cehenneme girmek parayla cennet belese dua ile imanin islamin sartlari belese oysaki kumar olsun hirsizlik olsun parayla egerki boyle bir soru gelmisse ikisindende aldigmi dusunuyorum ama hangisi agir bilemicem bazi iyilikler kötü olmayi ihmal etmiyor iyi niyeti herkez kullanir hakim bile savciya sormus iyi ettikmi paralari alinca oda ekmek parasi demis bilmiyorum cehennemden cok korkuyorum...
Kesinlikle cennet diyorum. Zina yapmayı bırak yaklaşmadım bile , ağzıma alkolü 6 senedir sürmedim , uyuşturucu kullanmıyorum , insanlara zarar vermiyorum , cahille tartışmıyorum , iyilik ve ikramda yarışıyorum , batılı red ve inkar ediyorum şirkten uzak yaşıyorum...
bu nasil bir ozguven ya hz omer dahi suphe ederdi amelleri cennet icin yetmeyecek diye, sen bu kadar seyi yaptigini soyluyorsun ama bunlari soyleyerek nefsini yuceltiyorsun, asla kesinlikle diyemezsin Allah bilir orasini senin yaptigin sirk kosmaktir kardesim
@aafitab emin ol şirk Nedir bilmiyorsunuz o yüzden önce bir insanlığın vebası şirk isimli kitabı okuyun tabiki bir de kuran. Dininizi kulaktan dolma değil esas kaynağından öğrenin ✋🏻😜
@aafitab İyi bakalım kurandan haberin varsa anlamak için okuduysan ne mutlu sana. Hidayet demişsin sanırım kuran daki hidayeti de biliyorsundur. Furkan süresi 30 Şüphesiz benim ümmetim kuranı terk etti
bu ayette bunu soyleyen peygamber efendimiz degildir, ahir zamanda gelecek olan mehdi soyleyecektir. Ali imran suresinin 119. ayetine bakarsan daha net anlarsin Onun zamaninda sahabeler Kurani terketmemislerdir.
@aafitab vay Alime bak sen hemen inkar etti ya ayeti 😜 Bütün kainat Muhammed peygambere inmiş diyor sen diyorsun başkası demiş. Kuran da Mehdi yaZmıyor zaten gelmeyecekte boşuna bekleme.
Araf. Çoğu kişi cennete veya cehenneme gider; ama ben çoğu kişinin yaptığı, gittiği kısacası uğraştığı şeyleri yapmam. Ha Araf iyi bir yer değil ama kötü bir yer de değil. Ben de ne iyiyim ne de kötüyüm. Açıkçası böyle renksiz, nesnesiz bir boşlukta put gibi durmak bana yakışır. Ama sonumuz cennet ola, pardon sonum...
Ya ibadet ediyorsundur, ya etmiyorsundur. Ya tam ya yarim veya hic. Günahlariyla sevaplari esit olanlara Allah insaallah merhamet edecek ve onlar Cennet e girecek. Hic bisey yapmamak seni ortada tutmaz, tam tersi gafletin dibine sürükler
Şunun anlaşılması lazım aslında cenneti kesinlikle insan kazanamıyor ne yaparsa yapsın amelle kıyas yapılamaz yani şunu yaptım olayı kendine ben cennetliğim gözuyle bakmak riskli iş maazallah eğer cennete girersek tamamen Allahın lutfudur ama cehenneme gidersekte tamamen hur irademizle yediğimiz naneler yuzundendir. Allah inanan tum müslümanları cennetle mukafatlandırsın. İmanında sıkıntı olupta evrende ki butun herşeyi kör tesaduften oluştuğunu iddia edelerede hidayet versin inşAllah.
Cehenneme bak sanırsın mordor :D knk özümde iyi niyetli olsamda yani içtenlikle kimsenin kalbini kırmadım kimseye zarar vermrdim zina etmedim ama namaza bayramdan bayrama gittim küfür çok ettim hala da ederim o yüzden sanırım cehennem :/
Aynanın karşısına geçip kendi kendimi sorguya ne kadar çeksemde vereceğim cevaplar doğrultusunda sonuç belli olsa da yine de Allah bilir... Cehennemlik ya da Cennetliğim diyemem...
Sana o ibadeti yaptiran Cehennem korkusu degil Allah korkusudur. Allah'i razi edememe korkusu. Sana verdigi bu vücudun, hayatin hakkini verememe korkusu.
En İyi Cevaplar