Aşırısı şöyle bir kenara dursun bazen gereken hırs miktarını bile kendimde bulamıyorum.
Aşırı hırslı insanları haliyle anlamak güç oluyor. Ne diyorsunuz?
Aşırı hırslı insanları haliyle anlamak güç oluyor. Ne diyorsunuz?
Hırs ve azim birbirinden başka ama hedefleri aynı olan kavramlardır. Kazanma onlar için ödül , kaybetmek ise eziklik göstergesidir. Genellikle aileden kaynaklanan biseydir aileleri çocuğunu kazanmanın daha üstün oldunu kaybetmenin ise çok kötü bişey oldunu öğretmesi gibi. Ama diğer türlü hayat ona kötü bir oyun oynadıysa ruhsal olarak Gine kazanmanın hayatta kalma kaybetmenin de yaralanmak gibi oldunu düşünürler.
Hırs onlar için yaşam ile aynıdır hedefe tez ulaşmak onlara bir öncülük ve bir üst makama getirdiniz hisseder. Çevresindeki insanları rakip taraftan görülür kim olursa olsun.
Aşırı hırs çocukluktan öyle yetişmekden kaynaklanıyor. Bazen kardeş kardeş bile rakip eder nedeni önemsemediğini düşündüğünden su yüzüne çıkmak ister Kardeşinden de çok önemsenmek ister.
Bazende para tutkusudur hırslı olmasının sebebi.
Anlam verememeniz normal çünkü o hırsa iten şeyi yaşamamışsınız.
Okadar burçlara ilginiz var ikizler hırslı mıdır?
Evet hırslı ama aşırı değil.
Tüh burç tutmadı ne hırs var nede azim var bende.
Başkalarını kıskanıp egomu tatmin etmek için onların dengi ya da daha üstü olmak bana saçma gelmiştir hep.
Ama kendi kendi mi. gaza getirip hırs yapabiliyorum bazen.
1000 parçalık yapbozu bitirmek
Dünkü yaptığım yürüşün bir tık üzerini yapmak
Kitap okumaya daha fazla zaman ayırmak gibi.
En güzeli aslında...
Hırslı insanları severim. Kazanmak uğruna mücadele etmesini iyi bilirler. Fakat aşırı hırslı insanlar bir süre sonra hırsları uğruna herkesi gözden çıkarabilecek bir boyuta geliyorlar. O yüzden hırslı insanlara karşı temkinli yaklaşan birisiyim.
Ben de aynı fikirdeyim.
Çok zor onları anlamak
Kesinlikle...
Hırs her insanda vardır derler fakat bende ki eksilerde olabilir, hiç yoktur. Buram buram hırs kokan insanlar bana ölüm makinesi gibi geliyor.
Yengeç ve balık burçlarında hırs hiç yok derler ya doğru sanırım :)
Benim tanıdığım balıklar arasında hırsa sahip olmayan bir kendimi gördüm bir de bir arkadaşımı. Hırs çevreye de bağlı bir faktör. :)
Yapı da etkili bence biraz. Elbette çevre de çok önemli. :)
Cevap
26Cevap
Aynen anlamıyorum ben de üstelik hırslı insanlar farkında değiller ama kendilerini yiyip bitiriyolar. Sağlıklı insan işi değil yani. Azim güzel ama hırs insanı mahveder
Yaşam standardı normalin üstünde olan ailelerde büyüyen insanlarda hırs az olur. Sen o yüzden hırslı değilsin.
Bu kanıya nereden vardın :)
Haklı bir bakış açısı gibi :)
çok iyi anlıyorum.
Hayir anlayamiyorum. Sevgi eksikliginden oldugunu dusunuyorum.
Güzel bir detay, katılıyorum.
Ben hiç anlamıyorum fazla hırs gereksizdir birşey olmuyorsa olmaması gerektiği için olmuyordur doğanın kanununu değiştiremeyiz
Bizim bolumde var oylesinden. Kiz birinci sinifa sifir baslamisti, cogu kisi az cok bir seyler biliyordu. Simdi bolum birincisi hala.
Dünya malına tamah edecek derecede ise
O insandan hayır gelmez
Cok hırslı olunca bana saçma geliyo ama ben yeteri kdar hırslıyumdır
anlıyorum bende öyleyim şaka şaka dünya zikimde değil :D
Anlayabiliyorum, fazla başarı isteği aşırı hırsı tetikler çünkü
Eğer bir işin en iyisi olmak istersen, senin ağzını burnunu kırarım. Neyin hırsı lan bu. Neyse, çay koy da muhabbeti demleyelim 😂
Eşit şartlar ve kontrol edebileceğim durumlar var ise hırs yapmak için kendimi yorabilirim. Şartlar eşit değilse neden hırslanayim, hem de Türkiye gibi bir ülkede.. Anlayacağınız bıraktım BN
Bende de gram hırs yok hayır ne düşünüpte hırsa geliyorlar acaba
Bende yeri geldiğinde aşırı hırs yaptığım için anlıyorum
Herşeyin aşırısı insanın önce kendine sonrada etrafındakilere zarar verır, bence gerek yok fazla hırsa :)
Birkaç nefeslik ömrümüz var yahu, ne hırsı? :))
Hangi konuda hırslı olduğuna göre değişir bence
hırs yapmassan yapay seçilim gibi elenir gidersin.
Bazen kendimi bnde anlamakta zorluk cekiyorum
Hırs iyidir.
Pes etmeyen insanları severim.
ben hiçbir şey anlamıyorum genel olarak.
the phaaaaaaaaantom of the operaizeeee diyosun
başarı hırsı daha başka
Evet anlıyorum ben de hırslı bir insanımdır
Ben hirsliyim baya.
Oğlaklar hırslı ama olumlu yönde kullanırlar bunu :)
İntikam yönlü değil de örnek alma yönlü hırslıdır oğlaklar. İş dünyasının 1 numaralı burcu. :)
Oldukça ama çaktırmıyorum :D
Kendimi falcı bacı gibi hissediyorum sürekli yazarsam :D :D Elit ruhum nolmaz diyor :)
Ben nadiren hırs yaparım.
saçma bulsamda anlıyorum
Azimli çalışkan olsa neyse de hırs çok farklı.
Bende anlayamiyorum maalesef.
Beni kimse anlayamadi
Bende yeterince hırs oluyor
Kendimi anlayamıyorum mesela
Aşırı hırsılıyım😊
Sakin gibi duruyorsun görüşlerde :)
mallim ben
bence hiç anlama
Evet fazlasıyla var.
gereksiz buluyorum
Hayır çok gereksiz
Anlarım herhalde.