Tamam kabul ediyorum ruslar, fransızlar falan filan güzeller ama hepsi de güzel değil. Erkekleri anlamıyorum Türklerde de çok çok güzel kızlar var yabancıları geçecek cinste ama çoğu erkek bunu kabul etmek istemiyor. İnanın bana yabancı ülkelerde olan bakım kremleri vs. onlardan birazı türklerde olsa kezban kavramı ortadan kalkmış olur.
Cevabın nedir?
Ön bilgi: Bu sitede Türk kızlarını acımasızca eleştiren ve Rus kızlarını kutsayan, iyi yönlerini yılmadan anlatan biri olarak tanınırım.
Soruna gelince. Tabikide değiller. Onlarında kötüleri var. Ama genel geçer olarak ortalamasını aldığında öndeler. Ama mesele güzellik değilmiş, mesele neymiş biliyor musun?
Türkiyede de çok çok çok çok güzel kızlar da var. (Ben gördüm. Benim arkadaş da görmüş zaten). Ama o kadar abartılı güzel olmasa da olur. "Çok güzel" bana yeter de artar bile. İlla ruslar gibi olmasına gerek yok ki. Ama kızlarımız bunu algılayamıyorlar. Onlar için tek değişken var: (Dış) Güzellik.
Böyle güzel "gözüken" yani fiziğe ve yüz güzelliğine sahip kızlarımızın olduğunu ben zaten kabul ediyorum. Benim kabul etmediğim şey onların ruhları. İçleri. Kaprisleri, kendini beğenmişlikleri, burunlarının havada olması, kendilerini prenses sanmaları, herkesin kendilerine mecbur olduğunu sanmaları, öyle olmadığını bilseler bile öyleymiş gibi bir hava yaratarak bir halt olduklarını düşünmeleri, herşeyin en iyisini hak ettiklerine inanmaları gibi özellikleri.
Dahası, zaten güzel olan bu kızların "daha da güzel olmalıyım" arzusu ile yanıp tutuşması. Yahu Allah zaten lutufda bulunmuş sana. Sen diğer özelliklerini geliştirsene! Yapabildiğin birşeyler olsun (sex dışında). Yemek yap (aşcılık öğren), yelkencilik yap, dalgıçlık öğren, fizikle ilgilen, spora git (fitness salonlarında yapılan şeyleri kast etmiyorum, atletizm gibi, yüzme gibi vs... ), bilgisayar programları yaz, duvar boyamayı öğren, marangozluk öğren. Kısacası bir halta yara. Bir bilgi birikimin olsun pek çok konuda. Ama yoook. Kuaförden, güzellik salonlarından çıkmıyorlar.
Belki bazıları saçma gelecek size. Mesela marangozluk öğrenecek de ne olacak güzel bir kız diye düşünebilirsiniz. "Odunları daha iyi tanı" en azından. Böylelikle ileride odunlarla çıkmazlar, nasıl şekil vereceklerini bilirler.
Bu yüzden, evet çok güzel, tek kelimeyle harika, keşke böyle bir sevgilim olsa diyeceğim güzellikteki pek çok bayan, bütünü ele aldığında asimetrik şekilde gelişmiş oluyor. Yüzüne bakıyorsun mutluluk duyuyorsun, ağzını açıyor büyük bir hüzün kaplıyor dört bir yanını. Erkeklerin bayanların konuşmasından hazzetmemeleri bu yüzden. Evet çok güzel. Yanında olmaktan gurur duyuyorsun. Ama oturup paylaşabileceğin hiç bir şey yok!
Bilimden ya da teknolojiden konuşamazsın zaten, onu geçtim. Sanat desen okuduğu "aşk romanı ve sinema filmlerinden" ibaret. Kültür desen televizyondan ne duyduysa inanmış. Ekonomi çok iyi falan diyor. Gezi olaylarını provokatörler yapıyor diyor. Beyni kullanmak sıfır.
Ve en kötüsü, dişiliklerini insanlıklarının önüne koymaları. Önce dişiler, sonra insan. Bu yüzden bir insanın yapmaması gereken şeyleri dişilik adına yapıyorlar. En basitinden bir örnek, bir adres/sokak nerede diye sorarsın, "yazma bana" der. Evinin adresini istemedik yahu, iş görüşmemiz vardı... (Allahtan ki Google Maps var artık)
Yani olay, hiçbir kremin, bakım ürünlerinin yardımı ile çözülemeyecek boyutta.217 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten haklısın. Sadece türk kızlarına haksızlık edildiğini düşünüyorum. Marangozculuk filan diyorsun ama bunlar Türkiye'de farklı karşılanan bir şey. Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Mesleğimi soran birine bunu söylediğim anda yüzlerindeki ifade değişiyor. Türkiye'de bazı şeyleri sadece erkekler yapabilir böyle düşünülüyor. Ya kız dediğin yeri geldiğinde naz da yapacak, küsecek de. Bunlar olması gereken şeyler. Olmaması garip olmaz mıydı sence?
- +1 yıl
Farklı karşılanan? Bunlar "cahil insanların" görece algı bozukluğu sadece. O cahiller farklı karşılamasınlar diye cehalete boyun mu eğeceksiniz? Belki çok güzel bir sehba tasarımı yapacaksın. Ne malum? Erkekler de bakacak ulan kız başına ne yaptı diye hayran hayran. Olmaz mı?
Elektronik de de 100 kişinin içinde 4-5 kız var. Son flörtüm öyleydi mesala. Şaşırdım ama "yapamaz" demedim. Hatta "ne güzel lan, kızın bildiğin beyni var ya" diyordum. Hayranlık duyuyordum. Elektronik konusunda konuşmak.. - +1 yıl
isterdim onla. MCU lar hakkında, devre tasarımlarım hakkında. Ama farklı sorunları vardı, çıkma teklif ederek ayrıldım. Biraz uğraştım ama başarılı oldu. Anlamadığına hayret ederim hala. Eee hackerlikte ustalaştık demekki. "Kabul etseydin çok büyük sorun olurdu benim için" diye ipucu bile verdim, ee günah benden gitti :D Neler hatırladım yav.
- +1 yıl
Naz konusuna gelince. İşve olarak yapılabilir. Hoşuna da gider Türk erkeklerinin. Kavga edince bir süre ayrı kalınır, konuşulmaz. Onlara birşey demiyorum. Ama kız kıskandı diyelim, adamın burnundan getiriyor. Noldu diyorsun "sen hatanı biliyorsun", "sen bulacaksın" gibi anlamsız şeylere bağlıyorlar. ruslar çeker kenara hislerini paylaşır, kötü hissettiklerini söyler, bir daha yapma der, seni çok seviyorum der vs. Yani duygularını "paylaşıyor". Bizimkilerde o "paylaşım" kısmı eksik.
- +1 yıl
Üstlerine düşelim, çırpınalım istiyorlar. Niye ya? Ne gerek var ki? Niye "sevgilim" dedikleri insanlara bile bu şekilde duygusa eziyet ediyorlar? Elin kızların niye yapmıyor? İşte dişilik var, bir de insanlık var...
Bizimkilerin ayarı yok naz konusunda işte. "İstemem! yan cebime koy" cular...
Koyan koysun valla, biz koymuyoruz... - +1 yıl
Dişiliğini insanlığının önüne koymazlarsa yapmazlar.
İnsani meseleler insani boyutta çözülür. Kız bir kıza "sen hatanı biliyorsun", "sen bulacaksın" gibi bir şey yaparm mı? Yada erkekler aralarında böyle mi? Erkek kadın ilişkisi olunca bayanlar bunu yapıyorlar. İnsan olmak yerine dişi olmayı seçiyorlar. Çünkü dişilik onlar için önce geliyor. Sıkıntı burada zaten. İletişim olmayınca da... İlişkilerin, evliliklerin durumu ortada. Ki bu da haklılığımı kanıtlıyor sanıyorum mühendis hanım. - +1 yıl
Türk erkekleride aynı değil mi?
En İyi Cevaplar
bunu dusunen sadece bızdekı kızlarda olan ego ama soylede bır sey var bizim kızlarımızda olan anaç duygusu hıc bır yabancı kızda yoktur. Erkekler genel olarak türkiyedeki cınsel kısıtlamanın yurtdısında serbest olması ıle daha cok baglanıyorlar bence ruslar felan o kadar guzel degıl acıkcası ha latın dersenız eyvallah derım.
10 Yorumla
+1 yıltürkiyenin kızları çok havalı kendini beğenmiş kıskanç falan böyle tipler çok kezban zaten tiple alaklı değil güzeller tabiki güzelide var çirkinide ben ukraynada yaşıyorum burda öyleleri çok az genelde kimseyi takmazlar çok kıskanç değiller ha bide türk erkeklerinin abarttığını bende düşünüyorum oysaki orda güzel kız gördüklerinde hemen aşık oluyorlar ben ahıska türküyüm burdan bir arkadaşım türkiyeden üniv kazadı giti ünivde çıkma teklifi almadığı erkek kalmamış diyor ki ukraynadan geldiğini söylediğin an diğer kızlardan 1 adım öndesin öyle ilgileniyorlar ki diyor aa o arkadaşımda ahıska türkü görünüşe bakılırsa onlar ukrayna rus kızlarını değilde bu ukrayna ile rusya kelimesine aşık ordan gelen herkes onalr için özel :S
20 Yorumla
+1 yılBence güzelliğin göreceli bir kavram olduğunu kabul edelim
Yabancısı, Türk'ü, erkeği,kadını
Herkesin bir beğendiği var elbet istisnalarda her zaman var
Kim kimi beğeniyorsa beğensin sen beğendiklerine, seni de beğenenlere bak ki beğenmek ile de olmuyor bu iş00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
46Cevap
+1 yılAslında yabancı kızların güzelliği bir yana bizim ülkemizdeki öncelikle rus olmak üzere yabancı merakı yüzünden bu konu abartılıyor. Yoksa yabancı kızlara 5 çekebilecek Türk kızları da var ama bakış açısından kaynaklanıyor bu bir yerde :)
22 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılSlav ırkı ciddi anlamda güzeldir.Latin kızları da öyle..Ama bizim kızlarımız da güzeldir..Bizim erkeklere göre sarışın,renkli olmak güzellik ölçütüdür sen bakma onlara :) Birtek kendi ülkesinin kızlarını yerin dibine batırırlar.
20 Yorumla
+1 yılya sımdı kezbanları bı yana atıyorumda yabancı ülkelerdeki kızlarda naz konusu yok anladınmı cok ugrasmak gerekmiyor güzel olsa bile kadın zaten seni istedigini gösteriyor 1 gün ugrassan yeterli bizim ülkede g.tleri kalkık güzeller 3 4 ay ugrastırıyor naza getiriyolar bizde sıkılıyoruz anladınız dimi ben cekemem öyle kızları kusura bakmayın adam gibi naz'a getirmicek trip atmıcak cok ne istedigini bilicek
03 Yorumla- +1 yıl
tamam doğru bişeyde evlenilcek ve eğlenilcek kız o ülkellerdede var merak etme burda hepsi evlenilcek kız anlatabildim mi zor'u çok seviyolar erkekleri baydırtıyolar bu konuda bazıları tamam kaşar olmasın ama ortasını bulsunlar
- +1 yıl
Türkler hariç yabancı kadınların/kızların çoğu bir kadeh viskiye altında.
Ama türk kızları ağırbaşlı. Elbette dünyanın en güzel kızları arasında onlar var.
Bu bir mit. Kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı. Elde etmek zor.40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 535 cevap paylaştı. link Bunlar yabanci ve tiplerine bak, her yabanci kiz guzel olmuyormus demek ki.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkremlerle veya hangi ülkeden olduğuyla alakası yok yabancılar farklı oluyorlar tip olarak kimi esmer kimi beyaz. türk kızlarına kıyasla, türk erkekleri için egxotik geliyorlar. Türkiyeye bir rus geldiğinde o rus içinde durum aynı, gerçi kızların en az yarısı rusafalan benzemeye çalışıyorlar saçma bir görüntü çıkyor ortaya (:
00 Yorumla
+1 yılTürk Kadınları Dünyanın En güzel kadınlarıdır. İçsel olarak ağır basarlar.
Rus ( sadakatte var ), Norveç, Lübnan ve iran kadınları da dünyanın en güzel kadınlarıdır. Görüntü olarak.20 Yorumla
+1 yılben Turk kızının cırkın oldugunu dusunmuyorum sadece karakter yoksunu oldugunu dusunuyorum yapmacık bır o kadarda egoıst oldugunu soyleyebılırım yoksa guzellıkte yetıyorlar hatta artıyorlar bıle kısaca huyları ıtıcı
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yılresimdeki sensen eğer çoğu yabancı kızdan güzelsin emin ol! güellik göreceli bişidir! herkes beğenmez ki? bizim erkekler onlar rahat yaa o yüzden seviyolar onları yoksa güzelliğe gelince TÜRKİYENİN KIZLARI sayısız üste çıakr bence!
00 YorumlaYabancı bir kız ne kadar güzel olursa olsun işim olmaz Türk kızı varken yabancıya bakanı da anlayamıyorum :)
30 Yorumla
+1 yılkabul etmemek kişiyi bağlar. Evet onların yüzde 80 i güzel bizim yüzde 20 liğimiz de onlardan güzel. Umarım mesaj doğru alınmıştır :)
30 Yorumla
+1 yılTürk kızlarının avrupalı kızlardan daha güzel olduğunu iddia ediyorum
20 Yorumla
+1 yılher ırkın güzeli de var çirkini de. kezbanlığın sebebi kremlerin olmaması değil, buradaki abaza erkek sayısı
20 Yorumla
+1 yılŞu Kezban muhabbetide sıktı artık. Her milletin güzel diyebileceğimiz insanı var yani.. Millet olarak ayıramayızki. Tabiki Türk kızı diyorum yeri gelir aslan parçası olurlar yeri gelir evinin hanımı ;)
20 Yorumla
+1 yılya onlara farklı geldiği için özenli davranıyorlar bence büyüttükleri gibi değiller en azından karakter bakımından hem bizim erkekler onlara çoğu zaman başka bir gözle bakıyor , amaçları farklı yani.
00 YorumlaKezbanım benim ama yabancı olsunda sevgilim olsun mantıhında türk kolay ama yapancı olsun cirkin preses olsun. Amacın nedir herkez sana baksın mı? istiyorsun kız :D
00 Yorumla
+1 yılbenim için önemli olan altın orandır türk bayanının altın oranıda burnudur . kadın güzelliğini tek bir ırka maletmemek lazım ...ve evet türk kadını güzel ırklar arasındadır.
20 YorumlaYabancı kızlar " veriyorlar " diye daha çekici geliyorlar. Yoksa hep diyorum Türk kızını değişmem. İnternette gördükleri yabancılar zaten o ülkenin seçilmiş insanları geriye kalanı tırı vırı
20 Yorumla
+1 yılyav ne alaka Türk Rus Fransız yaaa. kız güzelse güzeldir erkek yakışıklıysa yakışıklıdır. Bunun kökenle ne alakası var allah aşkına
01 YorumlaSadece fiziksel güzellik istemez insan. Karşındaki insan başkalarına göre çirkin olabilir fakat bir sıcak gülüş bir güzel bakış bir güzel söz herşeye yeter
00 Yorumla
+1 yılhayır güzel degil, her ırkın güzeli çirkini bakımlısı bakımsızı güzel kokulusu kötü kokulusu, temizi pisi, kıllısı kılsızı bıyıklısı bıyıksızı var :)
10 Yorumlaha şunu söyleyeyim Türk kızının güzelliğini hiçbirşey alamaz ama Türk kızları çok kaprisli erkeği zor beğeniyor erkekle çıkmak için binbir şart oooo ölme babam ölme
01 Yorumla- +1 yıl
Türkler'den memnunum bu hususta. Yabancı hayranlığım yok.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 886 cevap paylaştı. komşunun tavuğu meselesi bu. kezban olayını da abartmamak gerek. canım ülkemin insanları mizahı çok seviyor.
10 Yorumla
+1 yılboya fıçısı olacağına kezban olsun bizden olsun...
14 Yorumla- +1 yıl
ay ne tatlısın :D yanlış anlama düşünce biçimi olarak yani. Tebrik ettim ha.
- +1 yıl
tamam yanlış anlamadım:)
- Kişilik & Karakter konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılHer yabancı güzel değil..Dediğin gibi Türkiye de gayet güzel kızlar var..
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 365 cevap paylaştı. Napayım elin gevurunu la kezbanla evlenirim daha iyi güzel olsa ne yazar hepsi paraya geliyor :)
00 Yorumlaya bizim erkekler öyle der merak etmeyin türk kızları güzel kezban kavramına da takmayın her zaman ne kadar iyi olursan ol laf edecek çıkar takma
10 Yorumla
+1 yılbence güzel değil.yabancı kadınlar her yönden kendini geliştirmiş ve bakımlılar.bir kere basit değiller.doğallar.bu özelliklerde bizlerin onlardan hoşlanmaları için yeterli sebep diye düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Türk erkekleride yakışıklı değil egolular
Ya yabaci kizlarin bize daha guzel gelmesinin nedenlerinden biride boylu poslu olmalari bizim kizlar cok kisa ondam cekici gelmiyor
12 YorumlaHer türlüsü var, rusu bulgarı, Fransız kızları okadar değil Türk kızlarımızın güzelliği bambaşka ,
00 YorumlaGüzel türk kızlraında ego çok fazla fakat yabancı güzeller hem sempatik ego sıfır . . . sorun burda . . .
01 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer yabancı kız güzel değil, her Türk kızı çirkin değil.
00 Yorumlaben kabul ediyorum bizim Turk kizlari cok guzel hepinize muckkkk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyabancı ülkedeki kızla bir kahvehaneye gidip çay içebilirsin fakat türk kızları illa ya pastane ya da bir kafeye götürüp para yedirmen lazım. küçük şeylerle mutlu olamıyor bizim kızlar tek mesele bu
11 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirak güzelim. Ben avrupada yasiyorum ve inan bir Türk kizi olarak o çok begendikleri yabanci kizlardan daha çok göze çarpiyorum. ;))
00 YorumlaTabikide hayır öyle saçma şeymi olur lan ülkece güzel herkes çok kıskanırdım..
00 Yorumla
+1 yılOnlara görede biz yabancıyız =D Bir italyan erkeğine asla hayır demem :D
00 Yorumla
+1 yıl:D sen gayet güzelsin ama bir rusun hakkını veremezsin tabii melez bir rusun :D
01 Yorumla- +1 yıl
Her rus kadını güzel değilki :D
+1 yıltürk erkekleri işi bilmiyo türk kızları bence daha güzeller
00 Yorumla
+1 yılgenelde sexi oluyorlar.yabancı kızlarda erkekle birlikte olma korkusu olmadığından türk erkeklerinin gözlerine farklı geliyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyisi de var kötüsünde nasıl baktığına bağlı, benim için hepsi kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılresimdeki sensen hiç fena değilsin gerek yok yabancıya rahat ol :)
00 Yorumla
+1 yılher yabancı erkek yakısıklımı?
02 Yorumla- +1 yıl
o zman kızlar içinde öyle.yakısıklılarıda var güzelleride
+1 yılMüslüman olanlar sadece güzeldir
10 YorumlaYahu şu tabiri kullanmayın...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. önemli olan güzellik değil anlayış
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. yabancılarda kibir ve kompleks yok.
03 Yorumla
+1 yılben ırk ayrımı yapmam
geleni üflerim00 Yorumla
+1 yılYooo çok çirkin görüyorum.
00 YorumlaGüzeller mi bilemem ama yakışıklı çok.
00 YorumlaBen güzele Güzel demem,Güzel benim olmadıkça..
00 Yorumla
+1 yılher yabancı kız güzel değil :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbakımlı olan her kız güzeldir=)
00 Yorumlaee yani gideri varrr :D
00 Yorumla
+1 yılGüzellik görecilik birşey
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFransızlar güzel değildir tam tersine.
01 Yorumla
+1 yılsenin kadar olamaz.
00 Yorumlatürk kızı isterim
00 Yorumla
+1 yılyok artık daa neler
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi