Hayatta başlangıçlarınızı nasıl yaparsınız? Yeni bir sayfa açarak mı?
Peki aynı defterde yeni bir sayfa açmanın ne önemi var?
Peki aynı defterde yeni bir sayfa açmanın ne önemi var?
Hayatı bir defter olarak düşün.. Bize verilen elimizde olan ya da olmayan, sahip olduklarımız, olamadıklarımız, olmak istediklerimiz, olduğumuz kişi ve yapabileceklerimizin tamamını belirleyen bir defter...
Bu defteri değiştirmek ya da yırtıp atmak mümkün değil çünkü bize bahşedilen ve içinde bu saydıklarımdan fazlasının olduğu bir hayattır aslında..
Bu hayatta olmazlara denk geldiğimizde ya orda takılı kalırız ya da o olmazların olduğu sayfayı bir hışımla ya da bir umutla çevirir yeni bir sayfaya geçeriz.
Aslında burda önemli olan defterin aynı olması değil, önemli olan defterin içinde yani hayatımızın bize ne verip ne vermediği..
Olmazlarla olumsuzluklarla gelen bir hayatta hep daha iyisini beklemek olmazlara olumsuzluklara takılı kalmamızı sağlar.. Yani sayfayı çevirmemeyi ya da çevirsekte bir anlam ifade etmeyeceğini..
O yüzden bitmeyen bir umuda, bitmeyen bir cesarete, ve her zaman koocaman güçlü bir yüreğe sahip olmalıyız..
Çünkü o defterin sayfaları bitmez, biz çevirdiğimiz sürece ve çevirdikçe yeni umutlar hep var olacak.. ;)
Işte bu defter bizim hayatımizsa madem, yeni bir defterle, yeni başlangıçlar yeni bir hayatta edinilemez mi?
Küçük hanım mı :@
Demek istediğimi anlamamissiniz bayım :@
Bende k duvarı tamir etmek yerine, yikmaktan ve yeni duvar örmekten bahsediyorum :)
Bende var olduğunu idda ediyorum ;)
Konuşalım :)
''Sana bakmak ,
Bir beyaz kağıda bakmaktır;
Her şey olmaya hazır.
Sana bakmak,
Suya bakmaktır;
Gördüğün suretten utanmak,
Sana bakmak,
Bütün rastlantıları reddedip;
Bir mucizeyi anlamaktır,
Sana bakmak
Allah'a inanmaktır.''
Defter benim edinimim, ne kadar düzenli tutup da özenle işlersem de hayata dair olgunluk ve tavrım bir o kadar da kaliteli ve dolgun olur; boşa ve pervasız değil ancak daha yetkin olur ve yolculuğumdaki karşılaştığım engelleri aşmam bir o kadar rahat olur ki menzile ulaşalım.
Teşekkürler şarkı için :)
Rica ederim.
Bazen defterin bazı sayfaları kırışır. O sayfaya yazmak istemezsin ama birkaç sayfa çevirince bakarsın cillop gibi bir sayfa! :) Velhasılı, bazı şeyleri görmezden gelmek veya atlamak, koca defteri yok saymaktan daha kolay.
Siz öyle diyorsanız admine hanım :)
bu ne guzel bir soru boyle.
defteri yakmadan acilmaz o yeni sayfa.
en fazla temiz sayfa acarsin ki defter ayni oldugundan mevzu da ayni olur, bir onceki sayfa gibi kirlenir.
Teşekkür ederim. Işte yeni bir defteri açmak için, ne kadar cesuruz. Bu kararı almak için ne kadar radikaliz.
Cevap
43Cevap
Biraz uzun ama hepsini oku işine yarayacağını düşünüyorum. Senin hayatın kitap olsun tamam mı öyle hayal et doğdun okula gitme yaşına geldin bölüm 1 okudun ilk sevgilinle tanıştın falan ayrıldın bölüm 2 bölüm 3 falan böyle gider bölüm 1 olmazsa ana karakterin kim olduğunu buraya nasıl geldiğini anlamazsın kitap okurken veya yazarken de takıldığın bir yer olursa o eski sayfalar açılır ordan bakılır ipuçlarına yani açtığın her yeni sayfa kitabındaki yeni bölüm olsun
Yani özetle, defterdeki geçmiş sayfalar senin hayat tecrübendir diyebilir miyiz?
Yok deme ben o yazı için çok çabaladım 1 cümleyle özetleme emeğe saygı 😂
Ama mantık olarak evet
Yeni bir sayfa aça aça kalmadı be usta sayfalar..
Kimini yırtıyorsun kimini yakıyorsun
Yaktıklarının izi kalır ve hayatında hep ona benzer kişiler çıkar defter aynı defter yaşanılanlar da hep aynı.. Ahh ne büyük bir talihsizlik :( :(
Bu yaşta mı :(
Haklısın kardeşim :)
Aynı defter bile olsa , geçmişin yanlış ve kötü yapraklarını kapatırım ve aklımda bir dosyaya kayıt ederim. O kayıtlar benim bir daha aynı hatayı yaşamama neden olur. Defter aynı olsun, eski yapraklar olsun hiç fark etmez; önemli olan insanın kendisinin muhakeme yaparak, geleceğini şekillendirmesinde doğru adım atmasına neden olsun. Geçmişinden dersler çıkarsın. Geçmişi ile yüzleşen, hesaplaşabilen insan geleceğini daha sağlam temeller üzerine oturtur.
Hayat da yeni bir sayfa açmak herkesin yapabileceği birşey değildir ama herkes yeni sayfalar açması gerekeceği günleri kesinlikle yaşayacaktır oyuzden yeni bir sayfa açabilen kişiler herzamn mutluluğa yakin ve mutlu olavilenlelrdir iste yeni sayfa açmayıp ayni deftere yazı yazanlar ise mutsuzluğunu öteleyip anlık mutlu olabilen lerdir.
Sen okul okurken, her yıl defter değiştirmiyor muydun?
Hayat okulunda da defterin bazen dolduğunda değiştirmek gerekiyor.
Böyle böyle mezun oluyor ya da sınıfta kalıyorsun.
Değiştiriyordum :)
Aynı defterden kasıt kavgalı olduğun ve beraber olduğun kişi ile yeniden sağlıklı ilişki yaşama adına atilmis bir adım. Yeni sayfa birlikte olduğun kisiylemı yoksa kendinize mi yeni sayfa açmak lazım. Önemli olan bu.
Her ikisinide farz sayarsak?
Eğer iki insan birbirlerini seviyor ama bazı sorunlar yaşıyorsa karşılıklı konuşarak sağlıklı bir ilişki yaşama adına yeni sayfa olur ama sevgi sart.. yok sizi yoran tek taraflı olan hep öz veride bulunan sen isen o ilişkiyi bitırip yeni biri ile yeni hayat sayfası açılabilir.
Hmm anladım, Teşekkürler.
Her sayfa kendisinden bir önceki sayfaya ait izler taşır :)
Ama o izleri takip edip etmemek yazacak kişiye kalmıştır. Yani defterin 1 sayfası berbat oldu diye kaldırıp tüm defteri atmak saçmadır.
Geçer yeni şeyler yazarsın. :)
:-)
Yeni bir sayfa, ilerde defterin bir kitaba dönüşmesi için bir adım daha atmak demektir..
Mevcut defteri kitaba dönüştürmek kişinin umrunda değil se? Yeni bir defterle yeni bir kitap yazmak, yeni bir başlangıç için daha iyi bir fikir değil mi?
Dur dur kafam karıştı 🙄
Tamam bişey demedim :)
Okul açıldı ya başladı defterler kitaplar ortalara çıkmaya, hadi hayırlısı 😄
Ayy açıldı mı. Şükür kurtuluyoruz ergen tayfasindan :))
Ahahaha ben de gidiyorum😂😂😂
Sen nereye :@
Okula🤓
Ohaa liselimisin :@
Yok la ilkokul 😂😂
Ben şok :X
Hesabım iptal olmadan açıklayayım 😂
İlkokul 2. Sınıf öğretmeniyim bu sene😅
Haa şöyle desene yahu :))
Gidiyorsun demek. Yine bekleriz efenim :)
Tenefüslerde uğrarım😬
Iyi bakalım beklerim sorularima muallime hanım :)
Elbette, gördükçe geliyorum zaten :)
Ben de beklerim diycem de profilim kapalı🙄
Denk gelirsem bende yorum yaziyorum sorularına ;)
Banada arada esiyor kapatıyorum profili :)
Davet ederim de hoşuma gitmiyor, nadiren nadir insanlara yapsam da kızımı al der gibi oluyor 😅
Kızın güzelse alırız niye almayalim :))
Hepsi benim kuzucuğum😜
Seç beğen😂😂
Açacağın ve dolduracağın yeni sayfa için : Benzer niyet ve uygulamada vede yaşam tarzında olan hemcinsin ve karşı cinse ihtiyacın var.
Bunlarda bir aracı vede vesilelerle yani dua sonrada o isteğin denkliğin ve uygulamasında bulunman ile mümkün..
Soru başlığı çok güzel. Bu tamamen o defteri ne kadar sevdiğinle ilgilidir.
Teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim
yeni defter yeni kalem şart dizayn etmek gerek
yeni bir yerden başlamak istiyorsan hayatını yeniden
Bide insana yeni defter açmak için cesaret gerekli :/
cesaretsiz insanlar
keşkelerle ölürler..
Nasılsa ölmeyecemiyiz :@
ölmek var ölmek var ama
Hatice değil, netice önemli ama :@
böyle avutmakta güzel tabi
Defter aynı ama kalem farklı ;)
Yani? diye sorarsan konuyu açarım :D
Yani? :)(
O defterin içinde aile hayatın, sosyal hayatın da var. Hepsinin yeri ve sayfası ayrı ve kendine özeldir. Kaleminide adamına göre seçersin renkler ve sayfalar karışmaz birbirine ve hepsinin yeri ayrı olur.
Ayni hayatta hergun yeni bir güne uyanmanın ne anlamı var o zaman seni bozmak için söylemiyorum bence yanlış düşünüyorsun bunu belirtmeye calisiyorum
Yoo fikir beyan edin diye sordum zaten. Her görüşe saygım var.
Defter hiç kapanamadı ise o defteri açmaya ihtiyaç duyarsın... Yeni sayfa açman için önce yazdığın defteri bitirip, üstüne okuyup, ardından kapatmak en mantıklısıdır. Yoksa nafile, o eski deftere sürekli geri dönersin.
Kabahat defterde değil
Elinde kalemi tutanda çünkü
Yazıyı yazanda mı yani?
Yazıyo yazan da dedter her zaman boş yazı dolduruyor onu her eline kalem alem katip değil
Bazıları kamil (a şapkalı) olsada baZııları ami...
Bide parmakların harflere doğru bassa :@
Tombul parmakları var bu katip in ;))
Ami kelimesi doğru
Kelime anlamı ne o zaman? Çok cahilim :/
Okuma yazma bilmeyen
Hmm anladım.
Cahal ;)
Bilmemek ayıp değil :/
Ayy canımmm seviyoeum seniiii ;)))
Bende seni :@
Tişikkürlerr ;)))
Ben de bazen bu mantıkla, okul için 'hoca gelince kalkicaksak niye oturuyoruz, oturucaksak niye kalkıyoruz?🤔' diyorum🙄
Yeni bir başlangıç, temiz bir kağıt gibi yeparım :)
sen hiç aynı hava diye soluk almaktan vazgeçen gördün mü
Hava değişimi diye bişey var ama?
Yoo dumansız hava sahası :))
Boşver :)
Tabiki defter aynı, sayfa aynıdır. Mühim olan ne yazdığın, neden yazdığın, nasıl yazdiğindir. Yei sayfada, yamaya yeniden başlarsın, yinelenmemelidir, yenilenmelidir.
Defter aynı defterde şair degişmez ama gelişebilir geliştigi sürece o defterde daha çok sayfalar açılır boşeylerin farkına varıp kendini geliştirmedigin yoksa karalamanın bir manası yok
Aynen hicbir anlami yok.
Hayat kisa ömrü tüketenler yüzünden belkide..
Kapak ayni yazi aynı ama sayfa temiz iki yaprak atlayacak yer varsa yeter. Önemli olan o temiz sayfaya yazdklarmz değilimı
Defteri yırtıp atıp yakamayacağına göre aynı defterde temiz sayfa açıyor insan elinden geldiğince
defter bitiyor yavaş yavaş sayfaları yırtıp atmak veya üzerini çizmek tek yol gibi
defter değil istersen kitabe yaz... önemli olan kimin için ne yazdığın o satırlara...
Yeni defter , yaşadıklarının bir daha olmayacağının garantisini vermez.💫 Güçlü insan; yaşadıklarını tecrübe sayıp her gün yeniden umutla uyanabilendir. Hepimiz kendi hayatımızın yazarıyız. Kitabı değiştirmek mümkün olmayabilir ama sayfaları hâlâ senin seçimlerinde...
Defterdeki yanlışın yazıysa yeni sayfa açmanın çok anlamı var. Ama üstüne kustuysan bir anlamı yok tabi.
Ölünce gelme garantisi olmadığı için aynı defter farklı sayfalar...
En nefret ettiğim laflardan biri bu yeni sayfa muhabbeti. Yahu neyin sayfası bu? Fiyasko hep
Yeni sayfayı da aynı yazar dolduracaksa pek bir anlamı yok
Sayfaları güzel doldurarak defteri güzelleştirebiliriz
Defter aynı defter ama cümleler aynı cümle mi?
Defteri değil cümleleri değiştireceksin :S
İlkokulda her sene yeni defter alırdım. Üniversiteye başladım, hep aynı defter.
napalım her şeyi aynı yaprağa mı yazalım
Hayır yaa anlamamissin soruyu :)
Eski sayfaları yırtmayı denedin mi?
Neden yırtayim?
ben hayatta başlangıç yapamadım. çünkü hayatım hep pişmanlıktı hayatım hep keşkelerle geçti ve şu an hala acılarını yaşıyorum. seninde dediğin gibi 'aynı defterde yeni bir sayfa açmanın ne önemi var?' eğer yeni bir sayfa açacaksamda eski sayfaları yırtmam lazım ki yeni hayatıma dahada sıkıca bağlanıyım. bu sefer aynı hataları yapmamaya özen gösteriyim. aynı defterle yeni sayfa açmanın bir anlamı yok yani. anlatabildimmi anlatamadıysamda canın saolsun..
Anladım sıkıntı yok ;)
O zaman defteri çöpe at yeni bir tane al reis 👍🏼
Mantıklı.
doğru diyorsun defteri atıp yenisini açmak lazım
Dimi.
Eski defterleri karıştırmanin manasi yok :P
ya da beynimizi kullanmamiza yarayan bir ikaz düğmesi.
Olmayan. şeye nasıl reset atsınlar :))
Estağfurullah yok öyle bir şey :)))
Gecen sene avustralyaya hocmeye calisiyordum. Super bir baslangic olacakti
Sana güzel bir defter ayarladım ister misin😊😊
Bu bir teklif mi :)
-larımın? :@
Yok da, sana kaç tane lazım? :@
Iki?
4 çok. Gel şunu 3 yapalım?
3'ude kız olsun :@ erkek evlat hayırsız oluyor :@
Hayır efendim 3 kız :@
Yoksa yok hih :@
Cix kız istiyorum :|
Ohaa viçutumm bozulur ama :/
Yav he he :@
Istiyorum tabiki.
Ohaa sert erkek :@
Bilirim Sivereklileri :@
Ama bende dadas kızıyım az biraz da lazlik var. Inatlasma benle :@
Hoff ://
Hiçinizm :@
Hiçi seçtim. Benim bedenim benim kararım :@
Hösstt :@
Aklına benim gelme sebebim ne acaba :)
Elbet biliyorsundur ama neyse :)
Sen söyle asıl senin içinde kalmasin :@
Niye sordun ki?
Alla alla öylesine soru mu sorulurmus :)
Noktayı da koyarım diyorsun :))
Off piki :@
defteri değiştir tatlım
Paramız yok ki yeni defter alak işte
Yazıkk ://
Bayramda kapalıyız :@
Yeni sayfa açmak önemlidir aslında.
Kaleme alınan her şiir farklıdır.
Yeni deftere aç sende.
hiç değilse sayfan temiz olur
Yeni bir sayfa yeni bir defter