olunuyorsa ya da olunmazsa neden
communist ingilizce community den gelir. toplum, hatta cemaat demektir. bir insanın toplumcu olmasının müslüman olmasına hiçbir engeli yoktur, zekat da bunun kanıtıdır. zekat %40 değildir, en az %40 dır. eğer harcayacağından fazlasını kazanıyorsan hepsini fakirlere vermen gerekir. ama bizim medyamız birtakım kelimeleri alıp şeytanlaştrdığı için gomünist=dinsiz demek oldu. ruslar dinsizliği bunun içine katmış olabilir, ama işin özünde öyle değildir. bu arada kominist olanların çoğu sahtedir, sırf universiteye gelip etrafında öyle tipler gördüğü için öyle olmuştur. çok gerizekalılar tanıdım bu anlamda. müthiş donanımlı olanlar da vardı.
İlk önce kominizm komünizm olarak bir düzeltme yapalım. Komünizm savunduğu ideoloji nedeniyle dini kesin ve net biçimde reddeder. Mesela Marx din için ''halkın uyuşturucusu'' demiştir. Fakir kesimi uyutmak için zengin sınıfın uydurduğu bir kültür olarakk bakılır dine. Lenin de din için ''insanların gözü önündeki sis bulutudur'' demiştir. Yani kısacası din komünizmin felsefesine aykırıdır. Bir kişi hem dindar hemde komünist olursa kendi içinde çelişki yaşar tıpkı anarşistlerin parti kurmak istemesi gibi saçma bir şey çıkar ortaya :)
din komünizme aykırıdır.. onu engel olarak görür.bi dine bağlı kalmadan yürür.çünkü dini engel olarak görür. hem müslüman hem komünist olamazsın komünist hareketlerde dini eğilim söz konusu olamaz.. camiler kiliseler hala yerinde duruyor sen istediğin kadar o görüşte ol o binalar varken senin komünistliğin lafta kalır..
Aksine bence her müslüman solcu olmalı 👍👍yeşil komünist yeşil kemalist olabilir
Evet Komünizm ve Müslümanlık her ne kadar bir noktada catıssa da Müslümanlık Kapitalizme tamamen karsıdır cünkü din esitlik ister Kapitalizmin manası tamamen esitsizliktir Amerikadan da anlasılacagı gibi
Komünizm Sosyalizme daha yakındır ve Sosyalizm Dinle catısmaz sistemin zulüm icermemesi gerekir Kapitalizmde ise cıkar için her yol mubahdır her ınsan ınıflıdır zenginler orta sınıf fakırler sosyalizm orta sınıfı savunur bu yüzden bir Müslümanın en iyi yone Sosyalizm olmalıdır bence en azından Kapitalizm hiç degildir ama su an din adına kapitalizm cok yaygın
komünizm dinle özel mülkiyet konusunda catısır sosyalizmi de arastırabilirsin
Cevap
15Cevap
Din komünizme neden karşıt olsun ki
Komünist liderler genellikle dinlere karşı olmasından ötürü dindar liderlerin genellikle komünizme karşı olmasından ötürü bu ikisi çelişiyor gibi gelir lakin bir çelişkisi yoktur dinlerde miras olsun sadaka olsun bu gibi paylaşımlar mevcuttur fakat unutmamalıyız ki dinler içinde bulunduğu döneme hitap etmek zorundadır yani "madem siz böyle yönetiyorsunuz o zaman bu sistemde böyle yönetin" gibi düşünebilirsin. Ama bir çelişki tabiki yoktur insanların eşit ve sınıfsız aynı zamanda ortak bir şekilde yaşaması iyilik ve hayır isteyen dinler ile neden çelişsin lakin tek sorun şudur ki komünizm 8 milyar nüfus ile mümkün değildir ancak 1 milyar o bile fazla gelir şöyle düşünün kaptanlara özel bir yemek var ve bir gemide herkes kaptan olacaksa ya gemideki kaptanlara özel olan yemek çok olmalı ya da kaptan az olmalı herkesin eşitlik içinde olması ile kalacak iş değildir bu çünkü herkesin aynı sınıfta yer alması demek bazı yetersizlikler demektir ve şu da bilinmelidir ki komünizm gelişimi göz ardı etmiş bir sistemdir komünist sistem asla gelişime açık değildir sade bir gidişat çizer buda tamamıyla sade, renksiz bir kaderdir
Hem komünistim hem Müslümanım diyen kişi komünizm'in ne olduğunu bilmiyordur. Dünyaca ünlü komünistlerin inançlarına bakın. Ve dünya üzerindeki komünist ülkelerdeki inanç yüzdesine bakın anlarsınız neyin ne olduğunu. Komünizmde dinlere yer yoktur. Bizim ülkemizde komünistim diyenlerin %80 i komünizmin ne olduğunu bilmezler.
Türkiye, Demokratik.
Tayyip, Demokrat.
AKP, Dini bir parti
oluyorsa eğer sende istediğini olursun.
Ama dediklerinin arasındaki bağ benim dediklerim kadar.
koministlere dinsiz imajı vererek kominizmden sogutma girişimleri çok defa denenmiştir.
evet bazı ünlü saol kimlikli şahsiyetler dinsizdir.ancak bu herhangibir dinin mensubu olunamayacagı anlamı taşımaz.
Hem kominis hem müslüman olunur...komünizm dinin kişisel yaşanacağını savunur. dinin bir siyaset aracı olarak kullanılmasını önlemeye çalışır. yani bazıları gibi din tüccarlığı yapanları sevmez...
tabiki olursun,
kominizm bir ekonomik teoriler bütünüdür
Müslümanlık ise dini bir konudur
Olunmaz yaşam Sitili fArklı olan varsada Çok nadir milyonda 1 ama yoktur. ben hiç görmedim
komünizmi din mi sanıyorsun o yönetim şeklinde sadece her dine saygılı olmak var o kadar şeriattan farkı bu.mesela bu ülkede bir müslümandan daha çok vatanını seven ateist insanlar var.
ikisi de birbirinden aptalca
ve de farklı şeyler
Olunmaz,çünkü komunist kimseye inancı,ırkı vb yüzünden düşman olmaz kısaca kafir diye nitelendirmez bundan dolayı olmaz olursa da tam olmaz :)
Hem ateist'im hem Komünist'im hede öğrenciyim. Lanet olsun zenci dünya çok acımasız.
Komünist'in doğru yazılışını bilmeyen birinin bu soruyu sorması da normal..
olunmaz koministler herşey halk için diyor din filan yok onlarda nötürler
Müslümanlığın özü sosyalizm gel gör ki kapitalizme cevirdi reco ağa
aynen
Tabi ki olunur bende öyleyim komünizmi devletim için isterim elhamdülillah Müslümanım da
ideolojiyle din bam başka şeylerdir
Din bir uyuşturucudur - Karl Marx
olursun tabi ki. olan bisürü arkadaşım var.
Hem müslümanım hemde komünist.!
İtirazı olan ?
Senin küçük beynine mi kaldı kimin müslüman olup olmacğna karar vermek? Madem sen müslümansn neden insanlrı dışlysn günah değil mi günahı geçtm ayıp değl mi? Kimsin sen nesin ki?
seni dışlamadım müslümanım diyip şeytan ismini kullanma dedim size her öğüt vereni egonuz sayesinde alcak görerek öğüt almadınız eger öğütlere azcık uysaydın bana yazdıgın yazıda günahı bu baştaki sözlerinle anlatmazdın kimin müslüman olcagınada ben karar veremem tabi sölediklerin yapıkların uysun dıyorum sadece
Seni alakadar eder mi ?Hay sizin beyninze düşünce yapınıza ben müslüman demk illa namaz kılmk dinci olmk demk dğl bu yaştsn ve bnu anlck kapastn vrdr(Umarım vrdr). Türkiyede doğdum büyüdüm ve müslümanım yaptğm söledğm söz içn kmse beni yarglmyz öyle bir lüksü yok kmsenin o yzdn insanlrn fkirlrne dvrnşlrna saygı göstrmyi bilceksn arkdşm zorundasn. Yapmam etmem dersende oda senin cahillğin dicek bir lafım yok
güzel konuşmak zor dimi illa ağzından zehirli oklar fırlayacak kendını savunman ıcın karsındakıne hakaret etmene gerek yok ufaklık bende sana ederım ama bu benı dusurrmekten baska ne ıse yarar sana yaptıgı gıbı.Sana namaz kıl demedım sunu bunu yapcaksında demedım diyememde o kalbınle ınancın arasında sana sadece dedım kı ya oldugun gıbı gorun ya gorundugun gıbı ol daha acık ve net anlatmalımıyım
Ben ztn öleym m.etme ama sorun sende yani sitede kullanılan bir nick ve sen nerye çektn buda hastalıklrı kişilern yptğı bişy olsa gerk.
biyere çekmedim ki sadece dişimelek daha iyi olurdu seytan yerine yo ben aslında psıkolojı egıtımı almıs bı ınsanım sadece sana bunu sölememdekı amacı sölemıyorum yoksa yıne hakrete başlaarsın nese sana iyi geceler hep güzel konuş güzellikten sana zararr gelmez ama kötülükten gelir
Hı hı bende öyle diyodum zaten. By
Kemal Tahir'i oku.
Olur bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar