Bu aralar kafamı nereye çevirsem hep kapalı kızlar hepsi de yaşça ufak kızlar. Noluyor yaa neler oluyor. Demek bu senenin modası türbanlı olmak:))
Cevabın nedir?
Türban hakkındaki paradox var aslında..
Nerede hani kim derseniz eğer..
Türklerin ve bilimum islamiyeti sonradan kabul etmiş ırklar,ülkeler,insanlar islamiyetin gereklilikleri ile Arapların gelenek göreneklerini birbirine karıştırıyorlar.
Mesela araplar islamiyeti kabul etmeden öncede giyim tarzı olarak bayanlar saçlarını kapatırdı.
Halk tarafından 2. 3. hatta insan yerine bile konmayan kölelerdi cariyelerdi.
Ki islam eşitlikten ziyade erkeklere yönelik bir din olduğu ortada..
Cem yılmazın dediği gibi cennete giden erkeklere en az 4 en çok 90 küsür portakal göğüslü Huriler verilecekmiş peki kadınlara ne verilecek Nuriler mi?
Yani islam arap yarım adasında değilde farklı bir bölgedeki farklı bir kültürde çıkmış olsaydı
biz şuan islamın gereklilikleri için farklı şeyler yapıyor yada giyiyor olabilirdik.
Yani türkçe meali islam gerekliliği diye yaptığımız bazı şeyler( türban takılması vs gibi)
aslında arapların gelenek görenekleridir.
Dolayısı ile başörtüsü takan kızlar benim gözümde -1 puanla yarışmaya giriyor..
Tüm yarışmacılara başarılar :D32 Yorumla- +1 yıl
Bu yazdıklarım zaten araştırılarak yazılmıştır yani oramdan buramdan uydurma değildir ve GERÇEKTİR! Tabi görmek isteyene gerçektir. Ben bu yorumumda islamı kötülemiyorum tabiki ancak dediğim gibi din diye yapılan şeyler aslında arap halkının gelenek görenekleridir bunu diyorum ama kime diyorum? Tabiki anlayana.. Anlamak isteyene!..
Bilginize sunarım.
En İyi Cevaplar
ilk önce kendi fikrimi açıklayayım. benim ailemde türbanlı yok çünkü benim ailem bir şeyleri sorgulayacak okuyacak ve okuduğunu algılayacak eğitimde ve kabiliyetle ve kesinlikle kapalı bir bayanla birlikte olamam. kapalı diyorum çünkü türban bir simge ve takanların güdümlü koyun kıvamında insanlar olduğunu düşünüyorum. kapananlarda cahilliklerinden aile ve toplum baskısı yüzünden öyle çağ dışı giyindiklerini düşünüyorum.. çünkü kuran da kapanma 3 ayette geçiyor bunlar Nur süresi 31.ve 60. ayet Ahzap süresi 59. ayet ve son olarak türban yada baş örtüsü bir emir yada farz değil sadece Araplar' ın sıcaktan korunmak için kullandıkları yöresel bir kıyafettir. Bir şeyi yaparken konuşurken araştırın elinizin altında Kuran-ı Kerim gibi bir öğretici var tabi bunlu anlama ve yorumlama kabiliyetine sahipseniz...
33 Yorumla
o kapalı kızlar açık kızları böyle konuşmuyorlar bundan emin olabilirsin ve her başına başörtüsü örten de kapalı bir bayan değildir daha geniş düşün derim yaşın yanında kurularıda yakan bir ülkedeyiz bu tarz düşünen insanlar olduğu için bir sürü problem vardı zaten yeni yeni bazı şeyler değişiyor artık vazgeçin bu tarz düşüncelerden herkes istediği gibi yaşasın kimsenin kimseye karışması söz konusu olamaz ve başörtüsü moda değildir
40 Yorumla
+1 yılAkp başa geldiğinden beri böyle kii.Din değişti resmen.Artık türbanlılar,açıklardan daha çok dikkat çekiyor.Hem ben türbanlı demektense kapalı demeyi tercih ederim.
43 Yorumla- +1 yıl
neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy?
- +1 yıl
@samuray Evet Yalova'da da çok vardı.Sahil boyunca para karşılığı gezerlerdi.İnsanlara dinin kötü olduğunu göstermek için.
@prenses_nur efendiiimmmmmmmmmmmmmm?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
36Cevap
cumartesi gecesi bir arkadaşımın doğumgünü için oldukça kalabalık bir ardakas grubuyla bir mekanda buluştuk ıyı hos guzelce eğlendik.yan masadakı bası turbanlı genç kız tum mekanın ılgı odağıydı. bası kapalı kapalı olmasına ama o kıvraklık o ınsanın ıcını gıcıklayan benden dılı yılanın kıvraklıgında yanındakı erkekle dans edişi herkez gibi benımde farklı dusunmeme neden oldu..bence kafasını turbanla orten bırının oyle bır mekanda işi yok elınde sıgara dığer elınde mojıto pstte harıkalar yaratıyordu.. bu turban kavramının kabul edeceği bir durum değil..
20 Yorumla
+1 yılTamamen algısal. Ne arttığını ne de azaldığını düşünüyorum :) Sadece artık daha cesur olup sosyalleşebiliyorlar. Olması gereken gibi. Onlar adına seviniyorum.
35 Yorumla- +1 yıl
teşekkür project manager
- +1 yıl
Rica ederim : )
- +1 yıl
şapkam olsa çıkartırdım :)
- +1 yıl
İkinizde çok naziksiniz :)
Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı. Onlara kapalı demeye bin şahit ister canım üstlerine daracık pantolon giyip sadece kalçalrını kapatan ama tüm vücutlarını saran tunikleri giyip başörtü taktıklarında kapalı sanıyorlar kendilerini birde kafalarının üstüne gökdelen dikmiş gibi yükseltmeleri dahada basitleştiriyor görüntülerini.
26 Yorumla- +1 yıl
"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Bunları lanetleyin, çünkü onlar lanetlenmişlerdir" Başka bir rivayette; "onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile bulamazlar" ilavesi vardır ( hadis i serif )
modern kadınlar için ne düşünüyorsam onlar içinde aynısını düşünüyorum,ayrımlar her zaman yeni sorunlar getirir..
41 Yorumla- +1 yıl
tbr.:)
+1 yılHerkes istediği gibi kuşansın. Kimse kimsenin örtünüp örtünmediğini yargılamasın. Siyaseten asla olmamalı. Fakat ülkemizde istenmeyen siyasi kararlar alınacağı zaman bir TÜRBAN sözü 3 ay kamuoyununun kafasını karıştırıyor. Bu arada yapılanlar gözden kaçırılıyor. Maddi çıkar, imkan, ,ş vs. için göstermelik takanlarıda, inancı gereği örtünenleri kınayanlarıda kınıyorum.
20 Yorumla
+1 yılÇevremde kapalılar var fakat türban başka bir şey bence.Bir görüşü simgeleştiriyor.Eşarpla türban arasında fark var ve açıkçası ben türban hakkında iyi düşünmüyorum.Herkesin fikri kendine,ben sevmiyorum ama bu saygı göstermediğim anlamına da gelmez,kafamı çevirip yürüyorum.Fakat karıştırdıkları bir şey var,dini türbanı gerektirmiyor,en azından ben böyle öğrendim.Bu sadece benim şahsi fikrimdi.
10 YorumlaHiç birşey...
Çünkü insanların yaşam tarzı hakkında bir düşünce sahibi olmaktan hazzetmiyorum. Çıplak dolaşsa banane, çarşafa sarılsa banane? Fazla saplantı haline getirmemek gerekiyor.52 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Hani bazen ben de sıkılmıyor değilim, ama görünen o ki karşılıklı hoşgörüyü anlatacak kişi onlar değil ben olduğum için maalesef sakin kalmaya çalışıyorum.
31 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Lafım türbana değil ! zorla kapatanlara tabiki türbanlı türbansız hepsi kardeş insanlar hepimiz biriz hepimiz insanız.
32 Yorumla- +1 yıl
Bırak politikayıııı samurayyyy:)))
Türbana laf yok, Türbansızada, herkesin kendi yaşam tarzı kimse karışmasın, dini bir gerekçe, moda oldugundan degil.
80 Yorumla
Türbanlıyım. Moda olsun diye değil; Allah'ın emri olduğu için takıyorum.
Noldu zoruna mı gitti?1310 Yorumla- +1 yıl
Bağırma cancağzım bişi demedik:))
- +1 yıl
sakin olll :))
bunda tuhaf karşılanacak ne var ki türbanlılar hakkında özel olarak bişey düşünemiyorum ama moda olsun diye takanlar hakkında çok şey düşünüyorum
20 Yorumla
+1 yılBir sürüde acık görüyorum :) herkese eşit bakıyorum sorun yok. Nedemek ne oluyor? ne olmasını bekliyorsunki.. Demokrosi var bu ülkede haklar eşit. Ben taktırmam takan takar banane bosver sende takma bunu kafana :)
41 Yorumla- +1 yıl
eklemeyi unuttum zorla kapatılanlara karşıyım !
Bu soru müslüman bir ülkede neden bu kadar günah işleniyor gibi bi mantıkla mı soruldu?
Herkes kendinden sorumlu. Neden türban bu kadar göze batıyo?
Açık birini görünce aaa bu iyi açamamış mı diyosun?40 Yorumlatürban taksınlar takmasınlar demiyorum ama türbanlı bi kısım kızlarımız daracık tshirtler,pantolonlar giymesin.benim kız arkadaşım açık olduğu halde o kadar dar giyinmiyo.madem tesettüre giriyosun hakkını ver.
41 Yorumla- +1 yıl
Doğru katılıyorum
bişe düşünmüyorum. türban sadece ülkemizde değil tüm İslam ülkelerinde olan global, küresel bir giysi. bu giyeni ilgilendirir. rahatsız olanların kendi sorunu.
30 Yorumla
+1 yılneden türbanlı birini gördüğümde ekstra bir şey düşüneyim o onun görüşü bu benim
82 Yorumla
+1 yılBen pek türbanlı göremiyorum güzel İzmir'de. En azından yaşadığım yerde dikkatimi çekecek kadar çok değiller.
31 Yorumlasen İslam ülkesinde yaşıyorsun , zaten olmasa ülkeden şüphe ederdim...
gülüncek ne var onu anlamadım..42 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 421 cevap paylaştı. birkaç sene önce umurumda değildi ama artık türban görünce inanç falan değil sadece siyaset görüyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
:))
hakların düşünmeme kararı aldım, saygı duyup geçiyorum.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kimisi inancı gereği , kimisi kendini o şekilde daha rahat hissettiği için kimiside bazı eksikliklerinden dolayı , öyle bir giyim tarzı seçiyor .
Olması gereken şekilde giyinenlere saygım sonsuz ama üstü şişhane altı meyhane olanlara sözüm yok .00 YorumlaDekolitesini açan içinde, türban takan içinde,çıplak gezmek isteyen içinde
Hiç bir şey düşünmüyorum düşüncek bir şey yok çünkü
beni ilgilendirmiyor50 Yorumlasu türban takip dar pantalon dar body giyenlerin imha edilmesi gerek.
31 Yorumlane güzel işte inşallah bunu moda oldugunu için değil gercekten anlamını bilerek takıyorlardır
00 Yorumla
+1 yılarkadaşım bu moda 10 senedir var.sen yenimi gördün !
üstü kaval altı şişhane tipler bunlar
çok trajikomik buluyorum...10 Yorumlamode değil hakikat link
00 Yorumla
+1 yılBen turbanli degilim ve olmayida dusunmuyorum ama olanlarada saygim var. Turkiye laik bi ulke. Herkes istedigini yapmakta ozgur bence...
00 Yorumladoğru yola giden çok demekki sevinmek gerek bence.
93 Yorumla
+1 yılNe güzel acık olunca farkı ne anlamadım insan insandır kapalı acık dinli veya dinsiz ne buyaaa
30 Yorumlaçok karıştırdılar.
https://www.youtube.com/watch?v=PMsZ53i_kuE
13 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürbanlılara değilde hala böyle sorularla uğraşan çekemeyen angutlarla ilgili çok fena şeyler düşünüyorum...kıskançlıktan vazgeçin artık
40 YorumlaTesettürlü olanlar kayboldu, yeni moda türbanlılar türedi.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Bizim komşumuz türban taktı para karşılığı gelinen süreç düşündürücü ..
10 Yorumlaaile baskısıyla takanları onaylamıyorum ama kendi özgür iradesiyle takanları takdir ediyorum herkesin dini kendine ;)
10 Yorumla
+1 yılben saygı duyuyorum benim için takan ve takmayan farketmez
30 Yorumla
+1 yılKimisi çok guzel sade giyinirken, geri kalanı kafayı kapatıp ısır beni diyolar, onlar için çarşafın altında neler yattığını düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir şekilde ALLAH'ın emrini
yerine getiriyorlar
bu iş yaşa başa bakmaz
çocuklar küçük yaşta örtmüşler
güzel işte..10 Yorumlasevmiyorum, sevemem...ayrıca moda falan değil. şuan kapanmak işine geliyor
32 Yorumla
+1 yılİyi şeyler düşünüyorum.
60 YorumlaSeçim meselesi saygı duymak lazım.
30 Yorumla
+1 yılSanane onlar senin giyinişinden rahatsız olmuyorsa senin rahatsız olmana hiç gerek bile yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok harikalar bence müthiş derecede ilgimi çekiyor türbanlı hatunlar
10 Yorumla
+1 yıl:) ne alaka abla ya seçim şekli o
20 Yorumlabisi dusunmezdim haralde ne dusunucem :D
10 Yorumla
+1 yılHicbir sey düsünmüyorum. Bana ne ki bundan?
10 Yorumlaherkesin kendi tercihi
30 YorumlaHerkesin kendi tarzı bişe diyemeyiz
00 Yorumla
+1 yılalgıda seçicilik
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsanane sen kendine bak sahte prenses
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkarşımısın türbanlılara ?
00 YorumlaOlması gereken.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltürbanlı hatunlara bayılıyorum çok severim
00 Yorumlaİlginç
00 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!