Affetmek zor iştir ve evet cesur insanlar ancak gerçekten affedebilir insan hata yapar ve affedilmeyecek bir hatada yoktur lakin o hatanın yarası kalır hep güven ayna gibidir bir kez kırarsan ne kadar tamir edersen et kendini hep çizik görürsün affeden kişi ise o çizik kısmın sağlam tarafına bakar fakat sen sağlam yer bırakmazsan o insana da affetme şansı bırakmazsın
Konu aldatmak değil yalnız. Herkes ilişkide ihaneti affetmek olarak algılamış affetmek deyince. Öyle bir durumu kimse gerçekten, içtenlikle kabul edemez, affedemez zaten. Söz genel itibariyle affetmekle alakalı. Belli bir konu üzerine değil.
İnsanlar hata yapar. Hiç birimiz mükemmel değiliz. Siz hiç mi kalp kırmadınız? Hiç mi yanlış yapmadınız? Elbette birine bir şansı bir kere, iki kere verirsin artık üçüncüyü vermek aptallık olur fakat o şansı hiç vermeyenler var.
ben mükemmelim demedim.. ki ancak.. yapılan bazı hatalar karşı tarafa büyük zarar verir sonra kalkıp bir özürle af beklemek ya da bunu affetmek aptallıktır
Tabii ki tek bir özürle af olmayacak hatalar var. Karşı tarafın gerçekten, ciddi şekilde efor sarf etmesi, çabalaması gerektiği durumlar var kendini affettirmek için. Ama affetmem deyişiniz bir nevi nickinizle de bir ironi oluşturuyor :)
bir söz var çok severim Affetmek ve unutmak iyi adamların intikamıdır diye ben affeder ve unuturum üzerinde durmam Affedilmeyen mevzusuna gelince Affedilmeyen olmakta lazım bazen:)
Sen affedince karsindaki senin salak oldugunu dusunup kendisi egolara girerek ayni hatayi tekrar yapacak ve sen bu durumu goze aliyosn bu yuzden cesaret isidir
Suça bağlı... yalan varsa biter , affederim ama sokaktaki insandan farkı olmaz benim için. İhanet varsa.. aynı şekilde. Kinimi kimse kazanmasın. Affetsem dahi kinim bitmez.
Kin başkalarını değil seni incitir zamanla. Kininden kurtulmanı şiddetle tavsiye ederim. Hem zaten kin duyuyorsan, içine sindiremiyorsan içinde affetmiş olmuyorsun, affetmiyorsun yani aslında üstünü örtüyorsun sadece. Sınırı geçtiği yerde hayatından çıkarıp, önüne bakmak ve içini iyi ya da kötü her şeyiyle beraber o insan adına boşaltmak yapılabilecek en güzel şey.
Biliyorsun sende, bir adam var.. fazlasıyla hakkımı yedi çok fazla hemde. Bunun karşılığını da aldı.. "karma" . ama ben tatmin olamıyorum işte. daha da kötüsünü yaşamasını istiyorum. her daim olan bir istek değil bu. Aklıma geldikçe derinden içten istiyorum.
İnsanlar bilerek ya da bilmeyerek hata yapabilirler. Kimi egosuna yenik düşebilir, adil olmayabilir vs. Evet, bu insanlara karşı mücadele etmeliyiz, evet susmamalıyız, haddimizi aşmadan saygı çerçevesinde uyarıda bulunmalıyız. Fakat elimizden gelmediği durumlarda da kabullenip önümüze bakmamız gerekiyor. Aksi halde bu öfke başkalarına değil, sana zarar verir. Yüreğini soğutur, insanlardan uzaklaştırır. Hem affetmek en büyük intikamdır aynı zamanda. Yaptığından utanmadığı kadar hak etmediği halde affedilmekten utanır insan.
Herkesin sınırları vardır. Aldatılmayı ben de affedemem şahsen. Seviyorsam affetmek isterim ama affedemem. Fakat böyle uç durumlar haricinde doğru bir söz olduğunu düşünüyorum. Pire için yorgan yakanlar çok.
Egoizm sezdim biraz. Yanlış anlamayın eleştirel anlamda söylemiyorum fakat "Bana kimse yanlış yapamaz." düşüncesi tehlikeli bir düşünce. İçinde kendini diğer insanlardan üstün görmeyi barındırıyor biraz. Peki bu şekilde yalnız kalmaz mısınız? Siz hiç kimseye tolerans göstermiyorsunuz, kimse size göstermiyor. Yıllık dostluklar biriktirebildiniz mi ya da biriktirebiliyor musunuz bu şekilde?
eğer empati kısmını özümseyebilseydiniz bunun ego değil bir duruş olduğunu anlardınız arkadaşım.. ben kimseye yapmıyorum kimsede bana yapamaz mantığı bu.. Dost biriktirdim mi? azdan çok çoktan az..
Her zaman birisiyle beraber olarak hayatını sürdürmüş birisi acaba tek olarak yaşamanın verdiği korku ile affedebilir mi? Sevgi büyükse evet zaten korku faktörü ortadan kalkıyor ama sevgi büyük değilse affetme nedeni korku olarak sayılmaz mı?
Bence ne idüğü belirsiz bir adamın sözüyle dünyaya bakış açımı değiştirecek değilim ^^ Affedilmesi gereken ufak tefek şeyleri herkes affeder. Bazı hatalar var ki asla affı olmaz.
En İyi Cevaplar