sizce bir kız neden evde kalır
hiç talibi yok
gerçektende evlilik için güzel olmak mı gerek
hiç talibi yok
gerçektende evlilik için güzel olmak mı gerek
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Her kim helal bir malla bir kadınla evlenmek ister, ama onunla evlenmekten hedefi, böbürlenmek veya gösteriş yapmak olursa, aziz ve celil olan Allah onun ancak horluğunu ve zilletini arttırır.”
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Her kim bir kadınla güzelliği sebebiyle evlenirse onda istediğini bulamaz. Her kim bir kadınla malı için evlenirse, Allah onu o mala havale eder. O halde dindar kadınlarla evlenin.”
İmam Bakır (a.s) şöyle buyurmuştur: “Adamın biri Peygamber’in (s.a.v) huzuruna vardı ve evlilik hususunda kendisinden izin istedi. Peygamber ona şöyle buyurdu: “Evet evlen, dindar kadınlarla evlen ki ellerin hayır görsün.”
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kadınlarla güzellikleri için evlenmeyin, zira bazen güzellikleri onların helak oluşuna sebep olur. Malları için de kadınlarla evlenmeyin, zira bazen malları onları isyana sürükler. O halde onlarla dindarlıkları sebebiyle evlenin.”
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Her kim dindarlığı ve güzelliği sebebiyle bir kadınla evlenirse bu iş onun fakir düşmesine engel olur.”
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Kadının yüz güzelliğini, din güzelliğine tercih etmemek gerekir.”
Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Bir kadınla dört şey sebebiyle evlenilir: Mal, güzellik, dindarlık ve soy. Sen dindar kadınlarla evlen.”
Çoğu beyaz atlı prensesine bekler bekler bekler ama gelmez gelenleride beğenmez sonra bir bakmış zaman geçmiş onun için ayağa gelen fırsatları iyi değerlendirip sonra karar vermek gerek menfaat için evlenen çok evlenmenin amacı sırt sırta verip bu hayatı yeni nesillere aktarmaktır ama bunu analayana şimdiki evlilik programlarında evlilikten çok menfaat e önem veriliyor . Önemli olan birbirine uyum anlaşabilme paylaşım duygusu olması lazım ya ben rahatıma düşkünüm yan gelip yatayım derse evde kalır .Onun için evleneceğin kişiyi önce insanmı diye bakmak lazım!
18 yaşındayım isteseydim şimdi nişanlı bile olurdum sen doğru olunca talibinde çok oluyor merak etme hı şuda var bazıları çok seçici oluyorlar kendilerini ne sanıyorlarsa
sonra evde kalıyorlar mecbur sonunda ilk gelenle evleniyorlar fazla seçici olursan
birde düzgün bir kız değilsen evde kalırsın
talip yok canım ya
güzel olmaya gerek yok cirkin kızlar bile yakısıklı erkekleri kapıyor artıkın ne diyon sen:(((( kısmetin kapanmıstır snn bence.
Cevap
27Cevap
Bir erkegin Bir kadından hemen etkilenmesi icin evet güzel olması gerekir.veya cok güzel olupta evde kalan kızlarda tanıyorum Çekilecek cile değil...
evet anne babada çekilmiyor
geleni gideni beğenmez gençken yaş olur 30 ondan sonra turşuluk kıvama gelir zaten kimsede dönüp bakmaz :D
gelen giden yok talip yok
babam kimsenin göxünü korkutmaz ama gelen yok işte
kısmet yok
Kısmet, çevre, şans, davranış, beğenmezlik, kibir ve daha çok etken etkiler kızın evliliğini, yani her kız için ayrı sebep.
evde kalmaz kimse.. Allah herkese öyle bir güzellik vermiştirki bir gün o kişi gelir hiç beklemediğin bir an karşına çıkar.
fazla seçicidir. sanırım bu özelliğimden dolayı evde kalıcam
talip yok canım alıcı yok hiç olmadı
erkeklerde yorum yapabilirmi ? boyun kac fiziki özelliklerini sayaydın en azından söylerdik birde soğuk duruyorsan eğer cekiniyolrardır
160 boy 51 kilo
açık tenliyim kumralım türbanlıyım makyajla alakam yok
ya soguklukla alakalı dedgil ama olmuyor
benle alakasız kişilerse ben yaklaşmam
ya maharet yok .. ya da erkek yok illa güzel olmak gerekmez.. Millet nefes alsın yeter diyor daha ne olsun =DD
erkek var ama gerçekten begenilmiyorum gibiyim
azçok becerikliyim dörtdörtlük degilim
kimse dört dörtlük değil belki fazla sosyal değilsin sorun sanırım burda erkek mi yok sana göre =)
çevremde yok alıcı gözüyle bakan yok
bana çirkin degilsin diyorlar ama çirkinim şte
bir kızın kendisine çirkin demesi hiç iyi değil o sözünü geri al hemen tamam .. hiç yakıştıramadım .. Hem kimse almazsa ben alırım merak etme.. (=
Arkası çok kalktığından kalır.
Artizlik yapmıcan avuçlarsın sonunda.
çok bilmişlik yapanlar evde kalırlar bence dam bakıyor diyor bunun çenesiyle başa çıkamam boşver :D
evet cok guzel olmasada en azindan normal bir guzellik sart omur boyu beraber olacagin kadin sana cekici gelmeli
kızmetlerini tepmiştir en iyisini beklemiştir
ondan kalmıştır
birde evlilik yaşı gelmemiştir
alın yazısı yani
Güzel kız değilsen, yakışıklı olmayan erkekle evlenirsin.Dengini bulursun, evde kalmanın onunla alakası yok zannımca.
çok çirkinsin baksana profilini bile gizlemişsin :D göründe bakalım kimsin nesin necisin ;)
Sivri dilliyse kimseyi beğenmiyorsa surat asıp duruyorsa evde kalır. Bir de sosyal çevresi yoksa..
sosyal çevrem yok çevredende alıcı gözüyle bakan yok
sivri dilli degilim öyle talibimde olmadı
Arkadaş çevresi geniş olanlar daha şanslı oluyor. Çünkü arkadaşı tanıştırıyor işte şöyle bir kız var falan diye. O yüzden bu çok önemli. Bazen de kızın annesi buluyor ya da iş yerinden eğer çalışıyorsan bulabilirsin. Yani sosyal olmak zorundasın. Ben güzellikle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
link böyle biseysen ben alırım seni :D
yuh ya linkteki nedir öyle kesin türk değil rus ukraynalı filan bu :D
bu bana öl dese ölürüm :D. D: Hatun a gel aga :D
olm yavas gelin lan :D girlsexy@ bununla yarısamassın canım ::D kız norvecli :D
kısmettir bu işler ama reklamı iyi yapamamıştır ya da kıymet bilmemiştir
ne reklamı ne kıymeti ya
isteyenler olmuştur beğenmemiştir kız ya da kız adaylara iyi reklam yapmamıştır
isteyen olmadı ama reklamda yok dogru
ama reklamı nasıl yapıcam öyle çok özellikli degilim
insanlar sadece güzel kızlarla evlenmezler ki başka sebeplerde vardır mesela iyi bir anne oalcağı evlenebilirim bir kadınla ya da iyi bir eş olacağı için evlenebilirim aam asla güzel diye evlenmem
valla herkes güzelliğe bakıyor buna eminim sen şimdi böyle konuşuyorsun çirkin biri olsa iyi ama çirkin evlenmezsineminim ne kadar iyide olsa evlenme niyetiyle bakmazsın belki iyi bir eş olur iyi yemek yapar evişinden anlar ama çirkinse alıcı gözüyle bakmazsınçok dindar olanı gördümgüzel başı açık kızla evlendi öyle iyi bir eş diye kimse bakmıyor ya da bana görücü gelmeden önce tahsilimi soruyorlar ne okudundiye işletme 2yıllı k bölüm diyince gelmekten beni görmeden vazgeçeni gördüm acayip demi
öğrenim durumu bence de önemli ama daha önemli olan şeyler var mesela dindar olması. ben daha önce biriyşe güzel die evlendim uzamadı ilişki bitti sütten ağzım yani :D artık yoğurdu üflüyorum istersen ekle ankaradaysan tanışabilirz
kendin bile güzel istemişsin bak dediğime gelmişsin ama agzın yanmış ikincisini namuslu istiyorsun demi
hayır ben senle tanışmak istemiyorum burası yeterli
yooo ilkide namusluydu kapalıydı güzeldi üni meznuydu başka sebepten anlaşamadık olmadı ama bu defa çokta güzel olmasada olur diyorum ama çirkinde olmayacak tabi arada yani
ben burda koca aramıyorum bide evlenmiş boşanmış biri allah korusun ben evlenecegim adamın ilki olmam lazım
sen kendine göre birini bul
ben olamam aradıgın
netten koccada sevgilide aramıyorum
ama ben kendimi çirkin görüyoırum etraf güzelsin diyor kısmetim kapalı yani ama burdan aramıyorum
yav bende şu an eş aramıyorum hemen evlilik teklif etmişim gibi olmasın :D özgüven sorunun var diye dedim
ama sevgili arıyorsun burdan öyle demeye getirdin
yok yok ben sadece geçerken uğradım ama denk geklir ankaradan bir hatun neden olmasın
ben ankarada degilim adanadayım
adana mı hep merak ettiğim bir şehir :)) şaka şaka sen gizlisin ben seni ekleyemem ama sen istediğin zaman ekle laflarız illaki bir sonuca varırız ama o sonuç evlilik olmak zorunda değil :)
su akar yoluunu bulur senide bulan biri çıkacaktır merak etme
Kismetten ibaret be canim sıkma canini buarada kc kc
başka kalcagı yer olmadıgı için mesela:)
Evlilik için güzel değil şanslı olmak yeterli...
doğru insanla karşılaşmamıştır.
Bilmem söylede bizde bilelim neden kaldın?
sen daha kalmamışsın evde sıkıntı yapma :)
yaş 28
güzel bir kızmısın sence
iştte çirkin olmadıgımı söylüyorama bence çirkinim yoksa evde kalmazdım
saçmala ne alakası var çirkinlikle öyle diyorlarsa güzelsindir kendine haksızlık etme.bak ben alayım seni istersen:)
burdan aramıyorum ama çevreden arıyorum
:) şaka yaptım kız bende zaten sen eklesene beni
Ne istediğini bildiği için
beni ekleyebilirsen sevinirim :-)
peki kensini güzel olarak görüyrmusun
işte normal güzellik majyajla alakam yok
ya sen beni ekleyebilirmisin şimdi yorum yazacağım ağır-abi nikim orda konuşsak daha iyi olur ok tabi istersen
peki fiziğin güzelmi sana göre
evet bence iyiyim şişman degilim
dışarda giyim tarzın nasıl peki
türbanlıyım
aslında bayanlarda evlilik yaşı 30 olmuş bu zamanda yani mesela ben 28 yaşındayım 3 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum
"Neden"i "Ne den" yazdığı için olabilir mi?
GÜZELMİSİN?
degilim
burrssssssssssssssssssssssss sen insanmısın :D
ekledim kabul etsene
evlilik amaç değil araç panpa
düğünlere gitsin.
güzel olmak şart
kısmetsizdir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar