Özgürlük diye bisey yoktur hayatta. İstedigi sey oldugu icin özgür oldugunu zannedenler vardır. Hep birseylerin güdümündeyiz ve dayatmasi altindayiz. Bu birseyler bazen insandır, bazen yasadır bazen tabudur.
Kısmen özgürlük. İstek dedigimiz sey arzularindır. Arzularinin esiri olmak òzgürlük degildir. İradeniz arzularinıza engel olmuyorsa esirsiniz demektir. Örnegin sigara icmek sagliga zararlidir. Ama vucudunuz istiyor. Vucudunuz istiyorsa iradeniz buna engel olamiyorsa sigaraya yani vucunuzun isteğine esirsiniz demektir.
Algımızdaki kavramlar bizi o anlama ittigi icin böyle düşünüyoruz. Neden özgürlük kavramini açmiyoruz da toplumdaki anlamiyla yetiniyoruz? Çünkü toplumsal dayatmalarla bu anlami kabullendik ve sınırlandırdık. Popülr adı bireysel özgürlük. Bir hapistekine özgürlük nedir diye sorsak parmakliklarin diger tarafı der. Bu ülkedeki bir eşcinsele özgürlük nedir diye sorsak hemcinsimle evlenebilmemdir der. Bir ateiste sorsak ezanı duymamaktır der. V. s v. s En özgür canlilar kuşlardır. Bir oraya bir buraya.. :))
Esasen ben polemige de girmem. Muhatabimin fikrinin gerekcelerini ögrendiğimde ikna olmuşsam haklisin der susarim. Ikna olmamişsam hakliyim der susarim. Polemikten maraz dogar. Kendinize iyi bakın o halde ^^
Özgürlük hayatta kalmak için tek sebeptir. Özgürlük kelimelerle ifade edilebilecek kadar basit bir kavram değildir. Özgürlük birey olabilmektir. Özgürlüğüme mani olabilecek herşeye engel olurum.
Sahip olduğum uçsuz bucaksız bir güç ve sahip olduğum en değerli aşktır özgürlük.
Her ülkede herkes özgür özgürlük adına yapılan şeyler provokasyon ülkeyi karıştırmak için yapılıyo sınır budur sonsuza kadar özgür olamazsın öyle bişey olsa yolda giderken göz ucuyla bakanı vururum herkes buna benzer bişey yapsa sonuç ortada özgürlük bukadar daha fazlası olmaz
he anasını satayım ona buna pok atsinlar boş boş konussunlar sonra konusma özgürlüğü istesinler. ulan ozaman hdplilerin hepsi masum sonuç olarak onlarda konusma özgürlüklerinin kurbanı oldular değilmi
benim ki özgürlük değil ki benimkinin madden fiilen hiçbirşeyi yok, bence önce konusma özgürlüğünün nedemek oldugunu ve ne gibi sebeplerde bu sözün fiiliyata döküldüğünü öğrenmelisin.
Hayır aşk duyguların esareti değildir. Aşk sonsuz bir kavramdır. Denizde balık uzayı nasıl bilmezse, aşık olmayan ne aşkı bilir ne özgürlüğü, Özgürlük sonsuzluktur. Eğer ölümsüz aşk istiyorsan ölümsüze aşık ol. Aşık olunacak en büyük varlıktır o. Çünkü herşey O'na döner. Muhakkak ki alem hep O'dur ama görecek göz gerek...
Ölümsüze aşık olmak için yalnız kalacaksın. Yalnızlık aşkın vekaletidir ölüm aşkın vekaletidir. Allah hem imtihan eder hemde o imtihan içinde yardım eder. Unutma mum olup ışık saçmak için önce yanmak gerekir.
Yoh onlardan değil onlar üstten pervaneli drone diye geçiyo, beninkisi bildiğin uçak 😀😜 kamerasız. tahla bile atıyom ters uçuyom yan uçuyom ohoo neler yapiyom neler 😜😀 bikere yere çakıldım pervanesi kırıldı 😜😀
Özgürlük hakkında biraz mantıklı konuşalım.!! Ben şu an da istediğim şeyi yapabilirmiyim evet yapabilirim.. Mesela : geçen gün işyerin de birisi ile tartıştım dövseydim ne olurdu suçlu olurdum demek özgür değilmişim!!! sonuçta YAPTIRIM var Bu yaptırımda ÖZGÜRLÜĞE engeldir. Bir de senden alayım
Yorumlarda da söyledim özgürlük bir başkasının hakkını gasp etmek değildir. Mesela gecenin bu vakti sokakta istediğim gibi gezemiyorum. Neden? Çünkü birkaç densiz "sokakta dilediğim saatte dolaşma" özgürlüğümü gasp ettiği için.
senin dediğin gibi olsaydı haklısın fakat yine bir engel var!! özgürlüğünde dünya hayatı her zaman iyi insanlarla hiç kötü şeyler olmasaydı işte o zaman dediğin gibi olacaktı özgürlük... demek ki bir şeyler var... gezmen bir suç değil fakat gece sana zarar gelmesin diye seni uyaran kişiler senin iyiliğini isteyip özgürlüğünü kısıyorlar.
sıkıntı değil. anlatabildim mi neden özgür değiliz.. ben isterdim ki şimdi çıkayım dışarı deniz havası alayım ama soğuk çıkamıyorum bu özgürlüğümü alıyorlar anlamında değil.. üşürüm diye gitmiyorum.
Kuş kadar bile özgür değiliz.. çünkü kuş bile istediği yere gidemiyor biliyor ki beni vuracaklar diye gidemiyor oysa gerçekte kuş canlı bir varlık olduğunu bilmiyor bilse kuşları hava da göremeyiz.. onlarda belli bir yerlerde konar yavrusunu yaparlar.
anlaşmaktan yanayım. Kimseyi zorla dile getiremem... bugune kadar öyle gördüğün için bu yaştan sonra değişeceğini sanmıyorum... Sende senin gibi düşünenlerle anlaşırsın...
%1 bile deilim 19 yasimdym ailem ne isdrse oyle yasiorm. Okula gondermediler ve evden ckamiorm bir isde clsmiorm yani anlcn değil ozgrluk rahat hzurlu bile deilm :(