Ben feci şekilde savurgan bir insanım ve asla para tutamıyorum. para bana batıyor, harcamassam rahatsız oluyorum

Paranın ortadan kaybolmasına şunun şurasında ne kaldı? Kradi kartları, banka hesapları, mobil bankacılık.. İşyeri maaşı yatırıyor adam hiç atmye bile gitmeden faturalarını ödüyor, alışveriş yapıyor. Para olgusu Gittikçe soyutlaşıyor ve bu hali de gözden çıkarılmasını bence kolaylaştırıyor.
Para umrumda olmuyor dostum. Savurganlık, gereksiz harcamalar yapmam.
İsraf yapmayı sevmem. Marka takıntım yoktur mesela kıyafette ve makyaj konularında çünkü kapitalizmin ekmeğine bal sürmekten başka işe yaramıyor. Bunlar dışında yerine göre harcama yapmaktan kaçınmam.
Sen bana ver paraları ben tutarım 😀😉
Cevap
26Cevap
Benim param kiymetlidir.. almadan etmeden once arastiririm pazarliga bayilirim.. zaman olur on gun hic para harcamam.. fakiriz zaten;)
Savurmam. Cimri de degilim ama harcamayimbilirim. Gezerim ihtiyaclarimi da karsilarim hatta biriktiririmde.
Bazen dusunmeden harcayabiliyorum -genelde mutsuz oldugum zamanlar -ama gerektiginde tutumlu olmasini da bilirim.
şu an çalışmıyorum. çalışıyorken maaşımı aldığım gibi harcardım. kart borcuna ona buna giderdi yani. para tutmam ben...
para bende durmaz, şu an 1 tlyi bile harcarım xd ekonomi sıfır bende xd
Çok savurgan biriyim nereye ne verdiğimin hesabını bile yapamıyorum
Dilediğim herşeyi alıyorum evet belki biriktiremiyorum ama mutluyum:)
Sadece canımın istediği şeyleri alırım. Alırken de lan param gitti ya of şeklinde düşünmem. Bunların dışında arada tutumluluk özelliğimi kaybettiğim oluyo yes.
Savurganım. Ve ayrıca para biriktrmeye karsıyım. Gencken hcbişy ypma hersey göznde kslsn yaslılkta biraz daha fazla rahat et diye öyle mi? Bna sacmalık gliyr para biriktrmk
Sen söyle kardesim 20 gun once 4500 tl harcama dun aksam 1200 7 gun sonra 2300 tl harcama Sence?
Sevdiğim insanlara sınır tanımam onun dışında ihtiyacım olduğunda
büyük meblağları bikaç gün aklımda tutup ona göre ayarlayabiliyorum ama 5-10n hiç hesabı yok
Fenaaa tutumluyumdur hatta bu yüzden cimri diyenler var ama cimrilik değil boşa harcamayı sevmem
Üniversiteye başladıktan sonra 3. Sınıfa geçtim 25 bin lira biriktirdim çok şükür :). Nedense hiç harcayamıyorum.
anaaa
bu nasıl bir cimrilik :D
@hoşafınferyadı Cimrilik değil ya evden gidip geliyorum okula :D sigara yok kalma yeri parası yok. Haliyle kalıyo tüm para :)
sigarayı da cimrilikten içmiyorsundur :D :D
Çok para harcarım ama hesabımi bilirim savurgan değilim
Bir gun de harciyorum nasil bittigini anlamiyorum ne yapicam bilmiyorum
Degisiyo bazen olmasi gerektigi gibidir bazense ne ara bitirdim parayi anlamam
bilinçliyim bu konudaa
artık aklım başıma geldi
Savurgan değilim fakirlikten para birikmiyo -_-
Hesabımı kitabımı bilirim şükür
1 tl'nin bile hesabını yaparım
Paraya hic acimiyorum
Hesabımı bilirim, gereksiz harcamam.
Anneme göre savurganım ama kendime göre değilim 😔
Gunluk yasayan biriyim. Sen dusun
Cebimdeki para beni sokar harcamam gerek
Bu yeteneğimi yeni yeni geliştiriyorum.
Hic hesap yapamam cok savurganim malesef😕
hesabını bilirim ama cimri değilim
Bilinçli hareket etmem genelde
Bilinç harcama yaparim
savurganik butun param yemege gidiyo
Maalesef bazen savurgan olabiliyorum 😂😂
Hesabimi bilirim. Ama harcamaktan hic korkmam.
Hiç para hesabı yapmam
çok savurganım maalesef
Bilinçli harcama yaparım, hesabımı bilirim.
aşırı derecede savurgan
Savurganım ama yine de biriktiririm para
yetmicek gibi oldumu kısıyorum sonra devam :D
savurganım sanırım
Bilinçli.
Parayi saman mi yapacaksin?
İyide neden?
Tutumluyum
Gereğinde harcarım
hesaplı djdj
tutumlu
Ortası ya