Hayal kurarken, Hareket etme, Konuşma, Olmayan kişileri görmeye sahibim. Ne yapıcam?

Merhaba, uzun zamandır anlam veremediğim ama kendimde hastalık olarak gördüğüm birşey var. Konu şöyle, hayal kurmaya çok düşkünüm. Ama müzik dinleyerek. Şöyle ki hayal kurduğumda gerçeklikten uzaklaşıyorum. Sanki karşımda birisi varmış gibi konuşuyorum. Mesela o an için hayalimde gitar çalıyorsam, gitar çalıyormuş gibi yapıyorum. Gerçek hayatımda ki kişiler sanki hayal kurarken yanımdaymış gibi onlarla konuşuyorum. Bazen gerçek hayatımda olmayan ama benim hayalimde olan kişilerle de hayalim de olaylar yaşayıp konuştuğum oluyor. Konuşurken hem kendi yerime konuşuyorum hem de karşımda ki kişinin yerine geçip konuşuyorum yani tamamen ben yönetiyorum. Ama bunların hiç biri kulağıma kulaklık takıp, müzik dinlemeden olmuyor. Çünkü dışarıdan gelen sesler beni gerçeğe çekiyor ve dikkatim dağılıyor. Ayna varsa mesela üstünü örtüyorum oda aynı şekilde gerçek mekanı bana yansıttığı için hayallerimi bölüyor. Onun harici bu hayal kurmaları sadece yalnızken yapabiliyorum. Hayal kurduğum odada birisi beni izliyorsa yapamıyorum. ya da hareket halinde ki şeyler dikkatimi dağıtıyor. Çok önceden, hayal kurarken, " Acaba birisi beni izliyor mu?" ya da "içeriye kamera koymuş olabilirler mi? " gibisinden odayı ilk başta aradığım oluyordu. Her şey dediğim gibi , kulağıma kulaklığı takıyorum ve o an evimizin odası ben ne istersem ona dönüşüyor. Okul bahçesi , spor salonu , sınıf... konuşuyorum, hareket ediyorum. Yardım edin arkadaşlar. Bu neden oluyor? Önceden umursamazdım ama korkutuyor beni. Ciddi bir durum mu? Bilgisi olanlar lütfen yardımcı olsun...
Hayal kurarken, Hareket etme, Konuşma, Olmayan kişileri görmeye sahibim. Ne yapıcam?