İyi bir insan mıyım bilmiyorum etrafımdaki insanlara sorulduğunda genellikle melek gibi kız derler... Herkese yardım etmeye çalışırım elimden geldiğince illaki kötülüğümde dokunmuştur bilmeden, fakat genel olarak iyiyim ama hiç kazanmadım genelde hep kaybettim!
Bu hayatta kendini düşünmeyen kaybeder, üzüleceğini bile bile salakça değer verenler kaybeder, sırf başkası üzülmesin diye kendinden ödün verenler kaybeder, kaybetmek azizim, insan kendinden bir şeyler verdiği zaman daima kaybeder.
Herkesin hüsnü kuruntusu bu. Neye göre iyi? Neye göre kötü? Bence mahkeme edilmesi gereken bu. Kimsenin eline koz bırakmayacaksın. İnsanların ufak açıklarından anlık olarak yüzlercesi faydalanmak ister. İyilik değilde biraz enayilik durumları var. Kendin bir bireysin ve alacağın kararları düşünmeden, tartmadan almayacaksın. Özelikle hayatının geri kısımına bu aldığım kararlar etki edecek ise. Benim bir tarzım var. Bu hayatta ilk ve ençok kendimi seviyorum. Ben olmasam, hiç birşey benim ya da benimle olmuyor. Değeri ilk kendine ver. Çünkü herşey sen varken değerli.
Kötülükten ve iyilikten kastin ve bunlara karşı olan anlayışına göre değişir sonuç. Yani kötülük ve iyilik kavramı çoğunlukla görecelidir ve bu yüzden kötü kazandı diyen birinin karşısında iyi kazandı diyen birileri de olur.. Ama genel anlamda cevap vermek gerekirse, kısa vadede kötü kazanır, uzun vadede ise iyi kazanır... Bu değişmeyen bir doğa kanunu gibidir.. :)
Her zaman kötüler kaybederler... Sadece kazandıklarını düşünürler.. Etraflarında bir çok insan vardır ama o insanlar da sadece sahte bir yanılsamadır, mal mülk hesaba katmıyorum... İyiler kaybetmez, kaybedilir çünkü kıymetleri hiçbir zaman bilinmez...
Doğru söze ne denir :) iyiler yaptıkları iyilikleri karşılıksız yaparlar sadece istedikleri saygı görmektir ama iyilik yaptıkları insanlardan saygı yerine kötülük gördüklerinde geri dönmemek üzere giderler :(
İyi olucaksın ama salak olmucan, insanlar iyi olmayı salak olmak sanıyolar, ne kimsenin hakkını yicen nede kendi hakkını yediricen. Ama unutma eninde sonunda iyiler kazanıyo !!!
Kötü bir insan olmadığımı düşünüyorum. İyi sayılırım sanırım. Bilerek kötülük yapmadım hiç. Senin soruna gelince bu hayatta kim mi kaybeder? Bu hayatta cahil olduğunu bilmeyen cahiller kaybeder.
bu hayat yarismasir kindir olumdur bh yaruata kazanmanin yolu aalinda kimin daha akilli olduguylan alakali kotu bir insan iyisen akilliysa koth kazanur
Somut anlamda belki bir insan kaybedebilirler. ama gerçek öyle değil. Hakettikleri insanlarla tanışınca anlarlar gidenin değerini. fakat iş işten geçmiştir :)
İyiler hep kaybeder çünkü onları kullanırlar sömürürler, ben iyi olmaktan biktim kötü de olamıyorum, kötüler hep kazanır bu dünyada tabi sadece ahiret bizim😊
iyiler kaybeder çünkü bu hayatta kazanıp kaybetmek madde olarak bakılan bir şeydir ancak iyilik madde değildir iyilik maddeyi öne çıkarmaz çıkarı hileyi uyanıklığı hesaplamaz yani iyilik madde olarak kazandirmayaz kaybettirir
iyiler, kaybetmiş gibi görünür ama sabırlarından dolayı asıl kazananlar onlardır, kötüler kazandıklarını sanırlar ama işin sonunda hep kaybedenler onlardır,
Genelde iyiler kaybediyor nedeni de kalbi temiz ve dürüst olduğu için karşısındaki insanlarıda aynı zannediyorlar ve daha çabuk kandırılabiliyorlar ne yazıkki
ben iyi olsam kazansam haktır, doğrudur lakin kötü olup kazandiysam kazandigimdan fazlasını kaybetmek de bir o kadar hak ve doğrudur. sonuç olarak iyiler kazanıyorsa iyiliginden kötüler kazanıyorsa çok daha fazlasını kaybedeceğinden👌
En İyi Cevaplar