Evet kadere razı mı olunmalı yoksa hayata inat savaşmalı mı yorumları bekliyorum beyler bayanlar 😉😉😉☺☺☺☺😘😘

islami itikada göre, kader senelik olarak değişmektedir.. yani , Allah tarafından her sene bir kandil gecesinde meleklere bildirilmektedir senelik olarak.. bu kader, kişinin, yaptığı amellere, ettiği dualara göre yeniden şekillendirilebiliyor Allah tarafından.. tabi Allah dilerse, kaderi anlık olarak bile değiştirebilir , kandil gecesini ya da bir yılın dolmasını beklemeden.. ehli sünnet itikadında, Allah ı bağlayıcı hiç bir şey yoktur zira.. ve insan, sonuna dek savaşmakla mükelleftir.. Mücadeleyi bırakmamaya.. Allah , kader ve hayatta sebep sonuç ilişkileri bağı kurmuştur yaşadığımız dünyada.. @entelman ın da yazdığı gibi , Allah , insana, armut piş ağzıma düş tarzı yaklaşmamaktadır genellikle... İnsan, mücadele etmeli, savaşmalı, tevekkül ve dua etmeli.. ve sonrasını Allah a bırakmalıdır.. Zorunlu ve değişmeyecek bir kaderin kölesi olarak yaratmamıştır Allah insanı yani.. Ha , Allah her şeye kadirdir , ilk nefesimizden son nefesimize dair her şeyi sonuna dek bilir.. Dilerse müdahale eder.. tıpkı , sadaka nın ömrü uzattığı gibi.. ya da dualar sonucunda, sevdiceğine kavuşturabildiği gibi.. Kader , Allah ın ezeli ilmiyle , ne olup biiteceğini bilmesidir.. Dİlediği zaman da değiştirebilir.. Ama insana, elinden geleni yapması gerektiğini de öğütler
doğduğun andan itibaren hayat büyük bir mücadele zaten. emeklemeye çalış yürümeye çalış konuşmaya çalış yazmaya çalış bisiklet binmeye çalış okumaya çalış sınavlara çalış üni için rakiplerinle savaş evlenmek için savaş iş için savaş ailenle savaş otobüse binmek için savaş sıra için savaş solomon kane bile bizim kadar savaşmamıştır. Zaten savaşamadığın yer kaderindir. Ara kısımlar sürekli mücadele çaba ve emektir.
Kaderin senin ellinde, kendi kaderimizi azda olsa kendimiz çizeriz, ben oturim evimde kaderim ayağıma gelir diye birşey Yok hersey çabalarımıza ve gönlümüze göre veriliyor. Bazi konular vardir hic birsey yapamazsin, yapsanda degismez ama bazi konularda vardirki 10 yoldan bir yolu Kader yollu olarak kendin secersin o konularlan :)
Bunu bende kendine soruyorum ve cevap bulamıyorum ve henüz bir karar vermiş değilim belkide sebeblerimden ötürü. Ama şunuda unutmamak lazım.
Kader!
Deyip geçme..
Bak ne diyor SIRRIN sahibi;
“Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık.”
bende bu soruyu yıllarca kendime sordum ve bu soru alıntı değil kendi kendime sorduğum bir soru oturmalımısın razı olmalımısın yaşadıklarına sonra bir ara kader dedim ve tekrar düşündüm ben gidersem kaderimi kendim gidebilirim diye ve kalkıp yürümeyi seçtim iyimi yaptım kötümü daha belli değil ama en azından eskiden olmayan bir huzurum var
allah yardımcımız olsun ozaman Rabbim kötülerle karşılaştırmasın kimseyi
bende teşekkür ederim ☺☺
Cevap
22Cevap
Kader yanlış anlaşılıyor. İnsan zaten kendi hayatını kendi çizer. Kimse bağlı değil. Tembellik kadere boyun eğmek dedikleri şey. Yeterince gücün yoksa yenisini yazmaya önüne konanı kabul edersin hepsi bu.
Kader , bizim yaptıklarımızın sonucudur. Bu nedenle kadere yakınıp bir köşeye çekilip ağlamak yerine oturup düşünmek gerekir. Nerde hata yapıldığına dair. Bizi kolalayan ve korutan ne bir tanrı ne de bir ilah var. İlah olanda tanrı olanda biziz.
kaderinin yarısını kendin belirlersin yarısıda yazılmıştır o yüzden iyi belirle kaderini
Tedbir alıp tevekkül etmeli.. takdir allahin ama sen birşey yaptinmi
Kaderinizi değiştiremezsiniz.
Kader: Allah önceden yazmışta siz öyle yaşıyorsunuz değil
Allah sizin nasıl yapacağınızı bildiği için kaderinizi öyle yazmıştır.
Hayrı Allah'tan şerri kendinizden bilin yeter.
Elimizden gelen her çabayı sarfedip gerisini Allah'a bırakıp tevekkül etmeliyiz, Rabbim kaderimizi çabamıza bağlı kılmıştır. kadere razı olmak yan gelip yatmak değildir.
Bizim için çizilmiş bir kader doğru!! Ama karşımıza bir çok seçenek çıkıyor ve bunlar bizim tercihlerimiz.. Kaderin belli bı kismini biz yönlendiriyoruz aslında...
Kader dönemeçlerle dolu bir yol. Her zaman bir alternatifi vardır. Ama bazı şeyler değiştirilemez. Bunlar oyunun kuralıdır.
Bence kadere boyun eğmemeliyiz yürümeli sonuna kadar savaşmalı çok güzel soru tebrikler 👏👏👏👏👏
tşkler gizem ☺😘😘
Kader bir okyanus misali ne yöne yüzersen aynı tabi yüzme hızına bağlı kol gücünün dayanıklılığı çok şeyi değiştirir. ?
Kaderim böyleymiş diyemem ben kendim ettim kendim buldum kendim düştüm bu hale yaşamayı beceremedim kendi hatam kendi suçum hayatımı kendim mahvettim kaderim çabama bağlıydı
Tatlım Kadere razı olunmaz nitekim kuran da ne geçiyor biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık demekki elimiz de bazı şeyler ki ayet inmiş bununla ilgili
Duygular hep aynıdır sadece algılar degişir ve duygular şekillenir..🌹
razı olmak acizlerin işi. hiçbir şeye boyun eğmedim ben, yoluma devam ederim
Bir taraftan kaderine razı ol diğer taraftan da yürümeye devam et 😂
Kaderini kendin cizmezsin kaderin zaten yazılmıştır ama bazı olaylar vardır ki bu irademizi devreye sokar bu gibi olaylarda savasilmali kader diyip gecilmemeli
insan kaderini kendi çizer zaten , çizilmiş senaryosunu oynadığımız bir kadar yok.
Ne yaparsan yap yinede kaderini yaşamış oluyorsun :D
Bence kadere boyun eğmek saçmalık her insan kendi iradesiyle tercihler yapar ve bu tercihlerle kaderimizi çizebiliriz.
Kendimiz cizelim elbet 😆
tabıkı cabalamalı takdırı Allah a bırakmalısın
Naparsan yap yine oturucağın yer götünün üstü bir bok olmaz otur oturduğun yere en iyisi
Hemen pes etmek yerine mücadele etmek gerek.
Kendi kaderimizi çizmeliyiz.
Ben boş boş dururak savaşıyorum
Bence kaderimizi kendimiz cizmeliyiz
bence yürümeyip metrobüse binmeliyiz
Ne olursa olsun elinden geleni yapmalı insan.
Gittiği yere kadar çaba sarf etmeliyiz
savaşmalıyız
Savasmali ama yine de her şey kadere cikiyor
Kadere razı oluyorum genelde
yürüyüp kendi kaderimizi kendimiz seçmeliyiz
Kişi kendi kaderinin tanrısıdır.
ikinci dediğini yapmalıyız
Kader gayrete aşıktır
İnsan kendi kaderini kendi çizer
kafanıza göre takılın
Yürümeye devam
orta halli