi oldugumdan dolayi gülerdim...
Soran+1 yılBana "ilgi gördügünü" söylüyor... Tipi düzgün, idare... Benim boyumda ve sacini sariya boyatmis simdi... :P Sarisinlardan hoslanmadigimi da ona söylemistim halbuki! Sanki begenilmek istiyor gibi bir his olustu bende...
- +1 yıl
Neden gülerdin ? karşındaki anlattıklarını anlayabilecek kapasitede bir insansa eğer gülmezdin. Ki bu konuda gülmemeni hak edicek bir insanın onu sorgulamak için farklı yöntemleri de olmalıdır. Sorgulamak çok da şart değil açıkcası . Sen bakir bir erkek istiyorsun, bunu ona sen mi sordun yoksa o mu sazan ?
Soran+1 yılSormadim... O bana kizlarla yasadigi cins.lik vs anlatmisti biz arkadasken, sonra benden hoslanmaya basladi ve evlenmek istedigini söyledi... Ben de sadece benim gibi birisiyle evlenebilecegimi söyledim... O da bu durumda kendisinin bakir oldugunu, kimseyle olmadigini, aslinda rahip olmak istedigini, benden uazak durabilmek icin bunlari bana anlattigini vs söyledi...
Soran+1 yılKüsükken cok zor seyler yasadigini, cocuk esirgemeye gitigini, cok kötü bir cocukluk yasadigini vs söyledi ve sadece Tanrida hayat buldugunu, kizlardan uzak durdugunu vs vs söyledi sonra bana...
Soran+1 yılTabii! Rahipler asla yalan söylemez! (: Ama o henüz rahip olmadi, olmadi istiyordu, rahiplik egitimi de aldi...
Bu söyledigini tam anlamadim.. :( Biraz aciklarsan sevinirim... "Üstelik senin kendin gibi biriyle evleneceğine gelelim aslında o daha farklı birisi olsaydı, karakteri daha sağlam mesela. Bunu çok ta sorun edeceğini sanmıyorum. Bu biraz da ondan kaynaklı."
Soran+1 yılTabii! Asla övünülecek birsey degil! Eline firast gectigi halde yapmamak, önemli olan budur! Ama bir de bunu düsünüyorum... Yani rahip olmaya aday olan birisi, neden cins.likle bu kadar ilgili? Neden bir sürü sey anlatti bana? Olay sadece benden uzak durmak icin mi yani?! Cok komik geliyor bana bu bahane! Cünkü rahip olmak isteyen kisi cins.likle ilgilenmemeli!
- +1 yıl
Yani kendin gibi birisiyle evlenmen konusunda ısrarcı olman sadece karşına seni yeterince etkilemeyi başaran birisinin çıkmamış olmasından kaynaklanıyor. Karşında aklını başından alan birisi olsaydı eğer bunu sorun etmezdin. Bakir olmasından bahsediyorum. Biraz da kendi çabaları sonucu seni bu yöne doğru itmiş bizim ufaklık. Ve rahip olmak istiyorsa asla yalan söylememeliiii :) Aynen öyle . Komik bir durum. Çocuk yalan söyleyememiş de üstüne gitmeseydin bari.
Soran+1 yıl"Yalan söyleyememis" demekle ne demek istediginizi anlamadim... Yani sizce bana yalan söylememis olabilr mi bakir olmak konusunda? Cünkü cok inkar ediyor! Hatta Kutsal Kitabin üstüne elini koyarak söz de verebilecegini söyledi!
Soran+1 yılDine inanmiyorum... Ama Isa'ya inaniyorum...
Soran+1 yılCok haklisin! (Bunda ünlem koyayim) :D Bu arada psikolog musunuz ya da egitim mi aliyorsunuz?
Soran+1 yılTabii... Buyrun konusun...
Soran+1 yılIsa'ya neden inaniyorum... Incil'i hic okudun mu? Mantiksiz hicbirsey söylemedi bence Isa... O yüzden ona inaniyorum... Bizde Kutsal Kitap vardir... Eski ahit musevilerindir aslinda, ama biz onu da okuyoruz... Ben eski ahidin hepsini okumadim cünkü bana sacma geldi... Ama Incil yani Isa mantikli... Iyi olan ne varsa onu söyledi... Dine soguk bakma meselesi de, millet kitabi okumadan, hatta sorgulamadan inaniyor, ya da inanmiyor sadece o dine mensuptur o kadar...
Soran+1 yılIncil ise yeni ahit oalarak geciyor bizim kitapta ve ben sadece bu bölümü okuyorum... Kuran da okudum hatta gecenlerde yine okudum... O konu hakkinda düsüncelerimi söylemesem daha iyi... (:
Soran+1 yılHahaha! Acik konusmani sevdim! (: Bunu yani: " yoksa en başta herkese yaptığın kopyala yapıştır taktiği gibi bunda da konuşmaya üşenir misin ?"
- +1 yıl
Tamam sen ben bu sürünün koyunu değilim diyorsun. İncil i tam anlamıyla okuduğumu söyleyemem. Ama tek amaç insanların körü körüne inandıkları için inanmamak mı ? kesinlikle değil. Sen bazı sorular soruyorsun ve dinin buna cevap veremiyorsa inancını kaybediyorsun doğru mu ? saçmalıklar bundan ibaret değil midir ? kuran-ı kerim hakkında görüşlerini alayım eğer üşenmeyeceksen . Bakış açılarını seviyorum.
Soran+1 yılO konu hakkinda Aziz Nesin malzemeyi nereden aldigini cok iyi biliyor desem, anlar misin? (:
- +1 yıl
Başta yaptığın bence ufak bir saygısızlık ki tabi ben bunu görmezden gelemedim kusura bakma :) onca yazdığıma kopyala-yapıştır yaptıysan ayıp etmişsindir. Eğer bunu sana söylemeseydim kendimde bir eksiklik hissederdim. Bir yanlışını gördüysem mutlaka söylerim, söylememeye başladıysam senden vazgeçmişimdir :)
Soran+1 yılIncil'e körü körüne inanmiyorum... Okudum, arastirdim, sorguladim. Ve kötü birsey bulamadim... O yüzden yasam felsefem olarak kabul ettim Isa'yi...
Soran+1 yılHakimdaki dogrulari duymak beni sadece cok sevindirir! Keske erkek arkadasim da bana karsi acik olsa...
Soran+1 yılHahaha... Isa'ya dogru sorulari sorup sormadigimi ben de merak ediyorum...
Soran+1 yılSen Kuran hakkinda ne düsünüyorsun peki?
Soran+1 yılIncil Isa demek ama din Isa demek degil...
Soran+1 yılO konuyu da önce sen söyle... (: Ben biraz acikladim Aziz Nesin örnegini vererek... :D
Soran+1 yılIsa din getirmedi... Yasama bicimi getirdi... Ve isteyen yapar, isteyen yapmaz dedi... Isa'ya inanmayan cok kisi vardir iyi yasayan, yani Isa'nin söylediklerine uygun yasayan...
Soran+1 yılKuran okudum ben ve cok malzeme var diyorum yani mizah malzemesi... (:
Soran+1 yılPek inanamiyorum... Insan kendi cennetini ve cehennemini kendisi yaratir diye düsünüyorum... Bir düsünür diyor ki: Cehennem bos, tüm seytanlar burdadir"...
Soran+1 yılYani... Kendi bedensel zevkleri icin ne de cok sey uygun görmüs kendisine... ve kadinlarin hic hakki yok!...
Soran+1 yılOldükten sonra ne olacagini henüz düsünmedim... (:
Soran+1 yılHer düsünür dogru düsünmez, haklisin... Sen düsündün mü öldükten sonra ne olacak diye?
Soran+1 yılHahahaha... Seninle konusmak güzel... Incilde böyle yazar: "Kadin kocasina, koca da karisina tabi olsun"
- +1 yıl
Düşündüm elbette. Sana aktarmamı isteme. Eğer bununla ilgili bir düşüncen olsaydı seninle bilgilerimizi pekiştirelim diye aktarmak isterdim fakat dediğim gibi bu iş iki taraflı olur 'alış-veriş' benim şuan yapacağım tek yanlış yorum ya da hassas yaklaşmadığım her konu seni daha da uzaklaştıracak düşüncelerimden. Bunun için önce düşünmeli , bir sonuca varmalısın. Sonra bende sonucumu ortaya koymalıyım sen de. Doğruluğunu yanlışlığını o zaman tartışmalıyız . Bende varken, sende yoksa olmaz bu iş:)
Soran+1 yılEvet, tek esliliktir... Kuran hakkindaki düsüncenden anladigim kadariyla, dinlere inanmiyorsun...
Soran+1 yılTamam, düsüneyim, sonra sonucumuzu ortaya koyariz... (:
Soran+1 yılTamam... (: Sen de dine inanmiyorsun degil mi? (:
Soran+1 yılHmmm... Kuranin hepsini okudun mu?
Soran+1 yılDinler cok sekilde kullaniyor bence... Insanlari kandirmak amaciyla, para kazanmak amaciyla vs vs vs...
- +1 yıl
İnanmamak değil aslında. Bir yaratıcının olduğu şüphesiz. Ama insanlar neden bu kadar riyakar ? Neden sorgulamamamız isteniyor ? Eğer anlamamız istenseydi anlayabileceğimiz kapasitede bir beyin verilirdi değil mi ? bunlar hep çelişki, ama inanmaya engel değil. Tıpkı senin gibi. yaşamak için inanmak gerek ;)
- +1 yıl
Hepsini okumadım. Okudukça yorumluyorum, yorumladıkça yorumlamamam söyleniyor. Daha geniş bir zamanda, daha geniş düşündüğüm bir zaman da okuyacağım. Şimdi okursam yanlış okurum. Türkçe arapça kadar zengin bir dil değil. Türkçe mealinden amacıma ulaşabileceğimi sanmıyorum :)
Soran+1 yılHaklisin, cok celiskili... Ben sorgulama yanlisiyim... Ve bir yaratici olduguna, ya da bir güc olduguna inaniyorum...
Soran+1 yılBir de Incil okumayi denesen...
Soran+1 yılDin bir amac oldu artik... ve haklisin bu insanlarin sucu...
Soran+1 yılEn iyisini yapiyorsun deneyerek...
Soran+1 yılEvet, duydum köpek meselesini... Köpekler de cok iyi, sadik hayvanlardir yaa... Gercekten yapmasinlar böyle sacma birsey...
- +1 yıl
Bir yaratıcı kesinlikle var. Yani olmalı. Eğer yoksa ben oynamıyorum arkadaş. vallaha da oynamıyorum billaha da :):)
Doğruyu bulmayı amaçlıyorsak denemek gerek. Müslümanlık der ki ;" Müslüman ölmeyen her kimse cennete giremeyecektir." Arkadaş bu adamın hristiyan doğduysa suçu, günahı nedir ? Neden daha zor şartlarla sınansın ?
Soran+1 yılIncil öyle birsey söylemiyor... Yani dürüst, ylan söylemeyen, tek esli, sadik vs vs vs bütün bu iyi seyleri yapan hristian veya baska dinden olanlar cennete gider... Yani din buna engel degil...
Soran+1 yılArac oldu diyecektim yanlis yazdim... (:
Soran+1 yılBence de köpekler cok tatli... (:
Soran+1 yılBöyle aciklayayim... Orucu günahlarinizin affi icin tutuyorsunuz sanirim... Katoliklikte de "günah cikarmak" diye sacma birsey var... Tabii! sen istedigin kadar günah isle, sonra günah cikar! Yok öyle yagma! Ben inanmiyorum öyle bir hristianliga! Müslümanlar da ayni... Orucla günahlarindan affolunacaklarini saniyorlar onlar da yaniliyor bence...
Soran+1 yılAziz Nesin'in bir kitabinda: Bir hoca camide vaaz veriyor, "Yalan söylersiniz, her pisligi yaparsiniz, sonra da cennete gitmek istesriniz... N*h alirsiniz cenneti diyor... Adam hakli!
Soran+1 yılEvet, köpekler cok sadık ve asil... Bu arada Kuarn degisti mi bilmiyorum ama Kuranı okuyunca, bazi seyleri Kutsal Kitaptan aldigi görülüyor...
- +1 yıl
Oruç günah affından çok nefsi terbiye amaçlıdır .Aç kalanların halinden anlamak amaçlı. Benim için sevaptan çok kendimi test amaçlıdır. Her sene kendimi test ederim bakalım bu sefer ne kadar hakim olabiliyorum nefsime diye. Günah çıkarmak biraz daha farklı bir kavram oluyor :)
Soran+1 yılGünah cikarmaya asla inanmiyorum!
Soran+1 yılEvet, Tanri... Herkesin inandigi ortak zat...
Soran+1 yılPeki kurban kesmek ne anlama geliyor müslümanlikta?
Soran+1 yılCok sacma ya! Günah cikarmakmis...
Soran+1 yılGünah cikarmak meselesine mi saygi duymaliyim diyorsun? Ama Isa öyle birsey söylemedi ki...
Soran+1 yılAnladim... Haklisin öyle söylememeliyidim... (: Isa zaten yeterince sey söyledi aslinda...
Soran+1 yılIsa'nin söylediklerini yapmak zor, belki de o yüzden insanlar ona inanmak istemiyordur... Bu da farkli bir bakis acisi...
Soran+1 yılHmmm... Zor olani sever insanlar ama cogu hristiani görüyorum hic Isa'nin dedigi gibi yasamiyorlar... Hristian olarak biliniyorlar sadece...
Soran+1 yılEvet, ne yazik ki... Seninle konusmak güzeldi... Akilli ve zeki birisine benziyorsun... Simdi pcden kalkmam gerekiyor... Iyi günler...
Soran+1 yılCavep icin ve öneriler icin tesekkür! Sen de kendine iyi bak...
Soran+1 yılSaygilar benden... (:
Soran+1 yılHahaha... (: Gidiyorum...
En İyi Cevaplar
+1 yılsağlayamazsın.sağlayamadığın gibi kendinden de bozulmalar başlar.bu her kişide farklılık gösterebilir.açıkçası kişiliksizlik kişiden kişiye değişen bir durumdur bence.kimin değer yargılarına göre yargılama yapıp bir kişiyi kişilikli ya da kişiliksiz olarak yargılayacaksın?
03 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadasimi, onun arkadaslarina sordum, bana "kisiligi gelismemis, olgunlanmamis" dediler ve gercekten de öyle...
- +1 yıl
seninde tespitin onlarınkisiyle uyuşuyorsa diyebileceğim birşey yok o zaman.
Soran+1 yılEvet, onlarinkisiyle uyusuyor...
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkişisel gelişim kitabı okumanı öneririm. basit dar görüşlü insanlardır diyeyim sana sen anla :)
14 Yorumla
Soran+1 yılPeki yalan söyler mi böyle kisiler? Cok basit konularda bile yalan söylerler mi?
- +1 yıl
söyler. yalan söylemesi onun kişiliği gelişmemiş olduğunu göstermez o bir karakter meselesidir. eğer yalan söylüyorsa o kişi vicdanıyla ilgili birşey o. sen yine de araştır google da mitomani diye belki öyle bir hastalığı da olabilir.
Soran+1 yılMitomani hastaligini arastiracagim simdi... Cevap icin tesekkür!
- +1 yıl
rica ederim :)
+1 yılSınava giriyorsun psikoloji okuyorsun beeeelki o zaman birilerine bişi katarsın :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Karakterin olgunlaşması birazda yaşla alakalı. Ama büyük imtahan yaşayan insanlarda bu olgunluk daha çok belli ediyor kendini..! Kitap okumak kişiliğin oluşmasında oldukça etkilidir.. Kalbe, gönle, ruha hitap eden kitaplar...
06 Yorumla
Soran+1 yılBu kisi cok kitap okudu, büyük imtihandan da gecti... Ama kendisini cok zeki saniyor ve sordugum sorulara verdigi cevaplar cok celiskili...
Soran+1 yılImtihan bu: Anna babasi o cok kücükken ayrildilar ve bu cocuk esirgemede büyüdü ve 13-14 yaslarinda hristianligi secti, bir rahip büyütmüs onu ondan sonra ve rahiplik dersi almis o yaslarda... (Dedigine göre) Okudugu kitaplar da Hristianligin kitabi Kutsal Kitap ve normal kitaplar... Dostoyevski, Jack London, Stendhal vs vs vs...
Soran+1 yılBen de hristianim... Sen hristian misin?
Sen yapamazsın kendisinin istemesi lazım
00 YorumlaEğer 50+ değil ise mümkündür..
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kisiligi gelismemis bir kisinin, kisiliginin gelismesini saglayabilir miyiz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler