Eşime bunu söylemeli miyim?

Eski sevgilimle 4 yılı beraber geçirdik ve ayrıldık , üstünden yaklaşık 5 yıl ben hayatıma kimseyi almadım, 5 yıl sonra eşimle evlendim. Onun oturduğu yerden taşındığını duymuştum ve orda arkadaşım oturuyordu. O gün bugündür arkadaşıma bana onun hakkında konuşmaması için uyardım bir şey bilse bile bana söylemiyordu. O taşındı diye eşimde sıkıntı yapmadı çok anlayışlıdır. Geçen arkadaşıma gittim karnım burnumda ve o mahallede arkadaşlarıyla takılıyordu. Hepsi gülerken beni görüp yönlerini bana doğru çevirdiler. Eski erkek arkadaşım hemen koştu yanıma geldi ve şu muhabbet geçti ;

- nasılsın

+ iyiyim sağol sen

- bende iyiyim ne kadar değişmişsin bu arada hayırlı olsun kız mı erkek mi?

- kız

+ eminim annesine benzeyecektir senin gibi mükemmel bir kişiliğe ve güzelliğe sahip olcaktır.

- teşekkür ederim , iyi günler

Ve gözlerinden 2 damla yaş aktı. Arkadaşımın evine girdim. Arkadaşımın dediğine göre evlenmemiş ve ilişkileri hep kısa sürmüş.

Onu sevdiğim için değil ama içimde bir sızı oldu onunla kurardık hep bu hayalleri, ilk aşkımdı, eşim onu hep kıskanmıştı.

Eşimi çok seviyorum , mükemmel bir uyuma sahibiz, aşkımızı herkes kıskanır. Bunu anlatsam aramız bozulur mu? Anlatmazsam vicdanen rahat edemem, ne yapmalıyım?

Eşime bunu söylemeli miyim?