berkacan, çüküberk gibi ismim yok.
bildiğin sıradan isimlerden işte :)
Bana da öyle geliyor.
Alperen, Berke, Batuhan acayip yakışıklı, karizmatik. Abdullah, Abidin, Abdulrezzak olunca ezik ve tipsiz. İsimlerin insanda bıraktığı izlenimler de önemli. 😊😊
Benim bir kuzenim vardı, tam bir erkek mıknatısı, ismi Hacer ama durumun farkına varmış ki yeni tanıştığı elemanlara ismini Ceren diye söylüyordu.
Buse olupta, aptal olan çok kişi gördüm ben. İsimlere fazla takılma bence, sonuçta isim değiştirebiirsin ama fikir, mantık, akıl değişmez.. Bu arada saydığın bu isimlerin çoğu annelerimizin, büyüklerimizin adları. Eski ama hürmetli.
Hacer veya Hayriye,Huriye,Fatma,Hayrunnisa v.s vs. vs. =) ismi ne olursa olsun cillop gibi olsada evet ilk tepki şaşkınlık ve beklememezlikten kaynaklanan bir ilk tepkidir hepsi bu,ama her ismin kendine göre bir anlamı ve güzelliği olduğunu da hepimiz biliyoruz.İsme takılmazdım açıkcası
Hacer sevişelimmi derim.
Duruşumu bozmam.
hacerler sevişmez
Denerim.
manyakmısın olum ya:D
Cevap
32Cevap
hacer derse sorun değil de marhabe demesinde sıkıntı vardır :)
+1
:)
e düzeltmişler kelimeyi :) artıları geri almazlar demi :)
genelde eski p*rno dergilerde kızların adı yeşim, pelin, buse vs gibiydi. Hacer, Huriye, Emine isimlerine hiç rastlamadım. bunlar ağır isimler. ama güzelliğin isimle ne alakası var. mesela bir kız vardı Eda, çikindi. birbaşkası vardı Hacerdi zannedersem evet Hacer di. boncuk gibiydi, sporcuydu. :))
köylü ismi mi. çok ilginç bir yaklaşım. gerçi geçmişi ve gelenekseli beğenmeme asimile olma şehirdeki aşağılık kopleksi içindekilerden çıkıyor. kendi olamayanlardan :) mesela bir bakan Fatma Aliye Kavaf, bir bakan Nimet Çubukçu, bunlar köylü mü? hem köylü olsa ne yazar. Bakan olmuş. :)) ayrıca ben şehirliyim ama benim yaşadığım şehirde nedense hep köylü isimleri var. :))
;)
Abdül'lü isimler beni soğutur sevmem. Berkecan lar candır. Zaten genelde de yakışıklı olurlar.
Çok yakışıklı bir erkeğin ismini bana Abdül olarak söylemesi kafam da bir ''acaba'' yaratır ama kusursuz insan mı olurmuş der geçerim. Tipten kurtarır yani.
olsun ya nolacak, yeter ki insan olsun, sanki kişi kendi ismini kendi mi seçiyo, elimizde olmayan şeyler için kimse bizi artık yargılamasın, isim de dahil, rengimiz, dinimiz, ırkımız, ana-babamız için kimse beni yargılamasın, artık sadece benim yaptığım işler için yargılasınlar,
tabii ya ama genelde gurbetçi türkler böyle isimler koyuyo mesela şukufeye bile rastladım bulgar bır kızda:)))))))))))
Banada garip geliyo cocuk 10 numara herseyıyle adını soruyosun merhaba ben hasan ! ben şemsettin :D
:D:D benımkının de kaniye ne alakaysa :D
Benım babannenım adını çok begenıyorum ya eftelya :)
ahahahahah :)) harbiden ya bak ben de buna denk geldiğim olmadı diil :)) :))) nuriye diye isim koyulur mu sence sarışınyeşil gözlü bir kıza :)) :)) çok uğraşmıştım yalnız nuriye olsa da çektirdi ama sonu güzel oldu :)) :))
Valle "emine" ismi vardı. Emine Ün'ü görünce anladım ki meğersem pek çok güzel bir isimmiş. Öyle güzel olsun da, varsın adı emine olsun. Ne olur? :)
esas ismi "emine bolverdi" idi . sonradan deiştirdi o soyadını :) güzellik yarışmasına katılmıştı. ben onu beğenmiştim. teyzemde zevkisz. çeşme başı güzelini beğenedin demişti. sonra derece falan da alamadı. ama ben yine de zevkimden vazgeçmedim.. neyse.. bi oyuncuyla evledi yaa o..
bi ara da canısı ile dizi çevirmiti
benim çıktığım bi çocuğun ismi çok garipti daha önce hiç duymamıştım insanlar da ilk seferde anlamıyodu zaten sonra ondan ayrıldım başka bi çocukla tanıştım bunun adı da başak mış başak diye erkek ismi mi olur
bizimde erkek ingilizce hocamızın adı özlem di
ismin ne önemi var. İsmini kimse seçemez ki. Esas gerçek ismi yerine başka isim kullanandan korkun. çekinin. Onlar hem kendine, hem ailelerine hemde size saygısızlık yapıyorlar.
amannn yaa ne olacakkk... hacer kotu isim mi yani... en azindan genel evlerde bol bol kullanilan isimlerden birisi değill... kiz guzelse huyu guzelseee isterse ismi mehmet olsun no problemmm
kız olsun tastan olsun isme takılmamak lazım olan var olmayan var azla yetınmeyı bılmıyen çoğu bulamazmıs bsver ben bısı hıssetmıom nefes alıosa sorn yok hacı :D :P
başta biraz duraksarım ne yalan soylım =) karşında hoş alımlı bi bayan var ona uygun can alaıcı bi ism duymak ısterken bırden sıradan ısımler farklı bı tepkı yaratabılır .d
Kendine aşık et ve sonra mahkeme kararıyla adını değiştirmesi için ikna et.
Bu sadece kızlar veya erkekler için geçerli değildir .
Yemek yiyeceğimiz yerin adına da dikkat ederiz , alışveriş yapacağımız yerinde .
isminin önemi yok ben ona aşkım canım derim ismine ne gerek neyse ne değiştirecek halim yok adam olsun kafi
isimler hissiyatımı etkilemez ama isimler hakkında bazı genellemelerim var onlardan etkileniyor olabilirim.
ay ismimle çok dalga geçelerdi ortaokulda zevksuyu derlerdi bana ne alakasaysa cansuyla xD ah ergenlik ne aptal şeyler yaptırıor insanlra xD
ıyıkı cocuktunuz :D
Eda, Aylin gibi isimlerde sıradan aslında.Alışmadığımız ve pek kullanılmadığı için garip geliyor bazılarına.İsimlere takılmamak lazım.
Böyle Pelin mi olur ya :D link
koptum yaa :))) +1
Birşey hissetmem, çerçeveye değil resme bakıyorum :D
Görmeden önce bir ön yargı olduğu kesin de "merhaba ben Hacer" dedikten sonrası "cillop gibi bir kızsa" önemli değil.
Ön yargılardan bahsederken birden yatakta bulduk kendimizi. Hayırdır inşallah.
Şükür bildiğim bir isme sahipmiş misal Esila da olabilirdi.
fahriye evcen o önyargıyı bir parça kırdı sanırım. sonra hadise, güzide duran gibi isimler de var...
sen de bu saclarla bende kirilabilir hale gelen birseye sebep oldun su an:))
NIYE BILADER HACER ISMINDEN BI ALIP VEREMEDIGIN MI VAR?
benimde başıma böyle bişey geldi :) çocuk manken gibiydi kaslı esmer filan sonra ben beytullah dedi :D biraz şaşırdım hatta baya bi şarşırmıştım :)
onemli olan performansi yaaaa niye isme takiliyorsu ki yani
takılmadım sadece şaşırdım
Olsun o Hacer derse, Bende benimkini Kamil'le değiştiririm...
Adımın insanlara verdiği imaj ile kişiliğim çok alakalı değildir. İsimle çok alaka bulamam ben.
alakası yok kardesim. insan olsun ismi olmasa da olur nadir veren olsa bile olur
bizim hademeler gibi durkadın taşkadın gibi isimler olmasında bunların gideri var.
Zülbiye :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((888
İsim konusunda pek önyargım yok.Çok uçuk olmadığı sürece
kısaltma veya lakap takma yoluna giderek çözülebilir. birazcık yaratıcılık kafi.
:)aa ismin ne alaksi buraya :)))esa gornsdur tabi adda uygun osa dah super olur d
gözlerimi kaparı vazifemi yaparım aahahahh
ismiyle sevişiyorum.
Yeri gelir o benim için buse olur , sude olur bilmemne su olur
Ohoo sen isim duymamissin neler var daha, ama benim icin farketmez
Yok lan sevdiğin kız gelip de fadime dese sana en güzel isim fadime gelir dünyada :)))
bence isim hiçbir şeyi etkilemez. adamı ismiyle mi değerlendiriyorlar?
farketmez benim için isimden çok cisim önemli
bi cisim yaklaşıyor!
aslında o hisır demek istiyor sen hacer olarak anlıyorsun...
Cüneyt nasıl sizce? Ben alışık oldugumdan mıdır bılmem fazla sevmıyorum. Ama Cüneyt Bey diye hitap edilince gayet karizmatik durdugunu düşünüyorum :)
Bir Emine gördüm sonra başka şeylerde yaptım tabi. Adriana yanında kaka yemiş.
Erkekte de aynı şey geçerliyse :D
Sinasettiniye ye olur :/
içimdeki sesi dinlerim " Yerim Seni Hacer!"
Bir kızın adı nebahat felan ise hiç şansı yok.
isim isimdir takılcak bişi bulamıyorum ben
ben de bi şaşırmada olmuyor
bunu biliyorum ;)
senin ismini merak ettim bak şimdi!
Çok fark etmez.. Cillop gibi olsunda..
Anasına babasına söver geçerim fazla önemseme XD
silivrinin en güzel kızı adıda cemile
bilmiyorum yaşamdım hiç :)
çirkin olan senin bu düşüncen bence joker...
uygun bir lakap iş görür kötü hissedenler için
ön yargılarım yok
ahahahaha:))
isim insanı etkiler
:))))
isim farketmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar