Çok azimli biri olsa gerek bu damacanayı bozuk parayla dolduran kişi😂 Bizim de kumbara var ama çok küçük, damlaya damlaya göl olur dedikleri bu olsa gerek?
kumbara bir kültürdür ben işbankası kumbarası almıştım küçükken her ay topladığımız kumbarayı bankaya götürü karşılığında çocuk dergileri falan hediye ederlerdi bu okuma kültürü o yaşlarda oluştu bende ve bu makamlara geldik emeği geçen herkesten allah razı olsun ama üzülüyorum bunu gelştiremedi bizim nesil beceremedik şimdi varsa yoksa kuran kursu allah kitap ve hepside yapmacık sırf reklam yapmak için gözümüzün içine sokularak yapılıyor... gidişata dair umutlarım çok kötü maalesef
Çok biriktirdim. Kardeşimle bana kumbara alınmıştı, biriken paralar üniversite hesabına yatacak demişlerdi, yemedim içmedim biriktirdim üniversitede rahat edicem ya, kardeşim alayını yedi hiç biriktirmedi, en son bankada tüm parayı ikiye bölüp yatırmışlar benim hakkım ona gitti, o zamandan beri kumbarada biriktirmem. Kumbaralarla aram bozuk.
Bizimde bu tarz bir kumbaramız vardı ben küçükken, düşün ki araba alıp bir kısmını kumbaradan ödedik. Sonra tekrar kumbara yaptık, ama ben daha başındayken tutturdum laptop istiyorum diye, 400 TL'ye yakın para çıkmıştı gidip Teknosada adamın önüne hepsi bozuk 400 TL dökmüştüm, kasiyer ağlayacaktı nerdeyse :))
ben böyle domuzlu falan filan kumbarada değil de kavanozda falan biriktiriyorum zaten kıyamam ben kumbarayaı kırmaya. zaman geçdikçekendime alcam bir kumbara kırılmadan açılanından yeni telefonumu suya salıp kırdım , şimdi aynısından almak için topluyrum parayı Azerbaycandan yazıyorum 2.5AZN param var. Hadi İnşallah lirayla 100 tlm olsun İnşallah yeni telefonuma kızlarsoruyo app indircem. bir de , bir yöntem keşfettim ablanız/kardeşiniz/ağabeyiniz , varsa ve yemeğini istemiyorsa para karşılığında siz yersiniz artık hem sağlık hem de para kazanırsınız. lütfen siz de bana para elde etme yöntemleri bulun.
Ben zarfların içine koyar kitapların aralarında saklardım :D sonra koyduğum yeri unutup paralar tedavülden kalkınca elime geçtiğimde üzülürdüm, kağıt paraydı sakladıklarım hep 25 kuruş yeşil yeşil :D :D
bunu yapan arkadaş biraz yanlış anlamış heralde kumbara olayını :D ben çekmecemin alt boşluğuna atardım paralarımı kumbara almazdı o zaman böyle damacana da yoktu
Bozuk taşımasını sevmediğim için gün sonunda üstümde kalan bozuklukları saat kutusuna atıyorum. Oradan alınıp kullanılıyor. şu an 50 lira var. Birikince insanın bozdurasıda gelmiyor yalnız.
En İyi Cevaplar