Her insanin kalite anlayisi farklidir...
Peki ya söz konusu "insan" ise...Size göre kaliteli/kalitesiz insanin nitelikler nelerdir?
Peki ya söz konusu "insan" ise...Size göre kaliteli/kalitesiz insanin nitelikler nelerdir?
Kaliteli insan; bilgiyle donanımlı, ne yaptığını bilen, özgüven sahibi ve bilgiyi gerçek anlamıyla uygulayan kişi demektir. O, yerinde kullanıldığında her şeyi altına çeviren bir iksirdir. İçinden kötülük geçerse, Allah için onu terk etmeye azmedendir. Herkese karşı iyi olan, inanan- inanmayan ayrımı yapmadan hayır-hah olan insandır. Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük emeği olan Ahmed Yesevî (rahmetullahi aleyh): “Kâfir bile olsa, hiç kimsenin kalbini kırma! Kalb kırmak, Allahü Teâlâ’yı incitmek demektir.” diyor. Kısacası, yaratılanı sever Yaratan’dan ötürü. İyiliği emreden, iyilikte yarışan ve kötülükten men eden seçkin nitelikli insan, kaliteli insandır.
Kaliteli insanın ilk önce güzel ahlaklı, güzel düşünceli ve güzel sözlü olması lazımdır. Hani bir bahçede cezb edici güller vardır. Kendisi hoş, kokusu hoş güller var ya, insan da; insanlar arasından seçilip çıkan ve herkesi kendisine çeken mıknatıs gibi olmalıdır.
Kendi için istediğini başkası içinde isteyen,kendinin hoşlanmadığı şeyleri başkasınada yapmayan ve başkası içinde istemeyen insan kaliteli insandır.
Kalitesizin vasıfları çok olup bilindiği için söylemeye gerek yok.
Rica Ederim.:)
Oturmasını kalkmasını , nerde ne konuşulması gerektiğini bilen.Bilgili , kültürlü , saygıdeğer, güzel ahlaklı insan Kaliteli İnsandır.Kalitesiz insan ise bu özelliklerin bir tanesi bile bulunmayan münafık, dedikoducu, sonradan görme(vb kötü huyları) olandır.
konuşmalarından oturuşundan kalkışından kısacası hal ve hareketleri onun nasıl biri oldugunu anlatır...
Cevap
13Cevap
bize yakın insanlara kaliteli, bize olumsuz manada uzak insanlara kalitesiz, bize olumlu manada uzak insanlarada görgüsüz, entel, hi*ne falan deriz
Hani nev-i şahsına münhasır deriz ya adam gibi adam dediğimiz, özü sözü bir, kalbinden kötülük geçmeyen, yardımsever, içinde Allah korkusu olan adam kaliteli adamdır. Gerisini at çöpe :)
Rica ederim. Kaliteli insansınız vesselam :) sorularınızın kalitesi burdan geliyor :)
Teşekkür ederim. :) çok incesiniz.
karaktersizlere kalıtesız,karakter sahıbı ınsanlara kalıtelı denır.
ıso 9001 tescilliyim bu bir gerçek.başkası ırgalamaz beni .d
anlamadığın nokta neresi
international organization for standardization
yani uluslararası standard organizasyonudur.bu kodlu kalite belgesi verir kalite göstergesidir :)
bilgisini , hareketlerine konuşmasına ve davranıişlarına yansıtan kişi kaliteli insandır..
Söz konusu insan ise eğer.. Vicdanlı insan kalitelidir
ne istediğini bilen elit yaşayan başkalarının özgürlüğüne hayatına seçimlerine saygı duyana kaliteli insan denir bunların tam tersi olanada kalitesiz insan denir
kaliteli insana kaliteli denir, kalitesizede kalitesiz denir benim bildiğim
Karşı tarafa değer veren insanlar her zaman kalitelidir
Başkalarını küçük görmeyen incitmeyen
önyargılıysa kalitesizdir...girdiği işten alın akıyla çıkyıorsa kalitelidir
iyimiş iyi
kaliteli insan bana denir. :D Düz mantık kalitesiz insan da ben olmayanlara dicem ama olmaz tabiki bu bir şakaydı :D kaliteli insan dürüst vefalı tok gözlü sadakatlı olan kişilerdir
Rica ederim hanımefendi, gök kuşağındaki renklere bakarak kurulan hayallerin verdiği mutluluk sizin gibi kaliteli insanlara cevap yazabilmenin verdiği mutluluğun yanında yayla çorbası gibi kalır :)
Heryerde değişmeyen kural.
Doğruları yapan İnsan => Kaliteli İnsan
Doğrulardan uzak İnsan => Kalitesiz İnsan
:)
eğitimli insan kaliteli
eğitimsiz insan kalitesiz
Rica ederim kucuk hn
Değişkendir diye düşünüyorum
Özünü bilen insan kalitelidr.
bu tabiri kullanmadım hiç
içi ve dışı bir olan insan kalitelidir bana göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?