Soru cok basit.
Bir kizin ne zaman namusu elden gider?
iliskiye ez gecelim ..
Bir kizin ne zaman namusu elden gider?
iliskiye ez gecelim ..
Sadece bunlar benim düşümcemdir :) ve ben kendim dindar bir ailenin kızıyım ve özgürlük için savaşmıyorum ve özgür veya bir feministe değilim sadece bunlar benim fikirlerim.Birazda uzun kusura bakmayın. Bizim kültürümüzde bu ''namus'' deyimi genellikle kadınlara / kızlara yönelik kullanılır.
Bizim kültürümüzde ve bize yakın olan kültürlerde kadınlar evlenmeden önce
eşlerinin haricinde cinsel ilişkiye girerlerse kızlarımıza bu deyimi namus kaybı olarak
adlandırırız veya kullanırız.Evli kadınlar evli oldukları halde başka erkeklerle yatak paylaşırlarsa veya duygusal yakınlaşma olursa yine bu deyim namus kaybı olarak kişiye hakeret olarak söyleriz. Bu kelime kadınlar için yaratılmış bir cümledir ve bu deyimi erkekler icat etmiştir.Bir kadın evli veya bekar başkasıyla cinsel ilişkiye veya duygusal bir ilişkiye adım attıysa bu kavramı o kişiye silah olarak kullanarak namus kaybı adı verilir.
Kadının namusu bizim kültürde cinselliği ve hatta evli olmadan bakireliğinin kaybının
temsilcisidir. Kadının bir ilişkide erkeklerin gözlerinde onları rahatsız eden davranışlara çıkışırsa bu deyim onlara sıkça hatırlatılır.Özellikle kültürümüzdeki ve dini açıdan erkeklerin kadınları ezmek için kullandığı bir kavramdır.
Hatta bir çok aile kızlarının namusunu korumak adına bekçi gibi başlarında beklemektedir.
Bunlara bizler namus bekçileri adları veririz ve bunlar genellikle abi, baba, amca , mahallenin
gençleri, namus bekçileri gibi kavramlar altında gizlenerek kadının bir erkek kadar hakkı olmadığını kadını basarak tüm ailenin gururunu bir bacak arasına gizleyerek ailesini temiz tutmak ve lekelemek için savaşan kişilerdir.Keşke ailelerimiz sadece bu devirdeki çocuklara ( kiz erkek fark etmez)ahlağı öğretebilse belki cinsiyetler arasında
bu kadar dengesizlik olmazdı.Şimdiki bir çok kız ve erkek namusun a sını b sini ne olduğunu bilmiyor.Bir çok gençlerimiz ahlağın ne olduğu bile bilmiyor.
Bence bunları hiç birisi namus değildir.Bence namusuzluk bir insanı kullanmak, bir insandan çalmak,bir çocuğu suistimal etmek, bir insana taciz tecavüz etmek, insanlara acımamak vs vs gibi bir deyimdir ve bu deyim sadece kadınlara değil erkekler içinde geçerlidir.
yügreyine saglik güzel kardesim. bu namus kelimesini bize karsi bir silahtir.
insan arzuladigi hoslandigi veya ilk defa istedigi insanla öptüstü diye hemen namusuz damgasi yer ama hic kimse düsünmez bu kiz o anda neler hisseti. kiz hoslandigi sevgilisi diye adlandimiz sahisla öpüsünce o erkek bu kiz namusuz diye düsünüyor ve bu cok yazik inanki.
Namussuzluk benim için farklı şeyler çağrıştırıyor ve sizin icinde baska şeyler
çağrıştırabilir.Benim fikrim budur sizin fikiriniz de ayrı olabilir.Birbirimize fikirlerimiz ayrı olduğu için kızmamalıyız.Ben sadece düşündüklerimin çok küçük bir kısmını buraya yazmaya çalıştım ve sanırım siz anlatmak istediklerimi yanlış anlamısınız veya fikirleriniz benimkinden farklı.Farklı yargılarınızın olması doğaldır.Düşünmek suç olmamalı.Ne sizin düşünceniz nede benim düşüncem.
eğer yaptığı bir şeyden utanmş vicdan azabı yaşamaya başlamışsa namus kavramında tereddutler yaşamaya başlamış demektr.herkesn namus kavramı farklıdr kmse kmseye bu konuda yorum yapamaz.bana doğal olan başka birine namuszluğun daniskasıdr.değişir yani.
Aşık olduğu erkekle sevişen kıza saygı duyarım
Her hoşlandığı erkekle bir kaç gün geçirdikten sonra sevişen kıza da saygı duyasrım
Kocasından başkasına el değdirtmeyen kıza da saygım sonsuz
Namussuz dediğin birlikte olduğu ona değer veren yada belki ismini veren, onu mutlu etmek için kendini paralayan ve karşılıksız sevgi besleyen erkeğe öyle veya böyle yalan söyleyen aldatan kadındır.
işte o zaman kaybeder kadın namusunu.
benden sana +1 aferim :p
Eğer bir kız iç çamaşır değiştirir gibi sevgili değiştiriyorsa bence namusunu kaybetmiştir..
Çünkü 1-2-3 olmuyorsa ara verip neyi yanlış yapıyorum diye düşünmesi lazım ama 4-5-6... gidiyorsa yalama olmuştur artık ;)
Cevap
19Cevap
Namus kavramı erkeklerin yarattığı birşey, afganistanda birisine bakmak namussuzluktur, amerikada belki birisini aldatmak bile değildir.
Türkiyeye gelecek olursak burdada çok geniş bir alanı kapsamaktadır.
Kişisel fikrim namusun sadece bu gibi birileriyle yatmak olmadığı. İstersen rahibe Teresa ol fitne,iftira,yalancılık ve insanları oyuna getirmeyle de gayet namussuz olunabilir
herkesin namus anlayışı farklıdır bence bi kzı sevdiği insanın elini ilk tuttuğunda artık ondan başkasınıtutamaz tutarsa ozaman gider ama günümüzde bu iş oyuncak olduğunda sorun yok gibi millet hiç rahatsız olmuyo yani kim nereyi tutmuş önemlimiymiş onu ssevsin sonra gelsin beni sevsin oyuncakya ne güzel
aynen haklısn
Namus diye birşey yok ki o geçmişten gelen adettir. Kadın farklı kişilerle birlikte olunca bir yerinde değişme mi oluyor? yoo tamamen geçmişten gelen gelenek...
Yalanı , kötülüğü yaşam biçimi haline getirdiği zaman .
ailesine ihanet ettiginde. onun disinda namusludur bana gore.
namus bacak arasında değil diyoruz. evet orda değil.
kız yalancıysa kaybetmiştir.
dürüstlüğünü ve kendisine olan saygısını yitirdiğinde...
bence allah katında nikah kıymadan öpüştüğünde bile kaybeder
insan gelir, anasına babasına ailesine danışır, ama diğer türlü işte anla yani
ilk öpüştüğünde gider.
Utanma duygusunu yitirdiği zaman bence.
Eğer sevdiği insanı aldatırsa.
Kaypak insan namussuzdur ancak.
Bitarafını verirse gidermi 😊
mantığını we ağırlığını kaybederse
edebini kaybettiği zaman !
edepsiz birisinden herşey bekleyebilirsin.insanı insan yapıp hayvanlardan ayıran özelliklerden birtanesi de edeptir.
Bir erkeğin gururuyla oynadığı zaman.
Namussuz oldugu zaman.
Namussuz olduğu zaman :)
kışılıgını ve karakter yapsını kaybetttıgı zamn
Bir erkeğin elini tuttuğu zaman
birine körü körüne güvendiğinde kaybeder
kötü yola düştüğü zaman
aldattığı zaman
Artıladım.
her şeye koyverirse
değişken bir kavram
sex yaparsa .. :P