Disiplin ve sorumluluk ne demektir?
İllaki başkalarının dediği gibi olmak zorunda mıyız?
Belki doğru olan taraf bizizdir...
İllaki başkalarının dediği gibi olmak zorunda mıyız?
Belki doğru olan taraf bizizdir...
Tabii ki başkalarının dediği gibi değil kendin gibi olmalısın. Sen başlı başına farklı bir bireysin ve niçin bazılarına beğenilmek için kendini kategorize edip sınırlayacaksın ki. Amacına ulaşmak için kendi yolunu seçmeli herkes. Ama amaca ulaşmak için kendi yolunu seömek o amaca ulaşmak için her aracı kullanmayı mübah kılmaz tabii ki. Kişiliğinden ödün vermeden kendi seçimlerin doğrultusunda ilerlemelisin. Her koyun kendi bacağından asılır çünkü. Sürü psikolojisiyle hareket eden bir insanın kişiliği oturmamıştır bence.
Sorumluluk sahibi bir insan zaten disiplinlidir çünkü sorumluluklarını yerine getirmek belli bir ölçüde disiplinli olmayı da gerektiri. Aşırıya kaçmamak şartıyla disiplin iyidir. Ancak baskıcılıkla arasındaki çizgiyi iyi nelirlemek gerekir. Bu bağlamda kendini disiplin etmekten söz edebiliriz. Yani bazı durumlarda özeleştiri yapıp kendine söz geçirebilmek.
Belirli bir açıklaması yok bence. Yani spesifik bir açıklaması yok...
Sana göre disiplin bana göre baskı veya zulüm olabilir. Herkesin farkı bir bakış açısı, her yiğidin farklı bir püskevit(!) yiyişi vardır. Disiplin kimine göre otorite, kimine göre baskıdır. Bana göre fazla disiplin, isyana sebebiyettir.
Sorumlulukta yukarda yazdıklarım gibi. Spesifik bir açıklaması olamaz. Herkes için farklıdır. Benim içinse kendi otorite mi kurduğum bir yerde sorumluluk duygusu çıkar. Mesela evlenirsem ipler benim elimdedir. Ama kendi aileme karşı bir sorumluluk hissediyorum desem yalan olur.
bulunulan ortamın gerektırdıgı kurallara uymak demek
Cevap
22Cevap
Sorumluluk özgürlüğün belirleyicisidir. Sonuçlarına katlanabildiğin ölçüde istediğini yapabilirsin. Çünkü kendini bu sorumlulukta görüyosundur.
Disiplinli olmak bana göre sıradan olmaktır , başka deyişle yapacaklarını zamana yaymış ve aynı şeyleri yapmaktan sıkılmayan insanların sahip olduğu yaşam şeklidir. Bir nevi uğraş , ve başarı için olması gerektiğine inanılan klasik bir yöntem İradeli insan disiplinli olur zaten , disiplinli olacam diye A4 kağıdına yapacaklarının listesini çıkarmaya gerek yoktur.
disiplin sorumluluktan beslenen bir kavramdır bence.sorumluluk almak beraberinde disiplini getirir diye düşünüyorum.her ne kadar dışardan bakıldığında farklı kavramlar gibi görünse de bence disiplin ve sorumluluk kadın ve erkek gibidir.birbirinden tamamen farklı yaradılışı olup birbirine bağlı ve ayrı olması düşünülemez ögelerdir.detaylı bilgi için link e tıklayınız.
not:link diye birşey yok link vermeyi bilmiyorum yada link verecek seviyedemiyim onu da bilmiyorum.özendim de yazdım.:)
Aileler çocukları için en iyisini istediklerinden bazen üzerlerine fazla yükleniyorlar. Aynısını bende yaşıyorum. Onların gözünde hep bebek kalacağız. :) Kendi isteklerimle ailemin istekleri arasında kaldığım pek çok durum oluyor. Ailemi kıramıyorum. Çoğunlukla içime atıyor. Bazen ise kendi fikirlerimi onlarla paylaşıyorum.
Seni eleştiren özellikle olumsuz yönde eleştiren insanlara verebileceğin en iyi cevap aldırış etmemektir zira istediğin şekilde (ortamında göre stilide var tabi ) davranma konusunda kimsenin senin üzerinde zerre hükmü olamaz...Zaten bir yanlışta varsa sana bunu nezaketen değilde eleştirerek söylüyosa o insan seni çekemiyodur yada kendini vezir sanıyodur sen kafana göre takılmaya devam et güzel kardeşim...
Disiplin belirlenmiş hareketleri eksiksiz ve zamaninda yerine getirmek
Sorumluluk kısaca, ""Bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesi"" olarak tanımlanmaktadır.
başkalarının dediği gibi olmak zorunda değilsin elbet..ama başkalarının söylediklerini koydukları kuralları yapmakla yükümlü olduğun yerlerde disiplin ve sorumluluğunu ön planda tutmanda gerekir bunlarda genelde iş ortamlarında olur..başında bir müdür veya başka bir iş veren varsa koyduğu kurallara uymaya disiplin veridği işleri yapmaya sorumluluk diyerek bir nevi uygulamış olursun..
Evet başkalarının dediği gibi olmak zorundasın. Mesela moderatör abiley ablalay bana dediler ki Türkçe cinsel ifadeler kullanamazsın ayıp dediler. Latincelerini kullancakmışım. Yani öyle pipi falan demek yok. Basarlar banı acımazlar şerefsizim.
Disiplin :D O Evde Karısına Çocuğuna Söz Geçiremeyen Kadın veya Erkek Tiplerin Hayatın Her Alanında Dilinden Düşürmedikleri Bişeydir
Sorumluluk Kişiden Kişiye Değişken Zaruri Durumların Tümü
(Selam Verdi ve Usulca Yerine Oturdu )
amacina ulasiyorsan senin dedigin dogrudur, ulasamiyorsan da biraz kendine bak derim digerleri hatali demek yerine.
Ailem benim yolumu benim yerime çizmiş zaten
Anlamadılar bu kız 23 değişmedi değişmeyecek :S
alman da değiliz ki ne bu disiplin manyaklığı anlamıyore :))
sen neden böylesin ya
biraz rahat relax ol
kimse sana laf sokma amacında değil
bak ben hiç alınıyormuyum :))
ama aglamıyorum ya orası yalan
kız çocuk olmak zor bence
yoksa şaşı bakıp şaşırırım o kadar emek vermişler ben ailemi tabi ki de çok seviyorum
disiplin işini doğru ve zamanında yapmaktır. sorumluluk yapamayacağın işi eline almamaktır.
kapitalizmde doğru olan taraf daima patrondur. (bu aralar iş hukukuna sardım da)
Hangi yolu seçtiğimiz değil seçtiğimiz yolda sonuna kadar yürüyebilmektir asıl mesele.
(cümlenin sonuna yeğen yazasım geldi :)
Kararlı bir sistemin özelliklerindendir. Doğruya da gidiyor olabilir yanlışa da gidiyor olabilir ama sonuçta stable bir şekilde ilerler.
sorumlulugu anlatmaya gerek yok goreviniz amacınız itibariyle yapılması gereken gorevlerdir. Disiplin ise iyi gereken yeterlilikte ve düzenli, doğru olarak yapabilme yeteneğidir.
konunun ne olduguna göre degişecek bir kavram eger konuyu yazarsan daha net cevaplar alabilirsin
kendin ne istiyorsan onu olmalısın yolunu başkası çizemez
sorumluluk herzmn değilde disiplin şart diye düşünüorm..o olmadan düzgün olmuor çou şey..
Keşke olmasaymış dediğim ve ve hayatımın her anında olan şeyler.
yapmanız gereken işleri canınız yapmak istemediğinde de yapabilme yeterliliğine sahip olmaktır.
Disiplin nizam olmaktır herşeyi zamanında bir disiplin içinde yapmaktır.Sorumluluk yapması gerekenleri zamanında yapan.Görevlerini aksatmayan kişi
bende olmayan sey demektir.
sıkar beni öyle şeyler :)
İkisinide sevemedim. Seveceğimi sanmıyorum.
ben demek...
hiç bana göre değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar