AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
kibarlık . Erkekler için ayrı bi hitap kullanılmaz diyosun peki ' Adam ' ne :D
Anlatmaya çalıştığım yerden bir görseniz...
ilyas salmanın filmi gibi hanım karı de cık işin içinden olsun bitsin..
türkiye genelinde bekar bayanlara 18-27 yaş grubuna kadın şeklinde hitap edildiginde ben kızım deniliyor bayan dediginde problem olmuyor.
yolda yürürken birseyini görmeden düşürsen arkandan şiiitttt kadın baksana sen hey deseler mi hoş olur yoksa bayan bakabilirmisiniz derseler mi hoş olur ..erkeğe de adama bak deniyor genelde...bunları dert etme ... :)
Pardon -hanımefendi- bakar mısınız? Denebilir. Bu kesinlikle dert ve dikkat edilmesi gereken bir şey bence
ozaman wc lerede bay bayan yerine pardon şiiittt ayııı yazılabilir değil mi :)
Bay 'ın kullanıldığı yerde bayan kelimesinin kullanılmasına itirazım yok zaten. Diğerleri için de bilmiyorum siz bir sorun bakalım belki yazarlar...
o değil de
ben tamam, okey lafına deliriyorum..
nesiniz la siz diye haykırasım geliyor
kadın evlilere denilir genelde bayan ise bekarlara ingilizcedede öyle miss:bekar bayan mrs:kadın
bayan demenin nesi problem? karı diyen zihniyet te var onlarıda unutma :)
"Hey kadın birşey düşürdün"
Kulağına bu mu hoş geliyor..
en iyi cevap evet
Erkekler için beyler denir genelde. Kadın-Bayan bunları çok fazla zorlamalısınız ki başka anlamlar çıkarın. Fazla takılmamak lazım bence.
bnce özel konulara gırıyo ewlılık bekaret vs bu hıtapta etık olmadıgından dolayı olabılır
Cinsiyet dişidir aslında ama insanlarda kadın olarak adlandırılıyor. Beni ilgilendirmez kimsenin bacak arası kadın kalıbı görüyorsam gerisini sorgulamam
bay -bayan
erkek -kadın
evet.
tamam hitap şekli işte erkeklere bay diye hitap edildiği için bay demek erkek anlamaı geliyo
erkekler için de bay var ama, bay ve bayan tırt sözcükler yani kadın ve erkek en iyisi
erkekler daha tekdüzedir, kadınlar sanki biraz daha çeşitlilik içeriyor.
bayan kelimesi daha kibar olur bence. az ve öz cevap. :))
Ben hic bayan kelimesini kullanmadim. Kadin derim.
kadınım demek lazım o kadını bulunca!
Bağyan diyenlerde var onlarıda unutmayın
Ölsün onlar artık bir şey demiyorum.Yorum da yapmıyorum cevaplara yoruldum
Evlenmediyse kız evlendiyse kadın denir ama genel olarak ikisinede bayan denir, hatta eskiden hafif şişman olanlara baayan derlermiş :D
Hiç cinsellik yaşamamış olana bakire denir yada bakir. İki cinsiyet vardır: Kadın ve Erkek.
Milletin bacak arasından çıkartın kafanızı artık...
ben toplumdaki durumu söylüyorum banane diyosun, ne alakası var bakirelikle belkide evlenmeden ilişki yaşadı nerden bilicen
Ben de diyorum ki cinsellik yaşadı yaşamadı olay bekaret değil cinsiyet. Cinsiyet de BAYAN değil KADIN. Bu kadar
Madem sana göre kesin bir açılaması var ozaman bize ne soruyosun.
erkeklere de bay denilmiyo mu?
Yok işte denilmiyor problem orada. Bebek doğduğunda kız mı - oğlan mı yerine kız mı - erkek mi diye soruluyor iş baştan kötü yani...
denilmiyor un r si ucmus
yoo kiz ve oglan deniyor, kiz erkek de denir ama bayan-erkek denmiyor :)
Çocuklar için kız mı oğlan mı diye sorduğum cinsiyet her seferinde erkek diye düzeltiliyor.
onu ancak "oglan" kelimesini yanlis anlayan homofobikler der. oglum demiyor mu insanlar peki?
İşte KADIN kelimesi de OĞLAN kelimesi de kötü algılanıyor. Bu eğer cinselliği yaşamakla alakalı bir şeyse neden 3-5 yaşındaki çocuğa erkek deniyor? Sonuçta kadın yada erkek 50 yaşında da olsa birilerinin kızı yada oğlu... Ben kadınların bayan kelimesiyle cinsiyetsizleştirildiklerini düşünüyorum en çok kızdığım nokta bu.
bunlar insanlarin sacma yaftalamalari. kelimelerin sucu yok bana gore.
Ne var bunda ya ne kadar çok bu kelimeyi sorun ediyorsunuz.
ülke olarak bunu aşıcaz inanıyorum ben.
nezaketten..
ama karıyı tercih ederim..
çoğu zaman karı kelimesi yada hatun kelimesini kullanıyorum
Ben de bayan demeyi seviyorum vallahi :)
ne farkeder ki. desinler.
balım nerey gittin sen ? :((((((((((((((((((((((88888888888888888
balım nerey gittin sen ? :((((((((((((((((((((((88888888888888888
Kadın bakarmısın buraya.
Bayan bakar mısın da kaba :) Seslenmek istiyorsan hanımefendi bakar mısınız? diyebilirsin NAZİK bir şekilde :)))
Oyhşş avrad bakarmısınız rica ediyorum :((
bana kadin denmesinden hoslanmam ama O_o
bayan kelimesi kullanılmalı
Sebep?
KADIN KELİMESİ ÇOK BAŞKA BİŞEY
ne gibi? bekaret mi? bir insanı kasın yapan organlara sahipsen kadınsındır cinsellik yaşayıp yaşamaman önemli değil.
ÖNEMLİDİR CANIM.
peki kendini yaftalamaya devam et
BU SİTEDE SORUYU SORAN KİŞİ ELEŞTİRİYİ HAZMETMEYİ BİLMİYORSA SORU SORMAMALI. BU SADECE BENİM GÖRÜŞÜM.
hazmediyorum. Diğer eleştirileri okumadın mı? O kadarını düşünmesem böyle tartışmalı bir konu açmazdım. Dile getirdiğim de benim düşüncem. Doğrular yanlışlar göreceli ama bir kadının kadın olmayı ayıp görmesi beni üzüyor açıkçası.
Arkadaş kendi i bir cinsel obje olarak görüyor ve be herkezin ona bekaretine göre hitap etmesini istiyor bakireyse kız değilse kadın kendini öyle görüyor yapacak bişey yok o kendisine bekaretine göre hitap edilmesinden rahatsızlık duymuyor :)
Yani ona göre kadın bir cinsiyet değil evlilik demek ilişki yaşamış demektir cinsel obje demektir ayıpter kadın denilmesi buda tabi haliyle uzuyor insanj
onu bnde bilmiom valla :D
kibar adam daha ne istiyorsun
Bayan Türkçe bile değildir. Uydurmadır.
bayan daha kibar. Biri kadın dese sinirime gider
karı derse?
Kimse kimseye ladin diye değil bayan diye seslenir zaten ama cinsiyet sorulduğunda kadın denir bayan bir cinsiyet değildir
adam = erkek
kadın= bayan
nezaketten dolayı bırde hosgoru ve saygıdan dolayı
Kurtulun artık bu kavramsal triplerden.
baydıklarından olabilir. "baymayan" mı deseydik?
kadin demek cok kabaca olur
neden?
heyy kadinn bakarmisiniz mi?
yoksa bayan bakarmisiniz? hangisi daha mantikli sence
kadın zarafetin simgesiyken nasıl kabalıkla bağdaştırıyorsunuz anlamıyorum
Biz erkeklere seslenirken "bay, bakar mısınız? mı diyoruz. "Beyefendi bakar mısınız" mı diyoruz?
Hanımefendi en mantıklısı
sklara hanimefendiyi koysaydin ya kadin :)))
sen hıc anne bakire gördün mü ?
Anne olmadığını ya da evli olmadığını varsayalım. Bir insanın yüzüne bakıp bekaretini anlayamazsın kadın yada erkek
daha kibarlık kattığı için
bayan daha kibar kaçıyo sanırım ondan :)
Erkek ve BAYAN dendiğinde mi kibar oluyor? Sen bir kadının vücuduna sahipsen neyi yaşayıp yaşamadığın önemli olmadan kadınsındır. Bayan kelimesinin kalıp olarak Türkçe'de kullanımı yok. Hani Mrs. Sedef yada Miss Sedef İngilizce'de tamam ama Türkçe'ye çevirdiğinde Bayan Sedef diye bir kalıp kullanım yok. Sedef Hanım veya Hanımefendi olur o hitap şekli. Cevaplara söylediğim şeyleri ilk güncellemeyi dikkatle okuduysan anlarsın itirazın neye olduğunu
bayan diyerek kadın gibi davranırsam sorun yok
ahaha ilahi elano abi. :)).
ya daha zarıf oluyo daha kıbar oluyo
kibarlik yapiyorlar guya ama ben nefffret ederim
kiz oglu kizan sana karimi diyecekler
bayan ne ya bayan baymayan misalii..
"ben kızım" dememeleri için.
doğru aslında siz de haklısınız hemcinslerimde öyle bir salaklık var. Rapor vermek zorunda hissediyorlar kendilerini halbuki soran kim nesin, ne değilsin diye?
Anlayan beri gelsin zaten
yo arada ben ble karı diyorum :D
daha naziktir
Ben genelde kadın diyorum artık.
insanlar kadınlardan bıktı artık
Daha kibar.
şşşt lan kadın bakar mısınız? :-)
nezaket
bayan daha kibar
diğeri neden kaba?
bilmiyorum bayan kulağa daha hoş gelşiyor bizim içinde bay daha hoş erkek hiç kulağa hoş gelmiyor
Nezaketen kullanılır
nezaketten bnce
kibarlıktan
Daha kibar :)
daha kibar olduğndan