Hayır kötü alışkanlığım yok. Bu arada Müslüman değilim. Sigara ve alkolden hoşlanmadığım sevmediğim sağlıksız olduğu için uzak duruyorum. Zina ise benim ahlak anlayışıma ve düşünce yapıma ters. Dinsiz olan insanları zina yapmakla suçlayanlara duyurulur. Müslümanım diyen zina yapan gördük duyduk bunun dinle alakası yok. Bu konularda doluyum biraz uzun yazdım kusura bakma.
Kur'an dünyaya indirildiğinde henüz sigara diye bir şey yoktu. Sigara 15. Yy sonra bulundu ve 19. Yy sonra yaygınlaştı. Nasıl sigaranın günah olduğuna karar verdiniz? Sonradan islam alimlerinin toplanıp değerlendirmesine göre bile haram değil mekruh (yasaklanmamış ama yasaklanması istenebilir) olarak tanımlanmıştır.
İnsanın intihar etmesi ve kendine en ufak zarar vermesi yasaktır. Kur'an da bu geçer. Sizlere emanet edilen can'a zulmetmeyiniz. Onlar vakti geldiğinde rabbinize geri dönecektir denir. Bence daha fazla söze hacet yok bayan.
Evet ama buna "günah" "haram" hükmü vermek sizin harcınıza değil bayım, koskoca alimler bile günah olup olmadığına karar verememiş ve mekruh kabul etmişlerdir. O ne özgüven o..
Ben fetva vermiyorum bayan, yanlış anladınız. Sadece insan biraz düşünürse işin içinden çıkabilir diyorum. Zaten kur'anın ne dediğini alimler bize açıklamış. Allahın "sakınınız" buyurduğu şeyler büsbütün haram şeylerdir. Şimdi siz de kendinize dürüst olun ve haram mı, tahrimen mekruh mu, yoksa sadece mekruh mu olduğuna kendiniz karar verin demek istedim bayan.
@Polocu64 bence Allah ın verdiği bedene helal para karşılığı çoğu organının hücrelerini öldürecek derece zarar veren bir maddeyi haram derim. bende kullanıyorum.
30-35 yaş arası kadınlarla yatıyorum. Tabi çok bakımlı ve alımlı olanlarla. Nedeni ise hiçbir beklentileri yok. Evlilik falan beklentisi yok, çocuk çocuk tripler, şımarıklıklar yok, erkeğine değer vermeyi biliyor. Sabah ben değil o kahvaltı hazırlıyor. Napiyim hal böyle olunca nefsime hakim olamıyorum.
Yok.. Cinsellikten zaten iğreniyorum kendi yaptığım bişey değil böyle yani.. Alkol ve sigara kullanmam... Sigaraya başlıycak gibi olup bırakmıştım ama... Yani o teferruat biraz
sigara kullanmiyorum braktim alkolde 3 4 ayda .. seks hayati konusunda diyetteyim su aralar malum yalnizlik 😒 uyusturucu hic kullanmiyorum... vaay bu aralar cennetligım he 😅😂
Nefsimi kontrol edebiliyorum Şeytan kandırmaya çalışıyor ama Ona yürü len diyorum Ağlıyor şirifsiz :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kardeşime ilgi duyuyorum kendimi durduramıyorum cinsellik değil aşk ağır basıyor ama hic bir seyi fiziksel eyleme dokmedim ama kendimi de sevmekten ali koyamiyorum 😔
orası benim için sorun degil ama ben seni de tanımam kardeşini de iş uçkara gelince kalmışın dini imanı olmaz derler bilirmisin ne kadar saglam olursa olsun bir gün gelir evde kimse olmaz kardeşin duş alır çıkar tutamazsın kendini en azın bir süreligine aklından silene kadar uzaklaş yazık olmasın ikinize de
En İyi Cevaplar