m.soundcloud.com/.../sancak-gozumden-dustugun-an-feat-taladro-ve-canfeza
Pencerelerin hepsini ac..
Zihnini havalandır..
Zihin tazeyse..
Dünya tazedır..

@trance12fusion biliyorsun tüm dünyada olduğu gibi yaşam şartlarının zorlaştığı ihtiyaçların pahalı olduğu ve bunların karşılanması için düzenli çalışması gereken insanlarız ki birde yaşadığımız ülkemiz yetişme tarzımız örf ve anenelerimiz göz önüne alınırsa kendimiz dışında bakmakla yükümlü olduğumuz insanlar var tabiki bunun dışında programlı bir hayatta kendimize sosyal yaşantımıza ayırdığımız birde zamanımız var... bu süre zarfında tabiki hem topluma ayak uydurmak hem bizi örnek alan belki hal hareketimizi izleyen insanlara doğru bir örnek teşkil etmek için okurum okumayı severim değişik insanlarla değişik sektörlerden insanlarla değişik topluluklarda bulunmayı severim sonuçta her insandan her ortamdan bişeyler kaparsın ama biraz evel bahsettiğim gibi bunun en güzeli okumak... okumak ayrı bişey güzel bişey bir bahçedeki gülün kokusunu duymak gibi bence... ve sen öğrencisin seni tam bilmiyorum ama belki bize göre zamanın daha müsait onun için bol bol oku kendini geliştir ;)
Evet oku'yorum sürekli aynı zamanda parada kazanıyorum..
Para malesef günümüzde anahtar gibidir.. hele ki yalnız değilsen etrafındakılerede bakmak gerekir.. sadece topluma ayak uydurmaya çalışmaya gerek yok diye düşünüyorum.. o zaten ister istemez oluyo.. gördüklerine.. duyduklarınla..
Dediğin gibi oku'mak.. sadece kitap değil.. insan oku'mak.. yurek oku'mak.. ilk emır oku.. çok önemli..
Sürekli kitap okuyup ders çalışıyorum özellikle bu aralar. Sadece kendi bölümümde gelişmeye çalışıyorum. Makale falan okuyup, harita çizip sonra onların raporlarını yazıyorum veya çizili haritayı alıp örneğin bir volkan haritası, orada neler var bulup yorumluyor ve volkanın ne tür bir volkan olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bu aralar yaptıklarım bunlar, geçen sene araziye falan çıktık, inşallah yine çıkacağız.
Ne tür kitaplar okuyosun..
hep bir arayıştayım bedenimin beni bıktıran uğraşları toplumun bir şeyleri dayatması dışında karşıma alıp iki laf edebileceğim hayatı sorgulayan insanı az buluyorum pardon, hiç bulamıyorum. bunun için sanal alemde otlaklanıp birilerine bakınıyorum. Ben pek bilgili de sayılmam, bir şey bildiğimde yoktur, ama okurum ararım yaşamaya devam ederim öyle ya da böyle. gel gör ki insanların beni ittikleri yöne de itiraz etmem çünkü bu antriboktan dünyayı çokta benimsemiş değilim. İşte üşenmeden yazdım :)
Takipe alıyorum seni laflarz arada..
Kitap okurum kurs aktivite spor arkadaş gibi sosyal faaliyetlerim mevcut kendimi geliştirmeyide seviyorum bu konuda aktif biriyim fakat çevremden çabuk etkilenen biri değilim yanlış olanları es geçer doğru olanları kendime örnek alırım feyz aldığım insanlar var elbette mesela düşüncesi görüşleri fikri saatlerce sohbet etmek dinlemek keyif bana verir bunun gibi gibi yazmaya hepsini kalksam sayfa yetmez gerisi yarın :)
Gerisini bekliyorum.. :)
Argo mu.. gerçekler şekerim :D
Vardı vardır daha :)
Ne tür kitaplar okuyosun..
Ben kişisel gelişim okurum hep..
Osho nun ismini beğendiğin her hangi bir kitabını oku lutfen..
Osho'nun bir sürü kitabı var.. ben hala onu okuyorum sürekli.. bir tanesini oku anlıcaksın zaten.. gerisinde okumak ıstıceksın..
Sevindim.. :)
Ahmet ümit oku süper @hayattanb
@bycarlito hg reız :D
@bycarlito muppet suppet bildiğin gibi devam.. :)
@bycarlito ınsallah.. yarabbi sukur..
İyiyiz valla sohbet ediyorduk @trance12fusion soruları bitmeyince:)
Plajda kum bende soru :D
@trance12fusion reis ne ya reis deyince aklıma direk cumhurbaşkanı geliyor😀🙈
@trance12fusion kimde soru?:)
@trance12fusion pardon onu ben benim için söyledin sanmıştım😀 tam okumamisim
@bycarlito malesef.. ironik ve dramatik bir ulkeyız..
Hayırlısı.. :)
İyi geceleer..
Genclıxx napıyonuz hadi iyisiniz h. sonu geldi :D
Yok.. çeşmeye geldim bende.. oturuyoz..
Annem babam..
Evet hayat güzel bana valla..
Cümlemiz inşallah.. evet ailemin evi ama ızmırdekı orda kalıyorum..
Program fazla yapmam :)
Carpe dıem ;) yanımdaki yapar program uyarım..
Evet.. kafama yatarsa uyarım..
Öyle :)
Hayır.. gerçi arabayla yakın bir kere gittim bidaha gitmem heralde..
Aynen bende hoşlanmam pek.. ders aralarında gıdıyoz ama..
Günaydın.. erkencısın.. :)
Halk günleri bana göre değil :P
Ohh miss.. iyisin iyi.. güne zımba gibi başlamışın :)
Ben hem erkenciyim hem gececıyım ;) hemde uykuyu cok severim :D :)
Bu arada bir gökdelen daha çıkmışız hayırlısı olsun :D
Tabi canım güneşin tadını cıkar..
Patr10 bosladı iyice ks yi..
Gençleer sayenizde zappaya ilk hayırı öğrettim :D :D
@bycarlito ahahaha :)
Cevap
29Cevap
Kişisel gelişim olarak iyi bir insan olmaya çalışıyorum hala değilim. Çabuk sinirlenen yapımı duzeltmek için uğraşıyorum tatlı ve nikotin bağımlılığı ile uğraşıyorum 3 gün eşiği hayati kafein bagimliliginda bile.
Ne çok bağımlılığım var kişisel özgürlüğüme engel.
Zihinsel bağımsızlık konusunda da iyi değilim her iyinin kötü ve bencil yanı var kimi takip edip guvenecegime şaşırdım ama her görüşte saygılı, mantıklı ve belgeli bilgileri paylasanlari takip etmeye çalışıyorum.
Hayallerim var ideallerim var. Yegenlerime olursa çocuğuma kişisel tanık olduğum zamanı defter ya da kitap şeklinde birakmak gibi tarihi çalınmış bir milletiz ne de olsa.
Güvenmeyi öğrenmek istiyorum ve faydalı bir Orta Doğu vatandaşı olmak için bugün anahtar buldum mesela kendi taktikleri ile kisasa kisas mutluyum.
Şu an ilk aklimdakiler bunlar da yapılacak daja çok şey var tabi ilk aciller diyelim bunları.
hic bir zaman carpe diem yasiyamadim ani yasiyanlardan degilim. biras gelecekciyim :) vodafonda must temsilcisiydim. Şu an ara verdim. tekrar isjme doncem Şu an evdeyken kara kalem calisirim hosuma. giden guzel siir okur kaydederim falan sonra kpsye calisiyrum mayista sinav sonra gez toz muzik dinle eglen cos bole yani.. tekrar ise donunce bu hobi olarak yaotiklarimi o temooda tekrar yapamiyosun tabi isin garip tarafi carpediem yasiyanlarada ayri bir hayranim. bugun bul bugun ye yarin allah kerim bilmiorumya ben biras garanticiyim hic bisiyin garantisi yok ama ertesi gunude dusunmek lazim :)
Kendini gelistirmenin en iyi yolardin biri bence baska insanlarla yeni insanlara taniamak farkli bakis acilari farkli kisilikler taniyorsun. Farkli gorusler. Felsefik kitaplar okuyarak. Daha iyi bir insan olmak icinse iyi niyet olan herseye saygi duyuyorum. Insanlarin goruslerine. Be bunun bama bir katkisi oluyor bence. Ha birde piskoloji son sinif
Harıkasın.. takipteyim.. bu dünyayı empati guzellestircek ve kurtarcak..
Ve sevgi 💓 polyana olmasakda polyanayi yeni nesile asilamak gerek...
Kesinlikle.. olumsuz ve negatif dusuncelerden çocukları mumkun oldugumda ırak tutmak şart! Dram ve acıdanda..
Evin içinde kendimi geliştirebileceğim en iyi şekilde yani kitap okuyorak geliştiriyorum. Başka bir uğraşın yok.
Hangi tarz kitaba daha fazla zaman ayırıyosun?
Psikolojik ve kişisel gelişim.
Güzel.. psikolojik kalıplara pek takılma derım.. Freud falan mal yanı..
Zamanın çoğunluğu iş yerinde geçtiği için, kalan boş zamanlarda Roman ve şiir kitapları okuyorum. El işi yaparım :) çok güzel kafa dağıtıyor ve dinlendiriyor. İngilizce derslerini izliyorum internetten ara ara.
Ne iş yapyosun.. ne tarz kitaplar okuyosun?
İş konusuna hiç girmeyim sekreterlik yapıyorum ama geçici. Kişisel gelişim kitapları, şiir kitapları (Ceyhun Yılmaz, Can Yücel, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet vs.), Roman olarak şu an mesela suç ve cezayı okuyorum Dostoyevskinin. İlginç gelen, dikkatimi çeken her kitabı da okurum.
Guzel.. kisisel gelisim kitaplari benimde ilk siramda :)
Carpe diem...
Geçmişten geleceğe herkes geleceğini inşa etmeye çalışıyor.
Bu koşuşturmaca da insan zamanını tüketip yitiriyor.
Sonuç olarak elde kalan gene sıfır.
Geriye bıraktığımız şey de bir müddet sonra gene sıfır kalıyor.
Ben geriye hazır para bırakmak yerine bilgi, birikim ve tecrübe bırakmayı tercih ediyorum. İşe yarar veya yaramaz, para her türlü kazanılır, fakat herkes yaşamayı bilemez.
cut.
Bu aralar ygs lys çalışmaktan boş vaktim olmuyor ama bilgi içerek kitaplar bilimsel konularda araştırmalar yapıyorum ve kendimi diğer aktivelere katılıp dans müzik tiyatro alanlarında kendimi bir tık oteye gitmeye çalışıyorum ve başardımda her bir alanda yeteneğim var eger ygs lys biterse kitap yazmayı düşünüyorum 🤔
Okumak iyidir ama fazla vaktim olmadığı için, işede yaya gittiğimden dolayı kitapları ses programıyla dinlerim, böylecede yolda yürürken bile birşeyler öğrenebiliyorum. Bir sözün söyleyeni ne kadar karşıt görüşüm olursa olsun, söylediğinin doğruluğunu daha çok önemserim, ilk defa duyduğum bir teoriyi, fikri ya da saptamayı, mutlaka araştırırım.
An'ın akışına bırakmam kendimi, ot gibi yaşayıp ölmek istemiyorum. Bu dünyadan gittikten sonra hayırla yad edileyim, adım birilerinin belleğinde bulunsun, birilerinin hatrında yer edineyim istiyorum.
Bunun için bir takım hayallerim, hedeflerim var. Ve bu hedeflere ulaşmak için çabalamaya çalışıyorum. Çalışırken de kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Hiçbir zaman yeterli olmayacak belki de yaptıklarım ama en azından bu uğurda alın teri dökmek istiyorum.
Bu kadar.
Benim için en iyi kendini geliştirme yöntemi Tüm merak ettiklerimi youtube' tan seyretmek.. Ve insanların başından geçen tecrübelerini okumak.. Tüm gazeteleri bile internetten okuyorum.. Yeşilliğin ve ağaçların kesilmesine de çok çok karşıyım.. Her yer beton yığınına döndü.. Oturup ağaç gölgesinde ne bir çiçek görüyoruz ne de yeşillik görüyoruz.. sadece toz - duman - egzos gazı... :(
Hele şükür canfeza an bıktık sancak iyidir.
Hayatı anlamaya çalışıyorum. Ufuklarda ufaklarda bir yerde bir şeyler arıyorum.
Yürüyorum ama zor. Ayaklarım kanıyor her adımda. Yılmak mı? hayır her nefes alışım bana güç veriyor.
İnsanları düzeltmeyi bıraktım artık kendim için oyalanacak bir şeyler yapıyorum.
Lise 1 den beri hayal ettim şeyi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Wi-fi şifrelerini kıracak yazılım... Yakalanmazsak bir sıkıntı olmaz...
Bu aralar geliştirme adına pek bir şey yaptığım söylenemez.
Daha çok merak ettiğim şeyleri araştırarak zincirleme bir şekilde, bilgi sahibi oluyorum. Öyle gelişiyor biraz.
Ben sürekli resim yaparım😂 Ama kitap okumayıda severim tabi🤗
Dogaclama cizmek gibiside yoktur.. :)
Hayır.. yakın arkm vardı ondan biliyorum.. cızımlerınden.. Dogaclama olunca efsane şeyler cıkıyo..
Okumak, araştırmak ve gezmek insanı geliştiren en önemli aktivitelerdir.
Okuyan mı çok bilir gezen mi abi?
Hayallerimin peşinden koşuyorum. Gezip görerek, okuyarak, araştırarak, dinleyerek ..
Hayallerin ne kadar gercek?
İnsan isterse gerçekleştirebilir, gerçekleştirdiklerim de var.
Öyle.. bende ne kadarı gerçek dedim zaten..
Soruyu biraz daha açarsan anlayacağım seni. :))
Hala an'lamadın mı :)
Aklında olanların ne kadarı gercek?
🙈 Gerçekçi benim hayallerim, uçuk hayallerim yoktur. %100 ü yani. ☀ 🎈
Bendensin ;) :) takip ediyorum..
:))
Cizimlerimi gelistirmek icin kemdi atolyemde cabalarimi surduruyorum.
San at harika ya.. :)
Saolun :))
Okuyorum, arada mesleğimle ilgili seminerlere katılıyorum.
Ne okuyorsun mesleğin ne?
Üye olduğum bültenler var. Muhasebeciyim odanın seminerleri oluyor mesela en son ticaret odasının ufrs ile ilgili bir eğitimine katıldım.
Güzel.. bultenler ne hakkında?
Genelde bilim ve hayvanlar bazen sağlık psikoloji kişisel gelişim vs
Kişisel gelişimi başa al derım..
Bana biraz sıkıcı geliyor :)))
Çok çeşitleri var hangisini okudun?
En son Zihin detoksu nu okudum pek bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim :)
:) :D
Arastirmak, okumak, incelemek, insanlarla diyaloğa girmek iyidir.
Gerçek bilim budur..
Omrum calismak ile gecti 2017 sonunda emekli olup buralardan gidecegim 😂
Cok gezen mi cok okuyan mi bunun cevabini ogrenicez artik.
Gündemi takip etmek, fikir alışverişleri, kitaplar, filmler,... Şu aralar sorunlu gibiyim pek zaman ayıramıyorum ama böyle.
Okuyorum, izliyorum ve düşünüyorum. Bir şeyler eksik, bir şeyler belirsiz, bir şeyler uzak... çözümü arıyorum da henüz bulmuş değilim
Yaptığım işi takip ederek ve yeniliklere ayak uydurarak
İş ne usta..
Sosyal aglardan sagliyorum gelisimimi. ki bak sosyal aglar sayesinde cok zekilesti insanoglu
Evden ise istende eve giden biriyim bos zmanlarimda ise kitap okuyorum
My Way hmm😇 her zaman belirttiğim şey "carpe diem ( anı yaşa ) / momento mori ( öleceğini unutma ) "
Robot gibiyiz. Sabah kalk, kahvalti yap, işe git, orda yemek ye eve gel Yemek ye, uyu, uyan ve sil başdan
Kendimi geliştirme ihtiyacı duymuyorum.. Zaten ne yapabilirsin ki mucize mi yaratacaksın :)
İster istemez gelıstırıyosun ama..
Ekstra bir çaba harcamaya gerek yok zaten hayatın akışı seni olduğun kişi yapacaktır...
Keşke öyle olsaydı 2017de bunları yasamazdk..
:) :)
Arastirarak. Sosyal aktivitelere katilarak. Spor yaparak. Calisarak. Gerisi keyif.
Haha koptum başlangıç kısmına 😨😄😄
:) :D sen akşam yazarsın..
Kişisel gelişim, psikoloji, ve dini kitaplar okuyarak..
Genelde kitap okuyorum dostum
Ne tarz abi..
Tarihi roman okuyordum farklı türler okumaya karar verdim
Yerinde karar olmuş sevindim :)
Farklı türler de yani tarih okumayı bırakmıcam:)
öncelikle yola çıkmak için engellerden kurtulmak lazım
Yol'da engelin nerden cikcagi belli olmuyor.. kademeli kademeli asilmasi gerekiyor dedigin gibi..
Buaralar kendimi herhangi bir konuda gelistirmiyorum boslamis durumdayim. bu yuzden kendime kiziyorum.
hayata pozitiv baktikca herseyi yaparim
bir şeyleri kafamda canladırarak ve kitaplar ile
p*rno izlemeyi ve mastürbasyon yapmayı bırakarak bunlardan arta kalan zamanı kitap okumakla değerlendirebilirsin dostum.
Analar neler doguruyo mk..
dostum edison ne demiş'' dahilik %1 ilham, %99 çalışmanın eseridir'' demiş. çalışacaksın gayret edeceksin ve bunları yaparken bazı şeylerden de feragat edeceksin. hem mastürbasyonumu yapar hem p*rno mu izlerim dersen; hayat boyu başkaları s*ker sende onlara bakarak kendini tatmin edersin. Tercih senin aslann.
bir b. ok anlamadım cevaplarından.. soruyu nerenle okudun bilmiyorum.. baştan oku cevapla istersen.. kendi adına..
yazılanları gözünle değil g. tünle okursan tabiki bir b. k anlamazsın aslanım.
profil resmine baktım da bir b. k anlamaman son derece normal.
Ya hadi uza bebe.. yazip durma..
İnternet ya araştırıyorum bir şeyleri
gelistirmiyorum rota da yok
Bıseylerle zaman gecırıyosun ve karşılaşıyorsun ama?
bosum bos
Teneke kadar mı? Bişeyler gördün duydun yaşadın heralde..
teneke kadar 😨
Bam bam bam..
😨😲👻
:P :)
once umut... sonra yol...
Planların neler?
Umut?
Mavi ekran verdim.. :)
Fitness
Kitap
Workworkwork
Kitap ne tarz iş ne?
3 boyutlu cizim yapiyorum
Haliyle surekli kendimi gelistirmem gerekiyo cunku sirket benden her toplantida sasirtmami bekliyo :)
Bu ara 360 derece sunum olayini cozdum onla sunum ayarlamaya calisiyorum haliyle bu konuda kendimi gelistiriyorum
bir derkente genel sekreterlik yapiyorum
Dernek faaliyetlwri turkiye yazarlar birliginde yapiliyo haliyle aylik kitap listemiz oluyo siyasi icerikli ya da tarihsel kitaplar oluyo onlara göre okuyoruz
İş harıkayms.. endüstriyel tasarım bir nevı..
Gibi
Şirket enerji üzerine binalar gunes santralleri ruzgar tribunleri elektrikli arac sarj istasyinu gibi seyler yapiyoruz
Bende elektronik muhendisligi okuyorum mezun olduktan sonra enerji uretimine gitcem.. rüzgar gulu genellikle.. harika konu..
Kanka ges yap derim ben hatta istanbuldaysan yardimci olmakta isterim bende okuyorum bir yandan bir yandanda calosiyorum :) ama asil isim bu olmayacak
Daha piyasayı arastırmadımda enerji uretimine giricem kesin.. bir mezun olaym bakıcam artk :)
Izmırdeyım ama istanbula tasınabılırım.. konusuruz..
Aynen dayi konusuruz
Peşinde koştugum tek şey daha çok bilgidir.
Ne tarz bilgiler ilgini ceker?
Bilim, edebiyat, felsefe, dinler tarihi, sembolizm, metafizik, sanat, tarih... gider böyle
Harikaymış.. takip atıyorum..
Okuyorum araştırıyorum yazıyorum
Çok insan tanıyarak ama sırayla
Calisiyorum bu yasta bile bilguyi ogrenmek ic
ne iş hocam?
Ogretmenim ben 🤗
Brans?
Resim el isi becerisi guzel sanatlar diyelim
San at super..
Katiliyorum ayrica moda ve renk bilgimde var biraz kizimi hepbben giydiririm😂
:) :D moda ve renk bilgisi mi olurmus hocam..
Anla iste kardesim ya 😄 zevkli oldugumu soylerler iste
Anladım hocam :)
yasiyorum yetmezmi 😕 bayilmamak için ugrasiyorum
Kitaplar kitaplar kitaplar 💓💟
Hangi tarz kitaba daha fazla zaman ayırıyosun?
Așk ama kișisel gelisim kitaplarini da çok okuyorum
Osho okumani tavsiye ederım..
Hangi kitablari mesela
Hepsi güzel %80 ni okudum.. ismini beğendiğin bıtanesını al..
Tamam saol
Rica.. :)
Hayatın tılsımına kapıldım gidiyorum
Kitap okuyarak ve gezerek
Yine saçma sorularla karşımızdasın
yine yeni yeniden..
0rul 0rul...
iş konusunda özellikle teksil alanında
doğaçlama 😬
😑🙊
Bir kedi gördüm sanki..
Hadi canm ordan.. arada miyav sesi geliyo :P
senin sorunu cevaplamicam beni davet etme lütfen
Yazmayinca öyle oluyo..
Abi ögrenciyiz it gibi calisiyoz
Maşallah bağladım
Mala bağladım yazıyom sitede maşallah diye çıkıyor
İş ev çoğunlukta😊
Işte ve evde nelere zaman ayiryosun.. özel olmayanlar dısında?
Zaman harcadığım belli bişi yok. Hafta da bir belki dışarı çıkıyorum ihtiyaç duyarsam😊
Evde meditasyon mu yapıyon napıyon? :)
😊 dinleniyorum ev kuşuyum azcık.
Sen şarkıyı dinle o zaman.. :)
Sonra dinlerim 😊
Kitap okurum
ders çalışıyom
Geliştirmiyorum
Rastgele
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar