Kültür seviyesi eşler arasında nasıl olmalı aynı mesleğimiz olan kişiylemi daha mutlu oluruz yoksa bizden üstün ya da alçak olanlamı ?
Cevabın nedir?
+1 yılOkumayan kızla Neden evlenilmez.
1. Hayata karşı olgunluk seviyesi (üniversite, askerlik, gurbet, iş hayatı gibi şeyler insanları pişirir)
2. Eve ek gelirin olmayacağını bilmek
3. Çevrene tanıtırken utanmak
4. Tabiki kültür farkı. Çünkü biriyle anlaşabilmek için ortak dili konuşmak şart.
(sadece aklıma gelenleri sıraladım)
Ben ne düşünüyorum. Evlenmesine evlenirim. Paraya çok önem vermem, eğer seversem sevdiğimden asla utanmam, ama kişilik/kültür söz konusu olunca daha buna değecek kimseyi tanımadım diyebilirim.124 Yorumla- +1 yıl
Bu bakış çok yanlış bence herşey okumakla olmuyor ben o kadar çevremde okuyan cahiller de gördüm okumayan bilgili insanlarda gördüm durum yetiştirme bence bakın bende oğlan (evlat) annesiyim benim oğlana gelin arıyorum ama okumuş kız aramıyorum tamam okumuş kız da olabilir okumamış kız da olabilir bir kız (okuma yazma bilsin yeter) ama yine de ben okumamış kız arıyorum çünkü bir bayan ev işlerine bakar erkek ise sabahtan akşama kadar çalışır evi geçindirir. Benim gelinimde en çok aradığım özellik okuması değil abdestli namazlı edepli ev işlerine bakanı arıyorum okuyan kızı aramıyorum ev kızını arıyorum hemde zaten şu devirde kimse cahil değildir çünkü cağımızda internet var kitaplar var herşey var bilgi her yerde bulunur ama edep ise kimsede bulunmaz.! Okumaya tapmayın Allah'a tapın çevremde o kadar kişi okumaya tapan kimseler görüyorum maalesef bir kız da en çok Edep yakışır bilgi değil (BU BAKIŞ ÇOK YANLIŞ).
- +1 yıl
@XFadime123x Aynen ya ne hikmetse herkes okumuş kıza tapıyorlar ben okumuyorum çevremdeki insanlar okulumu soruyorlar okuyormusun diyorlar bende hayır diyorum niye okumuyorsun okusana anneme de diyorlar ki okusun kızın diyor hoca tutun diyorlar insanlar ne gıcık ya gelip geçici ölümlü dünyada ne okuması sanki okuyan insanlara öbür dünyada ödül var sanki okumaya tapmayın ALLAH'A TAPIN hemde bu dünyada kimse cahil değildir çünkü çağımızda internet var kitaplar vb. herşey var bilgi her yerde bulunur ama edep bulunmaz.!
- +1 yıl
@SomeOneRoyaL kızları kendine Köle yapmayı utanmıyon da okumamış kızla evlenilmez demeye mi utanıyon sen neyin kafasını yaşıyon kardeş kafan güzel mi senin?
Her İnsan Okuyacak diye kaide yok.
Ben şahsen okumuş kızla da evlenirim okumamış kızla da evlenirim fark etmez yeter ki insanlar insan olsun o önemli ama sen insan değilsin.! - +1 yıl
@Mzffr_ Aynen kardeş @SomeOneRoyaL lan kardeş sen hakkeden sen neyin kafasını yaşıyon kızları kendine köle yapmayı utanmıyon da okumamış kızla evlenmeye mi utanıyon? Sen neyin kafasını yaşıyon insanlar ancak ALLAH'A köle olur kullara değil. sen kimsinde kızlara kendine köle yapıyon?
4 tane şık yazmış bir de hiç biride uyumsuz bence En çok Erkekler okuması Lazım Kızlar değil Erkekler okuyup iş sahibi olduğunda Sabah'tan Akşama kadar çalışır. kızlar ise evinde oturur ev işlerine bakar!!!
(BU BAKIŞ ÇOK YANLIŞ)
En İyi Cevaplar
+1 yılFikir ayrılığı, düşünce tersliği ya da ilerde oluşabilecek kültür farklılığı olmazsa evlenilebilir. Yadırgama ve küçük görme şu dünyadaki ne yazık ki en lanet şeydir. Bunun farkında olan bir insan zaten bu durumda mantık evliliği değil aşktan doğan evlilik yapar. Bunları da göz ardı etmeli ve her şeyin farkında olması gerekiyor.
Sonuçta o bir eş. Hayatını paylaşacağın bir insan. Bu tür yadırgama veya küçük düşürme gibi şeylerin olabileceğini düşünmüyorum. Tabi düşünceler ve sevgi karşılıklı olursa.130 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen okumadim erken yasta cocum oldu ama cok bilgiliyim akiliyim uni okumuslardan bile benim eski kocam okumadi tam cahil onlan yapamadim halbuki ikimiz okumadik ama cahil olmak baska ablamda okumus ama cahil suanki sevgilim ile birbirimizi seviyoruz oda okumus hatta ben bile Şu an okula basladim bende okicam yani okumak dert degil kisiye göre degisiyor ben yurt disindayim burda önemi yok pek her türlü yasarim ama türkiyede brz daha cahiller olumazsan hor görebilirler burda öyle degil yere göre degisiyor tabi
00 Yorumla
+1 yılKız eğer çok cahilse tabiki erkekler kızlarla evlenmez, ama kız bazı konularda bilgiliyse tabiki de evlenir.
Utanma konusu ise de o erkeklere kalmış birşey seviyorsa utanmadan evlenir!!!160 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
92Cevap
+1 yılEvvelâ; kendinden "düşük" yahut "yüksek" gibi tanımlar aşka, evliliğe yakışmıyor. Bu ifadelerin düşünülmemesi gerekmektedir.
Öte yandan; İslâm da öneriyor insanlara, "her mânada denklik arayın" diye. Elbette birbirine yakışan görünüm, yakın ailesel değerler, benzerî sosyo-kültürel olgunluklar ve akademik kariyer de dahil göz önünde bulundurulmamalıdır. Bunun manası "dünyevî" düşünmek değil, benzeri tatil ve statülere sahip iki kişinin daha net ve olgun refah seviyesine sahip olması demektir.
Doğum, ölüm, nikah şaşmaz. Biz bilemeyiz ne olur; ama izahatinde bulunduğum kriterleri göz önünde bulundurmak ve o yönde çaba göstermek her daim bize güzel şeyler kazandırır. Denklik olmayan arzular er ya da geç büyük ailevî problemlere yol açar, Allah korusun...130 YorumlaOkumamış kızla evlenilmez lafını ne gerçek hayatta duydum ne de dizilerde gördüm duydum ama @SomeOneRoyaL geri kafalı kardeş bir tek sen de duydum hakkeden sen neyin kafasını yaşıyon lan insanları kendine köle yapmayı utanmıyon da okumamış kızla evlenmeye mi utanıyon bu ne saçmalık okumamış kızla evlenilir bence insanlar ancak ALLAH'A köle olur kullara değil her insan okuyacak diye kaide yok.!
İnsan İnsanla Evlenir.!
İnsanları aşağılayan İnsan değillerdir.!
(OKUMAMIŞ KIZLA TABİKİDE EVLENİRİM) 👍181 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende dizi kolik bir insanim ne okumamış kızla evlenilmez lafını ne dizilerde duydum ne de gerçek hayatta duydum ama @SomeOneRoyaL gerikafalı kardeş bir tek sende gördüm okumamış kızla evlenilmez diye lan hakkeden sen neyin kafasını yaşıyon senin kafan yerinde değil galiba her insan okuyacak diye kaide yok insan insanla evlenir insanları aşağılayan insan değillerdir.!
Okumamış ev kızıyla tabiki evlenirim söz kültür konusuysa (ben okuyorum) eğer evlendiğim cahilse ben onu cahillikten kurtarırım ben çalıştırırım ben okuturum cahillikten arındırım ne yani okumamış kızla neden evlenilmezsin ki okumamış kız hiç birşey bilmiyorsa ben okuturum o da olmadı internet var kitaplar var cahillikten kurtulmanın yolları her yoldan bulunur ama sizin gibi gerikafalılar kimsede bulunmaz. okumamış kızla evlenilmezmiş laflara bak siz ilk önce cahillikten kurtulmanın yolları araştırmayın insan nasıl olunur onu bir ilk önce internetten araştırın lütfen okumamış kızla tabi evlenilir.
Ama utanma konusu ise de ancak hayvanlar okumamış kızla evlenilmez der insan olan her kızın herşeyine katlanır!!! Yani insan olan tabiki de okumamış kızla evlenir.
(OKUMAMIŞ KIZLA TABİ EVLENİRİM )161 YorumlaBu ne saçmalık insanın bilgisi için mi evleniyoruz ben evlenirim okumamış kızla insanlar evlenmek için evleniyor!!!
Sizin gibi aptallar bu dünyaya gelmemiş!!! evlendiğimiz adamdan bilgi öğreneceğiz sanki bu ne saçmalık
Okumamış kız tabi hanımhanımcık kızsa nerde ne yapacağını biliyorsa Akıllı kızsa ve son olarak Çok Güzel kızsa tabi evlenirim !
İnsanlar bilgi için evleniyor Hemde cahil insan yoktur. internet var kitap var bilgi her yerde ve bilgi her insanda bulunur ama insanlık kimsede bulunmaz. ama siz insan değilsiniz okumamış kızla evlenilmezmiş gerikafalılara bak.
(OKUMAMIŞ KIZLA TABİ EVLENİRİM)141 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeş bu dünyadaki insanlar gerçekten de canım lan canım insanlar siz eşinize bilgi öğretmek için eşinize hoca olmak için mi evleniyorsunuz insanlar evlenmek için evleniyor.!
İnsanlar bilgi için evleniyor sanki saçmalağa bak sizin gibi aptallar bu dünyaya gerçekten de gelmemiş insanlar eşlerine bilgi öğretmek için değil.! Evlenmek için evleniyor insanlar
Okumamış kızla tabi evlenilir sizin gibi gerikafalılar bu dünyaya hiç gelmemiş ama siz tam olarak aptalsınız.!
Fark Etmez ister okumuş olsun isterse okumamış olsun zaten bir insan kendi için okuyor başkasının için okumuyor ama yinede ben okumasını çok isterim okusun kendi ayaklarının üstünde dursun kendi ihtiyaçlarını gidersin ama okuyup okumaması önemli değil o kendine kalmış birşey ama ben en çok kızda (Edep, hanımhanımcık, görgülü, nerde ne yapacağını bilen akıllı olmasını ve güzel olmasını isterim.) Okumasını pek önemi yok çünkü çağımızda internet var kitap var bilgi her yoldan bulunur ama edep kimsede bulunmaz. eğer para konusu ise kendisi parayı çok önem veriyorsa okusun derim eğer paraya önem vermiyorsa okumasın derim o kendine kalmış birşey en önemlisi güzel olsun.!
260 Yorumla
+1 yıl(Albert Einstein'in bir sözü vardır hatırlatmak isterim)“Zeki insanların en belirgin özelliği, her şeyi bilmenin mümkün olmadığının farkında olmalarıdır.” Albert Einstein
(Yani Buna Göre Bir kızda Bilgi Önemli değildir.! Ben ne okumuş kız isterim ne de okumamış kız fark etmez. ben önüme gelene razı olurum kızda en çok istediğim özellik.(Güzel Yemek Yapması ve hanımhanımcık olması Ve sarışın kız ve Çok Güzel olsun.) Okuyup okumaması önemli değil eğer okumamış kızla evlenirsem de ben okuturum Ne yani okumamış kızla neden evlenmesin ki hemde cahil kız yoktur. Ve cahil insan yoktur. şu an cağımızda internet var, kitap var dergiler var herşey var yani okumamış kız en çok okuma yazma bilsin yeter. eğer para konusuysa para fazla önem vermem utanma konusuysa da seviyorsam da utanmam. yani buna göre okumamış kızla evlenilir.!(bu bakış çok Yanlış.)271 Yorumla- +1 yıl
Aynen albert einstein güzel söylemiş yani buna göre bir kız da okul bilgisinin önemi yoktur.
Bir kız en çok en çok edebi öğrensin devamı gelir.!
Hz ömerin bir sözü vardır;Edep, İlimden Önce Gelir.“İlimden önce edep öğrenmek lazımdır.
Edepsizin ilminde hayır yoktur.”
(İmam Malik ra.) bir kızda bilgi önemli değil.! EN ÇOK KIZDA EDEP ÇOK ÖNEMLİDİR.! zaten bu devirde bu dönemde kimse cahil değildir.! Çünkü zamanımızda internet var kitaplar var dergiler var var da var eğer okumamış kızla evlenirsemde (ben okuyorum) okumamış kızla evlenirsem de ben okuturum. ne yani okumamış kızla neden evlenilmesin ki ben şahsen okumamış kızla evlenirim okumuş kızla çok konuşuyor okumamış kızlar ise çok iyi sessiztirlerdir.(Bu Bakış Çok Yanlış)313 Yorumla- +1 yıl
@Ademcayy1 Aynen kardeş bir kız ne kadar bilgili kültürlü olursa olsun eğer o kızda edep yoksa o kız benim gözümde hiçtir.! Ben şahsen okumamış kızla evlenirim okumuş kızlar havalı oluyor. Okumamış kız en ideali bence (bu bakış çok yanlış)
- +1 yıl
@Ademcayy1 Aynen kardeş bir kız ne kadar bilgili kültürlü olursa olsun eğer o kızda edep denen birşey yoksa o kızda benim gözümde hiçtir.! Bir kızda Edep önemlidir. bilgi değil ben okumamış kızla evlenirim şahsen (bu bakış çok yanlış)
- +1 yıl
@Keremmdogann kardeş çok güzel iyi paylaşım yapmışsın da neden iki tane yazdın onu pek anlayamadım
+1 yılKız salaksa okumasın, kız zekiyse okusun bir zahmet.! Ama zeki olduğu halde okuyamıyorsa, ya psikolojiktir. ya da imtihanıdır.! YANİ FARK ETMEZ OKUMUŞ VE YA OKUMAMASI KIZ GÜZEL OLSUN, VE GÜZEL YEMEK YAPSIN HANIMHANIMCIK OLSUN NERDE SUSUP NERDE KONUŞMASINI BİLİYORSA O KIZI KESİN ALIN BANA GÖRE, BU BAKIŞ ÇOK YANLIŞ OKUMAYAN KIZLA EVLENİLİNİR BENCE EĞER SEVERSEM ASLA UTANMAM, OKUMUYOR VEYA OKUYAMIYOR DİYE KIZDA EN ÇOK TEMİZ OLMASI VE GÜZEL OLMASINI VE GÜZEL KOKMASI ÇOK ÖNEMLİ ZATEN ÇAĞIMIZDA KİTAPLAR VAR VE İNTERNET VAR KİMSE BU DÖNEMDE CAHİL KALAMAZ KALMAZDA EĞER OKUMAMIŞ KIZLA EVLENİRSEM DE BEN OKUTURUM BENCE EN ÇOK ERKEKLER OKUMASI ŞART.!
324 Yorumla- +1 yıl
@Muratbeyyyx1 Kızın okuyamaması kaderde olabilir.!
- +1 yıl
@Muratbeyyyx1 Aynen çok doğru Bu dünyada neyi çok istersen, o senin imtihanındır. ” diyor Mevlana. Eğer bir insan neyi çok istiyorsa ve o hedefe ulaşamıysa mesela bir insan okumayı istiyorsa ve okuyamıyorsa o onun imtihanıdır. Allah'ın verdiğide vermediğide imtihandır.(Bu bakış çok yanlış) okumamış kızla evlenilir.
+1 yılOkumak her kadini olgunlastirmadigi gibi okumayan her kadinda olgun olacak diye bir kaide yok..
Biri de okuyan kadinlara bacım damgasi yapistirmis resmen.. o kadinin icinde olan bir sey, okumayip sadece vajinasindan ego sisirende cok bu memlekette.150 YorumlaBen okuyan bırıyım kendı bolumumden ya da farklı fakulteden olsun ıstemedım cunku insan kendını ne kadar kulturlu hıssederse düşünce çatışması o kadar cok olur.Gittim okumayan bırını buldum sevdım hemde delı gıbı 5 yılın sonunda tekmeyı bastı bana sımdı okuyan kulturlu bırıyle deneyerek hayatımın gerı kalanını devam ettırmek ıstıyorum kısacası okumakla adam olunmuyor fakat okumayan ınsanda pek bır cahıl oluyor...
50 Yorumla
+1 yılbu bakış çok yanlış.üstün alçak şeklinde tanımlamamak lazım.meslek başka bilgi başka kültür başkadır.ve örneğin sevişmek o kadar ayağa düştü ki.biraz kendine dikkat eden hanımcık dürüst bir kızdır ama mesela çok fazla okul bilgisi yoktur.kültürel olarak da işte aileden şehirden yaşadıklarından gördüğü kadardır.gayet de isteyerek evlenilir.erkek adam kadının mesleğine bakmamalı çok yanlış.kadın parası yiyip kendine de erkek mi diyecek.ayıp
260 Yorumla
+1 yılKadınlar için erkeğin daha bir üst seviyede olmasında bir sakınca yokken, erkekler için bu durum problem olabiliyor. Bence bir fark olmamalı yani kadın ve erkek için kendisinden bir tık üstte olmasında bir sorun olmamalı. En büyük sorun şu ki davul bile dengi dengine. Arada uçurum olması büyük sorun olabilir
60 YorumlaOkumamış kızla evlenirim ama asıl ben okumuş kızla evlenmem ne o kızlar erkek fatma gibi dışarıda çalışacak sonra evi örümcek bağlayacak ev yansa kimsenin haberi olmayacak bence kız kısmı okumaz kızların iş yeri evidir erkeklerin iş yeride dışarı meslektir.
Kız kısmı okumalı diyenler ise de GERİZEKALI insanlardır.!
Not:okumuş kızla asla evlenmem.211 Yorumla- +1 yıl
O zaman sen kızını okumazsın bazı kesime göre üni okumus kiz namuzsuz ev kızı namuslu gurbet ellerde ana babasının üç kurusuyla okuyan kızlar da var her ev kızının namuslu olmadığı gibi okuyan kızlar namussuz değil ben okuyan insana saygı duyarım arkadaş simdi üni okumak zor mu sartlar el vermez git aciktan oku tembellik yapma değil mi olur mu ama kızımız kendine bakacak koca arıyor diğeri de çalışsın dursun herkesin tercihine saygı duyulur o ayrı ama burda okumakla adam olunmaz okuyanları da görüyoruz diyenlerin iki yüzülülüğüne gülüyorum
OKUMAMIŞ KIZLA TABİ EVLENİRİM NİYE ONLAR ALLAH'IN KULU DEĞİL Mİ?
İNSAN İNSANLA EVLENİR.!
İNSAN OLMAYAN İSE DE BAHANE BULUR.
BU SÖZLER BAHANE.!
VE BANANE DE BEN OKUMAMIŞ KIZLA EVLENİRİM KİM NE DERSE DESİN.!
HERŞEY OKUMAKLA OLMUYOR.
HER İNSAN OKUYACAK DİYE DE KAİDE YOK.!190 Yorumla(Erkeklere Sesleniyorum)
Ben namuslu, el değmemiş, benden başkasının eline değmemiş benden başkasıyla beraber olmamış helal süt emmiş hanımhanımcık kız istiyorum diyorsunuz ama neden okumuş kız istiyorsunuz onu anlayamadım gerçekten de siz neyin kafasını yaşıyorsunuz namuslu kız istiyorsanız okumamış ev kızıyla evlenmeniz lazım
BEN OKUMAMIŞ KIZLA EVLENİRİM OKUMAMIŞ KIZLA NEDEN EVLENMEYEYİM Kİ ASIL BEN OKUMUŞ KIZLA EVLENMEM.!201 Yorumla
+1 yılEvlenirken diplomaya bakılmıyor insan insanla evlenir. her insan kusursuz olacak dört dörtlük olacak diye kaide yok hepimizin ve her insanın bu dünyada bir noksanı vardır okumamış kızla evlenilmez diyede kural yok herkes kendi tercihi seviyorsa evlenir tabi ama (Bu Bakış Yok Yanlış)
211 Yorumla- +1 yıl
GERÇEKTEN DE BU BAKIŞ ÇOK YANLIŞ KIZ KISMI EVİNDE OTURUR. ERKEK İSE SABAHTAN AKŞAMA KADAR ÇALIŞIR. HANIMINA ÇOCUĞUNA BAKAR.!
Ben kendim için kimseyi köle yapamam fark etmez ben okumuş kızla da evlenirim okumamış kızlada evlenirim ben kimseye de zorla oku diyemem çünkü zorla güzellik olmaz seversem evlenirim ama gerçekten de kız kısmının okuması çok doğru birşey değil üniversite ortamı çok berbat.
251 Yorumla- +1 yıl
Üniversitede zina kaynıyor doğru cevap gerçekten en ideali okumamış ev kızı 👍
+1 yılBen Kıskanç bir adamım benim evleneceğim kadın okuyacak ve iş sahibi olacak sonra elin sapığı gelip karıma yavşayacak bakacak bende onu göreceğim oldu olacak ben onlara kahve ısmarlayım olamaz benim evleneceğim kadın okumamış olması lazım dişisini kıskanmayan adamdan hayır gelmez.!
Bence kız kısmı okumamalı ben okuyorum eğer evlendiğim kız kimse eğer okumadıysa üzülmesin ben okuturum.(BU BAKIŞ ÇOK YANLIŞ)294 Yorumla- +1 yıl
@Velidgnn_1 Çok doğru anlamlı bir cevap tebrikler kardeş keşke herkes senin gibi olsa bazı erkekler nedense dişisini kıskanmıyor okusun diyorlar çalışsın diyorlar maalesef
- +1 yıl
@Velidgnn_1 Dişisini kıskanmayan adama adam mı denir ve gerçekten bir erkek karısının çalmasını istiyorsa sevmiyordur çünkü bende kıskanırım benim karım çalışsa kıskanırım diğer erkeklerden yani
- +1 yıl
- +1 yıl
@Velidgnn_1 Zaten öyle birşey var dizide gördüm hangi diziydi dizinin adını hatırlayamıyorum ama öyle sapık erkekler var bir kız kuaförde Manikür pedikürcü bir bayan var sürekli o bayana bayanlar geliyorlardı bir erkekte geldi o Manikür pedikürcü bayana taciz etmeye başladı Manikür pedikürcü de o sapık erkeğe dersini verdi yitti dövdü yani gerçekten bura dünya sonuçta sizin okumuş işci eşinize de sapık tacizci erkek eşinizi rahatsız etse hoşunuza gidermi bir de diyorlar ki benim evleneceğim kadın okumalı iş sahibi olmalı diyorlar tamam olsun okumuş işci kız arkadaşınıza sapık erkek eşinize taciz ve ya tecavüz etsin bakalım hoşunuza gidecek mi
Siz ne gerikafalı insanlarsınız okumamış kızla evlenilmezmiş siz haddinizede bu lafı söylüyorsunuz. sizin anneniz okumamış fakat babanız okumuşsa, annenizle okumamış diye evlendiyse bu dönemde de değişen birşey yok.! Yani sizin babanız annenizin okumamış diyede evlendiyse bu dönem ve ölene kadar da değişen birşey yok sizin babanız anneniz okumuş diye mi almış evlenmiş mi hayır yani o zamanda okumuş erkek okumamış kızla evlenir.!
331 Yorumla- +1 yıl
@Sadikayaa Aynen kardeş okumamıs kizla evlenilmezmiş siz ne haddinizede bu lafları söylüyorsunuz. niye sizin anneniz okumamış fakat babanız okumuş ama okumamış annenizi almışsa, bu dönemde de değişen birşey yok yani benim babam okumuş ama annem okumamış ama yinede babam annemle evlenmiş yani siz gerikafalı insanlarsınız sizin anneniz okumuş'damı babanız almış size çok gülüyorum.(Yani Okumamış Kızla Evlenilir.!)
+1 yılİnsanlar diyor ki; Ben namuslu kız istiyorum diyorlar eğer namuslu kız istiyorsanız okumamış kızı alacaksınız neden okumamış kızla neden evlenilmesin ki namuslu kız arıyorsanız okumamış kızı tercih etmelisiniz. ben şahsan okumamış kızla evlenirim okumuş kızlar biraz çok havalı oluyor bir insan bir şeyle böbürlenmemeli, ve insanlarda hor görülmemeli bu bakış çok yanlış okumamış kızlar en ideali bence okumamış kızı alın.!
282 Yorumla- +1 yıl
Aynen namuslu kız arıyorsanız okumamış kızla evlenin çünkü üniversite ortamı sakat bilen biliyor herşey okumakla olmuyor en çok kızda bilgi değil, EDEP yakışır.
- +1 yıl
@Sametkayaa1 Tek üniversite ortamı sakat değil ki ilk okul ve lisede de kız erkek karışımı olduğu için namus gitme oranı çok yüksek şimdi insanlar ne namusu düşüyor ne de öbür dünyayı herkes bu dünyanın kölesi olmuş kız kısmı okumalıymış yok efendim cevreme tanıtırken utanmamalıymış yok efendim paraymış şuymuş buymuş vb. bence kız kısmı okumamalı ev işlerine bakmalı zaten bir insanın bilgisi için evlenmiyoruz evlenmek için evleniyoruz ve çocuk sahibi olmak için evleniyoruz mutlu olmak için evleniyoruz bir de şu var altını çizerek söylüyorum kız kısmı okuması ve ya okumaması fark etmez (ŞUAN ZATEN OKUMAK FARK ETMEZ KİMSE CAHİL DEĞİLDİR CAĞIMIZDA KİTAPLAR VAR, İNTERNET VAR, EĞER O DA OLMADI EVLENDİĞİM KADINA BEN OKUTURUM KIZIN OKUYUP OKUMAMASI ÖNEMLİ DEĞİL GÜZEL OLSUN VE İYİ KALPLİ OLSUN VE BANA GÜZEL YEMEK YAPSIN YETER.!
+1 yılNe Yani HERŞEY OKUMAKLA OLMUYOR HER İNSAN KENDİNE KALMIŞ BİRŞEY BEN NE OKUMUŞ KIZ İSTERİM NE DE OKUMAMIŞ FARK ETMEZ, İNSAN OLSUN, HANIMHANIMCIK OLSUN, GÖRGÜLÜ OLSUN, NERDE NE YAPACAĞINI BİLSİN VE SON OLARAK AKILLI OLSUN YETERRRR!!! İSTERSE İLKOKUL MEZUNU OLSUN.
301 Yorumla
+1 yılokumuç ve iyi bir tahsili olan erkek iyi bir kızla her zaman evlenmek ister kızın tahsili önemlideğildir .
ancak iyi bir tahsili olan kız ile ,fazla eğitim almamış bir erkek çok zor .110 YorumlaKültür & Sanat konusunda 936 cevap paylaştı. 1 numaralı tercihi okumuş bir kadın olacaktır o kesin. Hele ki maddi geliri iyi çalışıyorsa daha da güzel olur. Ama gönül bu öyle sever ki Harvard'ı bitirmiş kızı getirseler lise mezunu sevdiğine değişmezsin.
130 YorumlaOKUMAK İLE BİTMİYOR HERŞEY OKUMUŞ AMA CAHİL OLAN ÇOK İNSAN VAR Nİ OKADAR DA OKUMAMIŞ AMA KÜLTÜRLÜ OALANDA VAR YAŞAM VE YETİŞME İLE İLGİLİ BİR DURUM BENCE
320 Yorumla
+1 yılinsan insanla evlenir ben doktorum sen işçisin gibi düşünenlerle insanları aşşağılayan tipler insan değildir.
280 YorumlaLan siz ne saçmalıyorsunuz ya yok okula giden insan zina yapar falan siz neyin kafasını yaşıyorsunuz halbuki hiçte öyle değil okula giden insanlar hiç zina yapmıyor tabiki aklı dengesi yerinde olan hiç zina yapmaz heleki MÜSLÜMAN olan hiç ZİNA Yapmaz. Bu arada arkadaşım bu sayfayı kim yönetiyorsa lütfen kaldırsın saçma sapan yorum yapanlar olmuş ve kızların okuması için de elimden geleni yapacam bu sayfa kaldırılsın lütfen yazıları okuyunca midem kalktı bu yazıyı yazanların vay haline durduk yere insana zina iftira atmak çok büyük suç ayıp günah lütfen bu sayfa kaldırılsın !
00 Yorumla
+1 yılÇok kişi gördüm, okul tahsili görmemiş lâkin nice diplomalıdan daha zeki.
Okumuş-okumamış diye ayırt etmiyorum. Genelde bir bütün olarak tüm özellikleriyle birlikte değerlendirmeyi tercih ederim.270 Yorumla
+1 yılKız Güzel olduktan sonra kızın okuyup okumaması önemli değil en önemlisi güzel olsun eğer kız okumadıysa ben okuturum ama bence kız kısmı okumamalı. üniversite çok berbat.
Okumamış güzel kızla tabi evlenirim !160 YorumlaOkumamış kızla veya okumamış insanla evlenilmez diyen kötü insanlara sesleniyorum canınız cehenneme
İnsan insanla evlenir İnsanları aşağılayan İnsan değillerdir.!
Okumamış insanla evlenilir.!
(Ben Şahsen Okumamış kızla Evlenirim)220 Yorumla
+1 yılFark etmez okumuş ve ya okumaması ben okurum eğer sevdiğim kadın okuyamadıysa üzülmesin ben okuturum. bir de şu var; utanma konusuysa utanmam para konusu ise, parayı çok önem vermem bence kız kısmı okumamalı. (Bu bakış çok yanlış)
330 Yorumla
+1 yılemin ol insanları iyi tanırım ve kendini geliştirmiş olan okumamış biri ile evlenebilir fakat kızın içinde cahillik varsa emin ol o kızın hiç şansı yoktur yani maksat okumak değil eğer çabalamamış ve okumamışsa kendine göre insanlar bulur bizzat çevremden görüyorum
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. valla okumamaış kız en ideali..okumuşlar vır vır cır cır ötüp duruyo..
240 Yorumla
+1 yılOkumayıpta çok kültürlü insanlar var kendini geliştirirsen neden olmasın. bir arkadaşım var orta okul mezunu. Şu an zengin bir adamla evli çok mutlular kültürlü ve bilgili bir kızdı. İlla okul okumakla olmuyor her şey
31 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBırakın kültür farklılığı filan arada hiç fark yok tek fark ünv giden çoğu kızın evşenilmicek halde olması böyle bir kızoo almaktansa okumamış kız alıp tabi düzgün daha iyi küştürle alakası yok
90 Yorumla
+1 yılevlenir ama okumuş bir kadın okumamış bir erkekle evlenmez.
290 Yorumla
+1 yılOkumamış kız bulursam hiç kaçırmam asıl ben okumuş kızla evlenmem kim bilir üniversitede kaç kişinin erkeklerin altında yatmıştır kızlar okumamış ev kızı en ideali
260 Yorumla
+1 yılBen şahsen okumamış kızla evlenirim çünkü hele o Üniversitede okuyan kızlar ben bilemem kaç kişi erkeklerin altında yatmıştır okumamış kızlar en ideali bence
221 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten de öyle okumamış ev kızı en ideali çünkü benim kız arkadaşımla aynı üniversite aynı sınıftaydık kız arkadaşım üniversitede erkek arkadaş bulmuş evlilik dışı ilişkiye girmişler erkek arkadaşıyla birlikte sonra kızın ailesi öğrenmiş hamile falan olunca sonra ailesi kıza yapmadığı kötülükler kalmamış okula bile göndermemişler yani şeytan hele insanları nasıl kandırıyor evlilik olmadan ilişkiye girilir mi yazık günah zina yapmak en büyük günahlar arasında gerçekten de insan zinadan uzak durmak istiyorsa okula yani üniversiteye gitmemeli en çokta kız kısmı okumamalı çünkü erkekler kızları çok kandırıyor zinaya sürüklüyor (kız kısmı okula gitmemeli bence)
evlenir niye evlenmesin
ben şahsen okumamış birini tercih ederim300 Yorumlaokumus okumamıs onemlı degıl onemlı olan ınsan olması ve kendını gelıstırmesı :))
211 Yorumla- +1 yıl
Okumak marifet değil okumuş o kadar cahil tanıyorum ki önemli olan kendini geliştirmek kişi karşısındakini dinleyip anlaya biliyor kendi düşüncesini kabul etirmiyorsa bu kişiyle yaşanır derim ve eğitim durumunu pek önemsemem
00 YorumlaKız okuma yazma biliyorsa nerde ne yapacağını biliyorsa ve hanımhanımcık Akıllı kızsa neden evlenmeyeyim ki Tabiki Evlenirim.!
210 Yorumla
+1 yılOKUMAMIŞ KIZLA EVLENİLMEZ DİYEN UTANSIN CÜNKÜ İNSAN OLMAYAN HAYVANIN ÖNDE GİDENİ OKUMAMIŞ KIZLA EVLENİLMEZ DER.
(OKUMAMIŞ KIZLA EVLENİRİM)231 Yorumla- +1 yıl
@Mehmet_mehmet_ Ağzına sağlık kardeş ne güzel de söyledin insana yakışır şekilde söyledin tebrikler 👏👏👏
Hiç birşeyden utanmıyorsunuz da okumamamış kızla evlenince mi utanıyorsunuz neyin kafasını yaşıyorsunuz asıl okumuş kızla evlenen utanç duymalı.
274 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@fatih_xx Gerçekten de öyle hiç bir insan hiç birşey den utanmıyor ama okumamış kızla evlenince utanıyor çok gülünç ya insan herşeyden utanacak böyle şey olurmu okumamış kızla evlenilmezmiş bir insanı Hiç kimseyi yaşadıkları için kınama! Kınadıkların imtihanın, güldüklerin gözyaşın olur.. (Erkeklere Sesleniyorum ) ben okumayan kızla evlenmem diyorsanız yarın birgün sizde okuyamazsanız bu durum size hatırlatsın insan insanla evlenir insanları aşağılayan insan değildir!!!
- +1 yıl
Şimdiki İnsanlarda utanma mı kaldı birde ben okumamış kızla evlenemem utanırım diyorlar utanmanız varsa herşeyden utanacaksınız bu ne saçmalık
@SomeOneRoyaL Tamam ben okumuş iş sahibi bir kızla evlendim diyelim peki evin işlerini kim yapacak ben mi yapacam?
255 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@x_furkan_x Bence de kız kısmı okumaz okuyan diyenlerde gerikafalı insanlardır.!
- +1 yıl
Bence de kız kısmı okumamalı kız kısmı okumalı diyenler ise de GERİKAFALI insanlardır. ne o kız erkekler gibi sabahtan akşama kadar çalışacak Erkek fatma gibi evi örümcek bağlayacak ev yansa kimsenin haberi olmayacak bence de kız kısmı okumaz kızların iş yeri evidir erkeklerin iş yeride dışarı meslektir.! kız kısmı okumalı diyenler ise de tam GERİKAFALI insanlardır.!
(Kız kısmı okumamalı) ve bu (bakış çok yanlış)
+1 yılFark etmez geçinelecek biri olsun. nerde konuşup nerde susacağını bilsin ve çok güzel olsun isterse ben okuturum onu.
270 Yorumla
+1 yılkendini geliştirmiş ise cahilliği yoksa ise evlenirim
2 üni bitirip halen cahil olan hala kendine bişeyler katamıyan bir kızlada evlenmem70 Yorumlaeğitimli kızı tabiki tercih ederdim ancak eğitim herşey değil biraz olgun olması gerekir.ne insanlar var eğitimli ama içi boş
160 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılOrtak bir dayanışma elbet önemli ama bu okuyupta aptal olan biriyle yapacağıma okumamış ama akıllı bir bayanı tercih ederim.
21 Yorumla
+1 yılEvlenirim ve okumamış kızla evlendim tabi ve çok mutluyuz.
190 YorumlaEvlenir ama okumuş kız okumamış erkekle evlenmez, okumuş erkek okumamış kızla evlenir.
Ama gerçek olan doğru olan şey ise, kız kısmı okumazzz!!!
Okusun diyenler ise GERİKAFALI İNSANLARDIR.!
KIZ KISMI ÇALIŞMAZ. EVİNDE OTURUR.!50 Yorumla
+1 yılKızın okuyup okumaması önemli değil.
En önemlisi kız Güzel olsun o önemli.210 YorumlaBen ne okumuş kız isterim ne de okumamış fark etmez, sarışın güzel olsun yeter.!
270 Yorumla
+1 yılokumamış olan kendini geliştirdiyse sorun yok ama cahilse uğraşılmaz
41 Yorumla- +1 yıl
uğraşamadımda zaten...
+1 yılneden olmasın evlenebılır kendını gelıştırmış bır kızsa okuyandan daha makbuldur
200 Yorumla
+1 yılKafa dengiyler'se niye olmasın
Bazen okumayıpta IQ olarak yüksek olanlar olyor
Hershey okumak degil42 Yorumla- +1 yıl
Sen once düzgun yazmayı öğren hahszhjs
- +1 yıl
@Queenismylife Bak cocuk beni rezil etyosun 😂
Kültür & Sanat konusunda 2,5b cevap paylaştı. kültür aynı olmalı.tahsili düşük olan en azından kendini yetiştirmeli.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen okadar çaba harcayıp en güzel yıllarımı okuyarak geçirdiysem.Onunda okumasını isterim.Aynı meslekte olmamak lazım bence ozaman insanlar sıkılır ozaman birbirlerinden düşünsene senin erkek halinle evlendiğini :)
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 385 cevap paylaştı. Artık okumuş kız okumamış erkekle evleniyor ne hikmetse
10 YorumlaOkumamış kızla evlenilir. Çok kültürlü okumuş bir kızla kesinlikle kültürünüz aynı olacak..
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 630 cevap paylaştı. Çocuk annesi olcan, burda bebeğini nasıl susturacağını soran kadınlar var sen düşün.
00 Yorumla- Devamını Gör (101)
Devamını Gör(146)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem