Tiyatroya ilgim var lakin sahne korkum da var.
Aynı durum sunum için de geçerli.
Bunu nasıl aşabilirim?
Aynı durum sunum için de geçerli.
Bunu nasıl aşabilirim?
Ben tiyatro yaparken hata yapıp hemen düzeltmiştim onca tekrara ragmen ilk başlarda hata oluyor ister istemez sonrası önemli zaten
Üniversitede sunum yapmadan önce her şeyi kafamda tasarladım. Duraklayınca ya da kağıda vs bakınca not kırılıyor. Slayt üstünden anlattık.
Hoca adımı söyledi, her şey gitti kafamda. Doğaçlama sundum sonra.
Bilirim o hisleri 😂 Geçer zamanla nefes egzersizleri yap
Emin olduğum bir konu olduğu zaman çok iyi konuşuyorum, hitabetim ve diksiyonum, belagatım iyidir. Ama yapacağım 😄
Yaparsın güveniyorum ben sana aslansın sen arda 😃
Aslan uymuyor, kurt desek ona 😄
Bu gazla baya şey yaparım ben 😄😂
Başarılar biliyorum yapacagını 🙏🏻😃
başta korkuyorsun sahneye çıktıktan sonra herşey kendiliğinden gelişiyor zaten
Girince alışıyon diyon yani
Evet benimde başıma geldiği için söylüyorum
Zamanla alışacağım öyleyse.
Evet zaten ilk adımı attıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir
Tamamdır. Deneyeceğim.
İyi şanslar
Sanki oyuncu olucan kanka ne sahne korkusu :D
Pavyona yazılım qnq 😂😂😂
Yazıldım*
Boşver knk 1-2 seneye kadar clup açmayı düsünüyom güvenlik müdürü yaparım seni istersen? :D :D
Olabilir, anlaşırız öyleyse 😄😄😂
Tamam açtıgımda haber vericem :D
Tamamdır 😄
Sağol aga.
Cevap
3Cevap
Bence deneyimli olmak lazim.
Bunun icinde cok tekrar yapip sunumla, konuyla, rolle butunlesmek lazim.
Ayni sorun bende de var.
Kolay kolay sunum yapamam, rol oynayamam ama dans desinler sahneler benim olsun.
Neden?
Cunku kendime guveniyorum.
Biliyorum ki iyiyim.
Kafamin uzerinde doner hatta donerken soyunur ve hatta neredeyse giyinebilirim de.
Asla sahneden korkmam dans konusunda.
Yalniz rol verseler, sunum yap deseler yapamam kendime guvenim yok.
Dans da nasil guvenim oluyor?
Artik hareketlerim oturmus, korkum yok, ustelik muzikle egleniyorum. Ruhumu ortaya koyuyorum.
Bunu nasil basardim?
Surekli tekrar, antreman, antreman, antreman..
Her gun yilmadan saatlerce calisarak..
Sonuc olarak sahne korkusunu yenebilmek icin ayni taktik gecerli.
Yilmadan tekrar edecegiz, calisacagiz.
Olmayacak, utamacak, korkacak, dusecek, yari yolda kalacagiz ama yilmadan devam edersek dans seruveninde oldugu gibi sunum ya da rol yaparken de ruhumuzu ortaya koyacak asamaya elbet gelecegizdir.
Ben bunu dans ile basardim fakat sunum, rol konusunda denemedim.
Taktik bu denersen basarirsin..
Bol sans.
Bende de vardı ama sahneye çıkınca o heyecan gidiveriyor. Nasıl ve niye oluyo bilmiyorum ama kendimi oyunun akışına kaptırmış buluyorum hep. Seyircileri görmüyorum bile. Sadece sahneye odaklı buluyorum kendimi. Hoşlandığım bir çocuk vardı bir ara sahneme gelmiş ben görmemiştim ki o dönem onu 1000 kişinin içinden tek bakışla seçebilirdim. (Gerçi o da benden hoşlanınca muhabbeti kestim dkdksks)
Sunum konusunda ben de yenemiyorum ama heyecanımı. Ingilizce sunum yaparken six yerine seks demişliğim bile var 🤦🏻♀️
Çocukluğumda sahneyi terketmişliğim var 🐋 şimdilerde öyle değil tabi😏
Sahne beni terketsin diyorsun yani.
Hayır
Çok net 😱
Öyle olmuş biraz🐋
Hayat bir sahne olsa terk eder miydin?
Hayır hayatla oynamak keyifli
Ooo, bir tur daha sevdim seni.
Sev beni🚬
Sevdim de başıma gelmeyen kalmadı 😄
Aa noldu ki ya
Hala noldu diyor ya 😄 Pişman oldum 😄😂
Aman salla beni takma
Tamam, takmıyorum seni.
oncelikle uzerine gitmen lazim ama bunu yaparken kendini rahat hissetmelisin seyircileri hayalinde kurmayi dene (sahnenin ortasinda tek basina rolune odaklan ona calis kendini role sok) bunlari yapmak seni rahatlatir ve odaklanmani saglar umarim yarari dokunur :)
Bayılarak 😂😂dermişim git öldür kendini anca öyle biter 😂😂 dur cıddı olucam şey yap sakın ol derin nefes ver anca öyle sanki bir kişi varmoş gibi davran
Sahneye çıkınca
Ya hata yaparsam? Korkusu var. Bunun yerine garsonluk yapsam sonra o işe girsem daha hızlı ilerlerim diye düşünüyorum.
Sacmalama sahneye koşarak çık ve etrafa iyi bak önce sonra düşün ki bu hiç birşey dünya seni izliyor
Haklısın. Önce tiyatro kulübüne katılacağım, bu gidişle asosyal kalacağım çünkü.
Psikolojik yardım
Ben de öyle düşünüyorum.
Seni yerim sahne de
Heh böyle de hiç çıkamayayım.
Neden🙄
Yerim yutarım dikkatim dağılır. Sahne senin amg dersem olur.
oda güzel
sahnede kalarak xd
Zamanla provalarla falan
sahneyi aşarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Tiyatrodaki sahne korkusunu aşmak konusunda tecrübem yok ama insanlar önünde konuşma korkusu ile ilgili çok tecrübem oldu bugüne kadar. Aslında bu işin uzmanı olarak Psikolog veya Psikiyatrist dostlara sormak daha doğru olabilir.
Hayattaki en büyük korkulardan biri olarak tanımlıyorlar uzmanlar. Değişik bir sürü konunun da tetikleyicisi aslında. Sosyalleşmenin önünde de bir engel oluyor. Sahne korkusu ile ilgili en başta vereceğim önerim şu; çıkmadan olmuyor, çözülmüyor. İlk çıkış feci, ikinci biraz daha kabul edilebilir, sonrası çok çok daha iyi.
Doğaçlama konuşmalara alışabilirseniz daha keyifli oluyor. Sahnede başarılı oldukça o korku yavaş yavaş kayboluyor.
Başarı için de;
kullanılabilir.
Okumak isterseniz: İnsanlar Önünde Konuşmak
Hikaye anlatıcısı olmak veya bunu öğrenmek de işinize çok yarayabilir. Hikayeler anlatmaya çalışmak, hikaye toplayıcısı olmak ve bunları konu içinde anlatmak keyifli olacaktır. Sadece tiyatro olarak düşünmedim genel anlamda sahne korkusu için öneriyorum.
Okumanızı Önerdiğim Kitap Serisi:
Şimdiden başarılar ve bol şans.