Karakter, insanın kişiliğinin başka insanlar tarafından değerlendirilmesine denir..
Kişilik ise insanları birbirinden farklı kılan özellikleridir..
Kişilik ile Karakter farklı anlamdadırlar, Bir kişinin karakteri ile başka bir kişinin karakteri birbirine benziyor olabilir, ancak kişilikleri mutlaka farklıdır.
Her insanın kişiliği tekildir ve dünyada bir benzeri yoktur, ancak aynı karaktere sahip olan binlerce insan olabilir.
Kişiliğin %50 si genetiktir değişmez, Karakterler insanın hayatı boyunca her zaman değişebilir
Kişilik doğuştan gelir, Karakter sonradan kazanılır.. ;)
Kişilik, bir insanın yaşam tecrübesine ve aldığı sosyolojik, ailevi terbiye unsurlarına göre şekillenen; "7'sinde ne ise 70'inde o olur" diye tabir ettiğimiz değiştirilmesi en zor olanıdır. Karakter ise tamamen zamanın etkisiyle "olgunluk" faktörü yükseldikçe her 10 yılda bir değişmesi mümkün olandır.
Karakter ile kişilik arasındaki fark özetlenecek olursa; karakterin odak noktası akıldır. Karakter toplumun onay ve doğrulamasına ihtiyaç duyar ve sosyal normların onayına göre hareket eder. Kişilik ise bir enerji durumudur ve toplumun onay ve doğrulamasına ihtiyaç duymaz ve zihinsel yeteneklerle birlikte kalbi coşkuyla birlikte hareket eder. Böyle yazıyor kuzu :-)
Harbi hergün görüyorum kişilik & karakter diye ama farkı hiç düşünmemiştim. :)) Kişilik doğuştan gelen karakter ise sonradan kazanılan ya da kaybedilen huy olsa gerek. Farklı karaktere bürünebilir belki insan ama kişilik olarak hep aynıdır...
bana tam tersi gibi geldi. burçlardan yola cikarsak mesela ikizler cok zeki bir burc diyelim. zeki olmasi onun kisilik ozelligidir ama o zekayi nerede ne icin kullandigi karakterini gosterir. mantikli mi :)
En İyi Cevaplar