Insanı düşündüren bi soru...
ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?
yorumlarınız bekliyorum..
ölümün olduğu yerde daha ciddi ne olabilir?
yorumlarınız bekliyorum..
ölümsüzlük..başka ne olablirki.ölüm kadar gayriciddi bir olayın karşısında ancak ve ancak ölümsüzlük ne kadar ciddiyetli olduğunu koyar ortaya.çünkü ölüm öngörüsüzdür çünkü ölüm beklenilen çaresizliktir çünkü ölüm senin temaulün dışındadır.oysa ölümsüzlük öylemdiir.düşün ki bir phoenix gibi ararız bulamayız yada bir bin yıllardır adına savaslar çıkardığımız uğruna hayatlarımızı verdiğimiz dinler..hiçbiri ölümün yanında ciddiyetli değildir...ölümsüzlük kadar...
Hayat yeteri kadar ciddi. Sonu da ölüm. Nasıl ustanın dediği gibi ayrılık sevdalara dahilse,ölümde yaşamla kombine. Ölümden daha ciddi ölümden sonrası vardır. Ama 'hayatta' en gerçek şey ölümdür.
mesela bir çiçek bana çok ciddi gelir. bir ağaç, köpek, rüzgar, toprak, insan gibi bir sürü şey sayabilirim. her şey ciddi gelir. aynı zamanda da alttan alta önemsiz de gelir ama önemsizlikleri bile ayrı bir ciddiyet taşıyor.
ölümün geldiği anda tek gerçek,daha fazla yaşamaya bağlanma ve iman ve ahirete geçiş
Cevap
27Cevap
ölüm hayatın son bulması mıdır? yoksa bir rüyadan uyanmak mıdır?
ölümün ciddiyeti nereden baktığına bağlı... ölmek için sabırsızlananlar da var...
onlardan biri de benim:):)
Yaradana kavuşmak güzel olurdu ama sınavı geçtiysen.
daha ciddi bişey yok ,
ama ölüme renk katılabilir
mesela yakışıklı bir ceset
manşet haberlere konu olma
sevmediklerini beraber götürme
mezar ustası bulup yeni konutu yaptırma
renkli bir ölüm olur.bence
Ölmeden önce insan gibi bir hayat yaşamak gibi bir kaygım var mesela. Bence ölümden daha ciddi. Bir anlık değil, süreç çünkü.
Daha ciddi ne mi olur? Al işte bu olur.
link
kendi ölümünden daha ciddi olanı sevdiklerinin ölümüdür.evet o acıyla yaşamak kendi ölümünden daha ciddidir.
Ölümün olduğu yerde daha ciddi bir şey olamaz.
"Tüm dış beklentiler, küçük düşme, başarısızlık korkuları ve gurur bunlar ölüm karşısında değerini yitirir." Steve Jobs
Ölüm Allah'ın emri. Elbet herkes ölümü tadacak.
Bundan daha önemli olan şey ise; ölenin ardından ağlayacak kişilerin olmamasıdır.
Ben öldükten sonra bir tane bile üzülenim olmayacaksa yaşasam ne farkeder.
Ben bi ayar vardir nefret ettgim kizi bile yasasin diye ölürüm çakdirman belkide seviyomdur nekadarda azima etmis olsada
Ciddiyet mi. Hangimiz ciddi ? Bunu ciddiye alsa insanoğlu bıraz akıllanır. Diyorum ve salonu terk ediyorum.
hem daha ciddi hem daha sıcak bir şey biliyorum...cehennem:)
Ölüme gidene kadarki süreci iyi değerlendirmek oldukça önemli ve ciddi bir iş...
1. si cennetemi cehennememi gideceğim kaygısı 2. sini vize final sınavları ve okul ne kadar donem uzayacak:D
Ölüm kaçınılmaz gercektır ondan baska ciddi bi durum yoktur.Her an ölümü düşünmek insanı hayattan koparır.Düşünsene 100 sene sonra ailen ve sen ölmüş olacaksın..
ayagini demeye unutmussun.:((((((((8888
Tek gerçek ölümden sonrası. Hayatı düzgün yaşamak gerek dünyaya bağlanmamak mal mülk düşkünü olmamak gerek ve yaradanın emrettiği gibi yaşamak lazım. Korkacak birşey yok herkez 1 sefer ölür.
imanın kuvvetli olması..
ben ölümden korkmam içimdeki iman duygusu kuvvetli olduktan sonra..
ilahi aşktır ciddi olan onu bulan ölmez perdeden perdeye gecer
Komik bir şekilde ölürsek, düşündürürken güldürebilir bile.
Ölümün ne kadar ciddi olduğunu ölmeden anlamak sanırım imkansız birşey
nerde ne zaman nasıl ölücez bunu kontrol edemeyiz fakat hayat senin elinde onun içini iyi anılarla sevgiyle başarılarla doldurabilirsin.bu yüzden hayat ölümden daha ciddi
daha ciddi hiçbişey olamaz.dünyada ölümden başkası yalan
daha ne istiyorsun işte SON var SON bütün çirkinliklerin bittiği...
ölümün olduğu bir yerde daha ciddi ölümden sonrası vardır
Ölümün gelip almadığı insanlar .
başkalarının ölmesine engel olmak...
Hastalıklar bazen ölümden beter oluyor.
hiçbişi .. aslında ayrılık olabilir belkii...
"Her canlı ölümü tadacaktır"ötesini arama
ölmeyi bayılmak sanıyorum.
dürüst yaşayabilmeyi becermek
Koca bir hiç, ve diger taraf olabilir.
ölümün oldugu yerde hicbirsey ciddi olamaz iste.
Allah'ım sana geliyorum , yok tabi
Ölüm neki asil zor olan yasamak
gelecek olan şey
Yaşam.
Ölümmü o ne ya.
yasam.
Hiç birşey ..
hic bisey olamaz
başka bir şey olamaz
can çekişmek
Ölümden sonrası.
Hiç bir şey olamaz.