Bir insan neden pısırık, pasif, öz güveni düşük olur? Bu tarz insanların aile ortamındaki yetişme tarzındaki ortak noktaları nelerdir?
Ben mesela.. Bak sana anlatım mesela aile ortamı nasıl oluyor. Aile bilgisiz ve durumu kötüdür ve geçim sıkıntısı çekiyodur bu yüzden kafası rahat edip çocuğunu sevemez insan aile büyükleri hep bir sıkıntıdan bahseder , çocuk bişey isteyince şiddetle karşılanır hangi parayla alacaz gibi, tek sorun para değil. Çocuk yetiştirmeyi bilmek lazım bir çocuğa kendini ifade etme şansı vericeksin, hata yapma şansı vericeksin sevgi vericeksin saygı göstereceksin, öğüt verirken herkesin içinde değil yalnızken uygun bir dille söyliceksin. Anne baba çocuğun arkasında olucak parası olmasın ama desteği olsun çocuğa ki çocuk bişey yapma cesaretini bulabilsin. Ha sen çocuğum zarar görmesin ben yaparım gitsin alsın dersen eksik olur. Babam beni herkesin içinde yerden yere vurduğunu biliyorum. Hasta olunca tüm aileye karşın ölsede doktora götürmicem diyordu.
peki bu durumun ask hayatini nasil etkiliyor? benim erkek arkadaşım böyle ben ona nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. kendini işe adamış resmen. tek başarılı olduğu alan o. onun harici bilhassa özel hayatında yanlış bşy yaparım diye hiç bsy yapmıyor yanlış bşy derim diye sessiz kalmayı tercih ediyor. niye böyle olduğunu anlamaya çalıştığım için sorular sorduğumda da kaçıyor bir şekilde. eleştiri alınca hemen kabuğuna kapanıyor kendini yetersiz hissediyor. ben anlıyorum bunu ama belli etmiyorum çünkü o pasif biri gibi durmaktansa kibirli duygusuz biri gibi anlaşılmayı tercih edecek kadar gurur meselesi yapmış bu durumu. napmali ne etmeli bilmiyorum
Valla her yerde sıkıntı bu. örneğin iyidir hoştur akıllı efendidir belki ama eğlenceli değildir orda kaybediyosun. sırf komik konuşkan olmadığı için aile içinde bike kaybediyor. Hata yapınca kendini çok suçlar mesela. Onu nasıl aşabilirsin şöyle senin yanında rahat hissetmesi lazım. Mesela benim arkadaşlar var beni böyle kabullenmiş beni biliyolar ne yaparım ne yapamam biliyorlar onların yanında başarılı oluyorum mesela tabi başarıyı da destekleyip başarısızlığımda yanımda oluyorlar hatalıda olsam kendimi ifade ediyorum onların yanında.. Düzelmesi için onun bazı alanlarda haklı ve doğru olması lazım onu doğrula fikrini sor gibi gibi..
ben kendimle çok barışık biriyim diğer insanların kusurlarını görmem ama kendimle dalga geçerim. özgüvenim yüksek. iyi kalpli de biriyim. yaşam enerjimi yüksek. hatta sevgili olmadan önce (aynı iş yerindeydik) benim gözlerime her baktığında icini mutluluk kapladigini, içimin dişimin bir ve çok doğal çok iyi olduğumu falan söylemişti. nolur hiç değişme, insana güven veriyorsun güç veriyorsun demişti. ve ben hiç değişmedim ve ona karşı çok sevgi dolu çok saygılıyım. o yüzden benim yanımda rahat olmaması için bir sebep yok ama bence onun korkusu ondan sıkılacağımı bırakıp gideceğimi düşünmesi çünkü kendi de farkında beni yordugunun yaşam enerjimi düşürüyor resmen. bu yüzden de kendini çekiyor beni kaybetmek pahasına. ve aslında beni kaybetmek belki de isteyeceği en son şey.
Sana şöyle bişey diyim. Enerjinin sömürüyorsa falan zaten onunla olma sırf hoşlanıyosun diye zorlama bazen olmazsa olmuyor.. Onun gelişmesi ve biletleri öğrenmesi lazım kazanmak için çabalaması gerektiğini bilmeli bazen kaybetmek iyidir.. Şimdi sana anlatıyorum bende pısırığım falan dedim ama hayır ben büyük oranda aştım bunu kendi kendime yetwbiliyorum istediğim ne biliyorum. Ha bazen fazlasını istiyorum olmayınca çok üzülüyırum falan ama kaybetmek insana çalışma azmi veriyor ona bunu hissettir bence bişeyler yapabilmek için değişmeli ve gelişmeli. Hayatta amacı olmalı ve kazanmak için çalışmalı
Bu gibileri geliyor. Çocuğun pısırık olmasının sebebi; anne, babanın çocuğa sevgisini göstermemesi ve yapılacak bir işte onunda fikrinin sorulmaması, sürekli sen çocuksun büyüklerin işine karışamazsın gibi sözlerle geri plana itmeleri, Sen yapabilirsin demek yerine Sen yapamazsın demeleri.. Say say bitmez bunlar. Sonra da çocuğumuz neden böyle pısırk oldu diye düşünür dururlar. ;)
cf.kizlarsoruyor.com/.../...-99af-8b3294b68c14.gif
Bir çok sebebi olabilir ama konu sevgiliyse tabiki bunu ona hissettirmeyip sen açacaksın onu mesela insanları o kadar önemsenmemesi insanın ne istediği kendi duygularının önemli olduğunu göstereceksin bide ikinize dünya aç sokakta bize ne derler şu hareketimi nasıl anlarlar değil içinden geldiği gibi hareket edeceğinizi göster ilk sen ona bu davranışlarla örnek ol adama pısırık dersen K. bkmada onu diyen sevgilisi olacak duyguya beyne daha sahip değil demektir
hayır asla demem ona öyle. Çok hassas ve gururlu. ve ben onun kalbini bile isteye asla kıramam. çünkü o benim onunla üzüleceğimi mutsuz olacagimi düşünüp benden vazgeçebilecek kadar (ki hic istemese de) düzgün biri. Hani başkası anlatsa hikaye bunlar inanma derdim. sevmeyen adamın bahanesi işte derdim. Ama adam bildiğin kendini yetersiz görüyor ve ben ona ulaşamıyorum açamıyorum bir türlü. yoruldum inan. öyle zor ki bir ilişki de erkeğin rolünü üstlenmek. kaprisler trip naz çekiyorum. ben adım atmasam kıyamete kadar adım atmayacak biri var karşımda. Ki bide ben şu yaşıma kadar kimsenin etrafında dolanmadigim gibi dolananları bile dikkate almayacak kadar ilgiye doymuş biriyim. tuhaf geliyor şimdi hoşuma da gidiyor aslında. o ondan sıkılırım diye korkuyor halbuki ben onu belki tam da öyle olduğu için seviyorum
Ama bunu uyduranda sensin erkekler düzdür nettir sen belkide sevdiğin için konuyu buraya bağlıyorsun belkide gerçekten senden soğuyor uğraşmak istemiyor benimkide benden illallah etti dırdırımdan hep benim isteğim olmasından ama hala uğraşıyor yani bunları öğrenelim artık aşıksa herşeyi yapar ve kabullenirler kaybetme korkusu bitmişse sevgide bitmistir
tabi o da bir ihtimal onları da hesaba katıyorum hatta bazen çok fazla taktığım oluyor ama öyle değil. bu adam bu işlerde tecrübesiz. asosyal yalnız iletişim sorunu olan biri. bence bizim tek sorunumuz zaman. onun zamana ihtiyacı var bende hemen herşey olsun puzzle eksik kalmasın derdindeyim
Asiri koruyucu aile. Onu yapma bunu yapma diyen aile. Benim ailem de böyle. Pisirik biri değilim kesinlikle. Ama ozguvenimin çok olduğu soylenemez
Cevap
21Cevap
içine kapanık buyumuştur çünkü tek olduğunu düşünur her zaman aile sevgisi vardur ama onlardan bile uzak büyümüşdür herşeyi hep içine atmışdır ve bu sonradan psikolojik bir durum haline gelir. neticesinde iletişimi zayıfda olur asosyalde olabilir çeşitli yönde etkiler ve buda hayata yansır özgüvensiz biri olur. bu kişiler tedavi almalıdır çünkü her zaman biriyle konuşmak onlara iyi gelecekdir.
benim erkek arkadaşım böyle ben ona nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum.
cok hassas oldugu icin bu konuda acik acik degil de ustu kapali imalarda bulunabiliyorum yalnizca. mesela kendisi icine kapanik biri ben bir test yapmıştım orda disa donuk olani secti sen oyle degilsin dedigimde de sadece onun oldugu cevabi meraj ettim gibi kıvırdı. kabullenemiyor ya da utanıyor bu durumdan.
kendini işe adamış resmen. tek başarılı olduğu alan o. onun harici bilhassa özel hayatında yanlış bşy yaparım diye hiç bsy yapmıyor yanlış bşy derim diye sessiz kalmayı tercih ediyor. niye böyle olduğunu anlamaya çalıştığım için sorular sorduğumda da kaçıyor bir şekilde. eleştiri alınca hemen kabuğuna kapanıyor kendini yetersiz hissediyor. ben anlıyorum bunu ama belli etmiyorum çünkü o pasif biri gibi durmaktansa kibirli duygusuz biri gibi anlaşılmayı tercih edecek kadar gurur meselesi yapmış bu durumu. napmali ne etmeli bilmiyorum
onun öyle olması suç değil bu psikolojik birşey ve sen ona her zaman destek ol onu hiç bir zaman eleştirme çünkü bu tür insanlar her zaman kendi duymak istediğini bekler karşıdan ve algılamak istediği gibi algılar herşeyi onunla iyice konuş tedavi almasını iste ama unutma psikolojik tedavi almak onu küçültmez aksine bence herkes almalı ve birde anladığım kadarıyla öfkeli ve öyle olduğunu kabullenmiyor sen dile getirincide kızıyor veya geçiştiriyor çünkü gerçeği görmek istemiyor. dediğim gibi tedavi onun bu sorununu halletmez ama ona iyi hissetdirir ve şunu unutma bir insanı sadece kendisi düzeltebilir sen sadece ona ilham ver onu hep anla sana mantıksızca konuşsabile onu anla çünkü bu tür insanlar kendilerini kimsenin anlamadığını düşünür.
ben kendimle çok barışık biriyim diğer insanların kusurlarını görmem ama kendimle dalga geçerim. özgüvenim yüksek. iyi kalpli de biriyim. yaşam enerjimi yüksek. hatta sevgili olmadan önce (aynı iş yerindeydik) benim gözlerime her baktığında icini mutluluk kapladigini, içimin dişimin bir ve çok doğal çok iyi olduğumu falan söylemişti. nolur hiç değişme, insana güven veriyorsun güç veriyorsun demişti. ve ben hiç değişmedim ve ona karşı çok sevgi dolu çok saygılıyım. o yüzden benim yanımda rahat olmaması için bir sebep yok ama bence onun korkusu ondan sıkılacağımı bırakıp gideceğimi düşünmesi çünkü kendi de farkında beni yordugunun yaşam enerjimi düşürüyor resmen. bu yüzden de kendini çekiyor beni kaybetmek pahasına. ve aslında beni kaybetmek belki de isteyeceği en son şey.
ben onunla tedavi konusunda tek kelime edemem işte. bir daha benim yüzüme bakmaz. cook aşırı hassas ve gururlu. ilk etapta onu gerçekten sevdiğimi ve ondan bırakıp gitmeyeceğimi tam anlamıyla hissettirmem gerekiyor sanırım.
şu an aramız limoni. pratikte ayrıldık güya ama ben teoride asla bitirmedim. hatta ona ara ara yazdım sakın kendini tek bir an bile suçlama sen beni tek bir gün bile üzmedin falan dedim. ben seninle çok mutluydum dedim. sevgili gider sevgi kalır sen benim canımsın bunu hiç unutma falan dedim. Yani bunun (büyük ihtimal gurur yapıp bir lafım ağır geldi sanırım) benimle tek kelime bile etmeden ayrılmasını olgunlukla karşıladım. Ki ayrilmasinin nedenini merak ettiğim için aradım açmadı 50 kere aradım sonra konuşuruz falan dedi bende gıcıklığına tekrar aradım biraz üstledim DEFOL dedi. ilk tek ve son kötü kelimesi de budur bana karşı. bir hafta sustum çok kırıldım çünkü ama daha sonra o kelimeyi bile yüzüne vurmadım ve bir şekilde yanında olduğumu hissettirdim. Yeni yeni konuşuyor beyefendi tek kelime etmiyordu. Resmiyiz tabii. Ve o yazmıyor hiç ben yazarsam lütfedip cvp veriyor bende çok nadir yazıyorum ve kısa kesiyorum uzatsam konuşacak gibi aslinda
Ha bide ben buna zarf attım seni son kez görebilir miyim diye bu haftasonu görüşcez bakalım. Sence kurtarabilir miyim ilişkiyi? nasıl davranmalıyim? onun tepkisini mi ölceyim arkadaş gibi mi yaklasayim onu kaybetmemek istemediğimi direkt belirteyim mi napayim
bilmiyorum ya bazen acaba yeteri kadar sevmiyor mu diye de geçmiyor değil aklımdan. Ama bazen bazı insanlara denk geliyorum fazla sevgiden de kaynaklanabildigini görüyorum. Benim çok yanlışlarım oldu aslında o benden zaman istemişti zamanla herşey daha güzel olacak daha iyi tanıcaz birbirimizi paylaşacak çok şeyimiz olacak falan demişti bende düşüncesizce bir laf ettim o zaman keşke sevgili olmasaydık ben hiç sevgiliyiz gibi hissetmiyorum falan diye. o öyle şeyleri takıyor işte. bir kere demişti zaten senin lafların çok ağır geliyor bazen kaldıramıyorum demişti. ne bileyim benim için sorun teşkil etmeyen şeyler onun için devasa şeyler olabiliyor. belki de onu anlamadığımı düşünüyor. Ama gerçekten onu kırmak istemiyorum istemedikçe daha çok hata yapıyorum. Ama beyden de çok eminim kimse uğraşmaz onunla bu kadar ki ugrasmamislarda ya bırakıp gitmişler ya aldatmislar..
teşekkür ederim iyi dileklerin ve yorumların için. umarım herşey iyi gider artık. ben yanında olmak istiyorum çünkü onun. diğerleri gibi olmadığımı göstermek istiyorum. Birinin onu gerçekten sevebileceğini görsün istiyorum
sen uğraş işte öyle kalbini kırcak düzeyde laflar söyleme gerek yok bunlara. ve birde sendede şunu gördüm kendini suçlama çünkü onun zaten sana ihtiyacı vardır. işide var allaha şükür hani boşda değil. ama onun ilgiye sevgiye ihtiyacı fazla var hangimizin yok ki sorunlar aşılır yeter ki kalp kırma olmasın. arada bıkarsan sende kendi en yakınınla dertlel falan bu durumlar böyledir.
Allah razı olsun gerçekten yardımcı olsun. Yabancı biriyle daha rahat konuşuluyor çünkü. En yakınım bile olsa sevgilimi anlatamıyorum. çünkü karşı karşıya geldiklerinde sevdiğim adama benim anlattıklarımdan yola çıkarak güçsüz hatta belki ezik gözüyle bakmasını istemiyorum. O da istemezdi böyle bsyi. Empati kurduğumda bende istemem. Tekrar çok teşekkür ederim. Hayırlı sabahlar
İnsanları. suçlayarak bir yere varamayiz.
Evvela bunu bilelim.
Çünkü kimin nasıl bir çocukluk yaşadığıni hiç bilmiyoruz ve her şey orada gizli.
pkk lılar geliyor pısırık varsa sinsilik te vardır etek giymekte vardır
Hiç sevmediğim tipler. Hakkini savunamayan gereksiz cekingenlik.
Okul zamanında ezilen insanlar pısırık oluyor bence. Kendimden biliyorum. Ve ozguveni düşük
en iyi örneği sensin işte... bunu bile gizli kullanıcı olarak yazıyosun...
Sosyal fobisi olan tipler veya eleştirilmekten korkanlar
Cocuklarinizi oz guvenli yetistirin birakin kendi islerini kendileri yapsin
Benim o kendimden çok küçük olan kız kardeşim bana ablalık yapıyor, sözünden çıkamıyorum bazen azarlıyor bazen dövüyor
hakkını savunamayan birisi
Light Selami aklıma geliyor.
Ödd desen g... nü veren cinsleerden..
ceasreti olmayan böyle gizli soru soran kişiler.
ezik, zavli, kednini koruyamayan, kisa boylu
bende var bu sorun
peki neden öylesin? farzı misal otoriter bir ailede mi büyüdün, şiddet mi gördün çocukken, sen sus karışma gibilerinden sözün mü kesildi. ya da başka bir sebep
taciz edildim ailem heb ezerdi kafan almiyor senin bu okulu derdi cevremden sesimle ilgili kotu seyler istim ve annem takintili herseyi takiyordu halla takiyor 15 senedir var otobuse binemem yemek yiyemem toplumda kendimi ifade edmem vb cok var daha hangni sayiyum
peki nasıl yaklaşmak gerek. benim erkek arkadaşım çok pısırık içine kapanık sessiz. ben bazen fazla üstüne gidiyor olabilirim ve kendini hepten yetersiz görüyor olabilir çünkü kabuğuna çekiliyor hemen bir daha hiç açamıyorum. Çok hassas. benim karşımda küçük düşmekten çok utanıyor kendini olmadığı biri gibi göstermiyor gösteremiyor zaten ama olduğu gibi biri olduğunu anlatamam içinde elinden geleni yapıyor. susarak yapıyor tabi. eylemsizlik ve tepkisiz kalarak. ben onu kibirli duygusuz olarak bilsem daha iyi yeterki pisirik olduğunu hissettirmeyeyim. lsanki olmak istediği dışa dönük biri (bi test yapmıştım orda kendini öyle tanımladı ama sen içe dönüksün deyince kivirdi) Kendini kapattığı için yardımcı da olamiyorum
sanirim öz güven Ben dede ama insanlrla iletisim kurmasi gerekiyor kisisel gelisim piskoloji kitaplari okusun adres sorsin sora sora ole oluyor 15 senedir var bende surekli pjdeyim o yizden ve ailem yuznewn
pskolog destek almasni aydinlat
Neden pısırık, bir de onu sorgulamak lazım.
çekingen
mesela ben :D
pırasa
Kendim
korkak.
Kendim 😁
Hic sevmem
erkek kılıklı bayan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar