Doğuştan gelen sonradan kazanılamayan yetenekler nelerdir? Kulak kıpırdatmak, kaş oynatmak vs. vs. Sizin de böyle tuhaf yetenekleriniz var mı? İlla vücutla ilgili söylemiyorum manevi olarakta olabilir. Örneğin şiir yazmak gibi, şarkı söylemek gibi. Sizce doğuştan gelen, sonradan yapılamayan yetenekler nedir?
Sizce doğuştan gelen, sonradan yapılamayan yetenekler nedir?
Feci hafızam var mesela 2 yaşında yaşadığım önemsiz olayların , meknın rengine orda bulunanları ve davranışları felan hatırlatım. Başka mesela dedem şairdi feci şiir yazarım. Ablama şiir ödevi verirlerdi eskiden o çalışırken ben 3 -4 yaşında onlaro ezberledim kolay şekilde. Çok var ya sıkıyormuş gibi oldum anlatırken ama anlatayım. Hayal gücüm feci gelişmiş kurgularda çok iyiyim küçüklüğümden beri. Hep olgun biriydim küçükken bile hiç cocukluk etmezdim konuşmalarımda bilmiyorum aslında bunların bazıları gen bazıları da büyüdüğün ortamla alakalı
tabikide vardır kucukken cok tatlı olan bebeklerin çoğu büyüyünce çirkenleşiyor yetisini kaybediyor malesef ki sesi güzel olan cocuklarda öyle büyünce erkenliğe girince malesef ki değişiyor çirkinleşiyor ses :)
Bende oyleyim yazarak rahatlarım, okuyarak en çokta yazmak benimle butunlesiyor okuduğum kitaplarda beğendiğim altını çizdiğimiz cümleleri bile başka bir kağıda yazıyorum çok seviyorum.
Rasyonel veya soyut düşünme becerisi doğuştan gelir. Kimi 4-5 yabancı dili çabucak öğrenirken kimi ana dilini bile düzgün konuşamaz :) bence herkesin bir yeteneği var ama önemli olan onu bulabilmek...
Şarkı söylemek. Ama sesin güzel olmasından bahsetmiyorum. Şarkı söylerken içinden birseyin kopup şarkıyı tamamlaması. Ya da doğuştan huzunlu şiir yazmak
Çok iyi derece roman seviyesinde yazabilirdim. Bunu bir bencillikten ziyade yapabildiğim çok az şeyden biri olarak söylüyorum. Ama o inancımı sanırım yitirdim.
Sohbet ederken nedeni yok iken engellemek gibi mesela sonradan kazanılan bir yetenek de şiir yazmak, resim yapmak ve şarkı söylemek doğuştan gelen yetenek.
o sonradan öğreniliyor, ben mesela ilk okuldayken sınıftaki çocukların top oynarken koşarken kollarının kırıldığını görmüştüm, alçıya almışlardı. benim başıma da böyle şey gelirse diye sol elle yazmayı öğrendim ki derslerden kalmayım :D
çalışınca olan birşey. şimdi deftere sağ elle yazarken nasıl defteri masada sol tarafa yatırıyorsan aynı şekilde bu sefer sağ tarafa yatırıp sol elle yazacan.
En İyi Cevaplar